tiistai 16. lokakuuta 2012

Tänään

Täällä sataa ja tuulee... meillä ei ole kukaan koskenut vielä haravaan. Pitäisi ehkä?
Lehtiä tulee kenkien ja tassujen mukana sisällekin... ja keittiön pöytä muistuttaa lankarullineen ja kankaineen täpötäyttä markkinalaivaa... siivotakin pitäisi, eikö?

Mitä tekee Ellis?
Se keittää kahvia, katsoo ikkunasta ulos, kun tuuli viskoo tammesta lehtiä ja raivaa ompelujen keskelle tilaa kahvikupilleen.
Se ottaa persiljanpilkkomissakset ja leikkaa irti lahkeen. Sitten toisen. Ottaa lasipurkista pitsiä ja repii vähän vanhaa kauluspaitaa. Leikkaa pätkän samettinauhaa ja vielä toisenkin.
Se ajattelee, että tämä riittäisi hyvin. Tämä tämmöinen elämä. Jos postilaatikossa ei olisi ikinä enää laskuja odottamassa. Jos ei tarvitsisi kuin leipää ja maitoa kaupasta. Tämän viikon voi leikkiä tätä leikkiä.

Aika kuluu. Tunnit kuluvat.Ihana loma <3

Ellis

16 kommenttia:

 1. Oi että, ihanaa loman jatkoa :))
  Kirjoittelen enempi kuulumisia, kunhan arki täällä hetkeksi rauhottuu :)

  VastaaPoista
 2. Tämä on sitä parasta elämää, Ellis, sinä osaat elämisen taidon! Ja meikäläinen tässä miettii että mitähän huomenna leipoisi tai mitä eksoottista ruokaa pöytään tarjottavaksi, kaikilla meillä on näitä lempijuttuja, mutta ihmeellistä kyllä, monilla ei ole laisinkaan lempijuttuja, tallustelevat vaan päivästä toiseen. Hyvää yötä sanoo väsynyt apina.

  VastaaPoista
 3. Heh,en osaa kuvitella tilannetta, että elämästä puuttuisi niin iso pala, esim. mulle nää tuunausjutut ja ompelukset... intohimo tekemiseen, luomiseen... Kai se liittyy jollakin tavalla myös haaveisiin, ainakin mulla. Haaveilen, että voisin heittäytyä tekemään töitä kotiin... tekemään ihmisiä onnellisiksi hassuilla laukuilla ja muilla kummallisuuksilla :))) Haaveilen myös sun kahvilasta. Tuun sit heti syömään kakkua ja juomaan kahvia sinne!! :))
  Tääkin apina lähtee nyt nukkumaan, hyvää yötä!

  VastaaPoista
 4. Tuttu tunne! Kyllä ne lakastuneet lehdet ja siivoukset välillä voi odottaa. Ihanaa on inspiroitua käsitöiden teosta ja puuhastella rauhassa kiireettömästi omia juttuja. Mukavaa lomanjatkoa :)

  VastaaPoista
 5. Juuri noin sitä pitää lomasta nauttia.
  Tammenlehdet sun muut pysyvät pihalla odottamassa ilman hötkyilyäkin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oon itsekin huomannut - eivät karkaa sieltä mihinkään, joten voin ihan hyvin puuhata muuta, kunnes alkaa tuntua siltä, että harava hyppää syliin... :)

   Poista
 6. Kivoja ompeluksia sulla =o). Niin, ja hauskaa lomaa!

  VastaaPoista
 7. Rento meininki, huvitti nuo persiljanpilkkomissakset ja housunlahkeet, hyvinkö onnistui?
  Niin minäkin voisin puuhailla niitä näitä, samoilla metsissä...mutta kun! Nautin jo yhdenkin päivän lomista silloin tällöin. Harava odottaa myös, saa nähdä kuinka kauan. Viimesyksyn lehdet haravoin keväällä ;)

  VastaaPoista
 8. Hih, joo... käytän siis koko ajan käsitöissä noita "persiljanpilkkomissaksia" eli Fiskarssin keittiösaksia. Ihan parhaat farkkujen kanssa. Ne ei siis ole mulla keittiökäytössä lainkaan :))
  Taitaa käysä niin, että mullakin jää haravointi, tai ainakin suurin osa, kevääksi...

  VastaaPoista