tiistai 19. kesäkuuta 2012

Lappuliisan laukku

Aloin värkkäämään itselleni pikkulaukkua... jotenkin mopo karkasi ja kohta huomasin, että koneen vieressä olikin tyynynpäällinen :))




Hih, nyt näitä onkin jo monta... niitä vaan tulee! Toinen puoli on yksivärinen, vanhoja verhoja tai pellavapyyhkeitä, taitaa yhdessä olla vanha kauluspaita takusena. Toisella puolella tilkkuina vanhaa kutistettua ja huovutettua villapaitaa, mekkokangasta vanhasta pienestä mekosta, farkkua of course, astiapyyhettä, pitsiä ja jotain muuta, mikä sattui sopivasti käsiin. Ja nauhoja tuomassa ryhtiä.






Tällä tilkkumallilla on nyt tulossa kassikin, mutta vielä kesken. Heh, nyt tuntuu siltä, että mulla pitäis olla neljä kättä - ainakin :D Pari lisäsilmää ja toinen ompelukone siinä sivussa avittaisi myös kummasti...!

Mitä tapahtuikaan sille pikkulaukulle? -Sekin valmistui, mutta sai vähän vahingossa tuommoiset kummalliset pampulasangat.








Kävi näet niin, että eilen illalla sain inspiksen kokeilla puisista autonistuinhelmistä farkkuhelmiä... ompelin pötkylän, johon pujotin helmet ja sidoin solmut. Helmistä tuli liian lyhyet (kuinkas muuten!), enkä viitsinyt alkaa purkamaan tekelettä. Sitten se jotenkin hassusti päätyi keskeneräisen kassin viereen - ja vitsit, että näyttivät yhdessä kivalta. Selvästi jokin tarkoitus taas tässä Elliksen ompelimon touhussa :))
Niinpä sitten ompelin toiset yhtä lyhyet helmet ja istutin ne kassiin sangoiksi. Not bad, I think!

En malttanut olla laittamatta pientä reppanaista rahakukkaroa kassiin kiinni, se kun sattui löytymään laatikon pohjalta sopivasti. No joo, tästä tuli vähän tällainen konduktöörin tai lappuliisan laukku... "Matkaliput, olkaa hyvä..."





Bägi sai myös olkahihnan, jonka voi sujauttaa laukun sisään, jolloin se toimii pelkillä pampulasangoilla varustettuna pikkuveskana.






******

Tänään on ollut sadepäivä. Kävelin Elman kanssa torille, ostettiin vähän savukalaa ja juotiin torikaffeet. Tai siis mä join, Elma katseli vierestä :) Oltiin varmaan näky, kun mulla oli kauppakassi, kalapussi, sateenvarjo ja mopsi, joka hyppelehti sinne tänne.
Meillä syötiin tänään simppeliä ja hyvää kesäruokaa: perunoita, savulohta ja kermaviilistä tehtyä kastiketta.
On muuten tosi hyvää se kastike... siis kermaviilipurkilliseen noin 1-1,5 rkl kurkkupikkelssiä, puolikkaan sitruunan mehu puristettuna, ripaus sitruunapippuria tai mustapippuria ja tilliä, jos sattuu olemaan... Mmmm!

Sateesta huolimatta kivaa tiistai-iltaa!


Ellis


21 kommenttia:

  1. Tosi magee - tahtois kans! Hauska idea toi pompulasanka. Voisin kuvitella, että solmun saaminen siihen väliin olisi työlästä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mervi!
      Joo, pompulasangasta tulikin sitten tosi kiva :) Aika helposti sujui solmujen kanssa, aloitin tekemällä solmun, sitten pudotin pötköön ensimmäisen helmen. Sitten taas solmu ja uusi helmi jne...Tuo farkkukangas oli aikas ohutta, joten voipi tosin olla hankalampaa paksummasta farkusta?

      Poista
  2. Ihania ompeluksia sulta syntyy !!!Mulla yx laukuntekele on pyöriny toukokuun alusta ympäriinsä, mut valmista ei meinaa tulla ;) Mun kesälempparia on just samainen ruoka erilaisilla kastikkeilla, täytykin kokeilla tota sun ohjetta.
    Iloista viikon jatkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta!
      Kokeile ihmeessä, tuosta ei kastike paljon enää helpommaksi tule :)
      Kivaa viikkoa sinullekin <3

      Poista
  3. Blogilistan kautta tänne eksyin ja ihastuin ihanaan blogiisi!
    Kauniita tyynyjä ja laukkuja olet tehnyt. Pikkukukkaro kiinni kassissa on hyvä keksintö. Minulla on aina hakusessa ostokärryjen poletti kauppaan mennessä, tuossahan sitä olis hyvä säilytellä.
    Mukavaa tiistai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Anni ja tervetuloa, kiva, että löysit tänne!
      Polettia minäkin ajattelin - ja parkkikolikkoa, tuon pikkukukkaron kanssa :)
      Tosin, meillä täällä maalla ei parkkimittareita ole...
      Kivaa juhannusviikkoa sinulle, kiva kun jätit kommentin :D

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Konduktöörin laukku on aivan I-H-A-N-A!!! Ja myöskin nuo tyynynpäälliset. Mulla on kans pinossa odottamassa miehen kolme paitapuseroa ja kahdet farkut, sillä tarkoitus olisi uusia meidän sohvatyynyt tilkkupäällisillä. Nyt saisi vaan se inspiraatio tulla, jotta pääsisin ottamaan ompelukoneen esille. Meinaa nimittäin neulotuttaa enemmän kuin ompeluttaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna :)
      Mulla kun taas puikot ei oikein tahdo pysyä käsissä... ostelen (varsinkin syksyllä aina) ihania lankoja ja suunittelen, mitä niistä teen... mutta tuolla lankakasa vaan kasvaa - ja siinä ohessa aloitettujen neulomusten kasa. Yksikin tiskirätti, bambulangasta, on ollut varmaan jo toista vuotta tekeillä :))

      Poista
  6. Onpa aivan mainio laukku ja nuo tyynynpääliset! Niin siinä käy, kun antaa saksien, ajatusten ja omapelukoneen neulan lentää:) Erilaiset nauhat rytmittävät tosi kivasti noita tyynyjä ja sinulla on tosi kiva silmä suunnitella - tai ommella suunnittelematta noita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)) Se suunnitteleminen - tai suunnittelemattomuus- justiinsa on hauskaa, voi tehdä sellaisen, miltä tuntuu. Joku viisas on joskus sanonutkin, että kun tekee itse, saa sellaisen, kun tulee!

      Poista
  7. Hienoja ompeluksia taas Ellis....
    WOW!!!
    Hyvää juhannusta ihana ystävä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana sinä <3
      Ja samoin, kaunista ja kivaa juhannusta!

      Poista
  8. Eksyin tänne vasta, ja tykkään näistä niin paljon etten sanotuksi saa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Lorainne, olipas mykistävän kauniisti sanottu <3

      Poista
  9. Eikä miten kivoja!! Alko ompeluttaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija <3
      Kiva, jos saan tartutettua ompelukärpäsen sinnekin :))

      Poista
  10. kyllä oot taas ihania luomuksia tehny;)
    t:tyttö naapurista kahden valkoisen karvanaaman ulkoiluttaja:)

    VastaaPoista
  11. Kiitos :))
    Kiva kun pääsit jättämään kommentin :)

    VastaaPoista