tiistai 15. tammikuuta 2013

Keventäjä

Heissulivei!

Viikko on taas vauhdissa, päivä pidentynyt ja uusi elämä hyvin alkanut :)
Ruokailutottumukset on saatu kiepsautettua puolivahingossa niin, että minä *viimetipan ihminen*, olen kerrankin ajoissa jo edellisenä iltana miettinyt tosi tarkkaan, mitä lastaan lautaselle itselleni, mitä nuorisolle - siis työpäivän jälkeen. Se hetki on nimittäin mulle se päivän kriittisin hetki, noin niinkuin ruokailuja ajatellen.

Työmatkaan kuluu vajaa tunti (60 km), joten jos mulla on koulua kolmeen, olen kotona himpan ennen neljää. Jos en poikkeile. Ja nykyään poikkeilen tosi harvoin, kaupassakin käyn usein vasta illalla.
Koulussa syön lounaan jo niinkin aikaiseen, kuin 10.30, joten pitkänä päivänä - kuten tänäänkin - on pakko olla jotakin pientä evästä. Mulla on openhuoneen jääkaapissa Valion mansikkakeittoa (se vähäkalorisempi vaihtoehto) ja kassissa appelsiini. Niillä mentiin ja pärjättiin ihan hyvin tänään. Kotiin kun pääsin, jo oli sellainen olo, että nyt äkkiä jotain...
Niinpä lautaselle pääsi sunnuntaisia lihapullia ja kasvisgratiinia. Samalle lautaselle pilkoin vielä salaatin,   kurkkua ja muutaman viinirypäleen. Niin ja raejuustoa. Ja nyt on maha täynnä :)

Eilen tekaisin hyvän ruokaisan salaatin... Se oli niin hyvänmakuinen ja täyttävä, että ajattelin napata siitä kuvan tänne, jos vaikka muistaisin tehdä joskus uudestaan.



Salaatti koostui seuraavista aineksista:

* jääsalaattia
* kurkkua
* vihreitä viinirypäleitä
* fetakuutioita öljyssä, mukana aurinkokuivattua tomaattia (Apetina)
* Pepperoni Light -makkarasiivuista leikattuja ohuita ja kapeita suiroja (Snellman), tässä muuten proteiinia 30 g / 100 g ja hiilihydraattia vain 3,0 g / 100 g.
* kylmäsavulohta, siivuja pieninä paloina (Pirkka)
* keitettyä kananmunaa lohkoina

Tähän salaattiin voi varioida aineksia oman maun mukaan - itse tykkään tehdä sellaisen hässäkän, joka on ruokaisa olematta kuitenkaan raskas... niistä tulee kyllä vatsa täyteen, mutta jää silti jotenkin kevyt olo :)



                                    Mulla on täällä tämmöinen kotiapulainen ^

On siis menossa pyykille, kuten huomaatte... Elman suurinta huvia on napata pesupallo ja rymistellä sen kanssa ympäri huushollia.
Nyt meillä on visainen probleema: Elman kanaloon on tarttunut jostain isohko purukumi :/
Nyt sitä onkin jo sen lisäksi mun housuissa, paidassa ja varmaan sohvassakin. Mutta kyllä noista tekstiileistä selvitään, kunhan saisin sen jotenkin irti pikku reppanan kainalonahasta... Huoh <3


Halit sinne,

Ellis

22 kommenttia:

  1. HYvältä kuulostaa meno siellä. Kouluruoka vaan on tosi hiilaripitoista (ja näkkärit hyviä...) vaan onneksi nykyisin salaattejakin jo ihan kivasti. Viime vuonna itse vetäsin aina rahkan ennen kotiin lähtöä, kun muuten sortuminen herkkuihin oli hilkulla... Tsemppiä siulle ja toivttavasti purukumiongelmakin hoituu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oot ihan oikeessa... koulussa ei voi välttyä hiilareilta kokonaan... onneksi mut pelastaa meidän ihanat keittiöntädit, jotka taikoo lisukkeita ja salaatteja useampaa sorttia. Ja pastaa, perunaa ym. voi ottaa sillai, että näyttää, että olisi enemmän kuin oikeesti on - lautasella siis :)
      Purkkaongelma alkaa olla förbi :)

      Poista
  2. Mun entisessä (ja toivottavasti myös tulevassa) työpaikassa on ehkä maailman paras kouluruoka. Siis etenkin salaattien osalta. Keittäjä näkee oikeasti vaivaa niiden eteen ja aika usein on jopa kahta eri salaattia tarjolla. Siellä tulee siis automaattisesti otettua enemmän kasviksia kuin lämmintä ruokaa, mikä ei ole ollenkaan paha juttu.
    Ennakointi tuntuu olevan terveellisessä syömisessä se yks tärkeä juttu, niin ei tule sellaisia pikaratkaisuja, jotka sitten vesittää kaiken. Mä olen ottanut tavoitteeksi syödä meidän pakastimen tyhjäksi marjoista maaliskuun loppuun mennessä, joten maidosta, rahkasta ja marjoista tehdyt pirtelöt, maustamattomat jugurtit marjojen kera jne on täällä nyt arkista apetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, mullakin on onni olla koulussa, jossa todella panostetaan salaatteihin. Joka päivä väh. kahta laatua ja sit vielä jotain esim. raejuustoa, tomaattiviipaleita tms. Tekevät salaatinkastikkeenkin itse - ja sitähän tulee tietenkin kaadettua kannusta kunnon kulaus salaattien joukkoon, on niin peijakkaan hyvää :)
      Tuo pakastimen tyhjennys onkin hyvä idea, taidan minäkin ryhtyä tyhjäämään omaani!

      Poista
  3. Hyvältä kuulostaa! Ja tuo ennakointi on kyllä A ja O siinä, ettei sorru pikahiilarikarkkeihin tms. Toivottavasti purkka lähtee irti ilman suurempia vaurioita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ennakointia ilman en onnistuisi lainkaan! Purkkaa on vielä ihan hiukkasen, ei meinaa lähteä kerralla... kyllä se siitä :9

      Poista
  4. Herkullisen näköinen salaatti! Namskis, namskis =o). Tänä aamuna työkamu kysyi, että etkö tosiaan ota tätä dominokeksiä vaan olet vielä tiukasti silläherkuttomalla. Vastasin, että juu, en ota vaan menen järsimään kukkakaalia. Nyt kun on ollut syömättä makeaa useamman päivän, niin kukkakaalikin maistui yllättäen makealle. Tsemppiä sulle ja mulle =o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli niin hyvää, että taidan tehdä pian uudelleen :)
      Hyvä Hanna!! Kyllä kukkakaali aina dominon voittaa :)) Hyvä me!

      Poista
  5. Saisimpa minäkin aikaiseksi.... pyh, aikaa olisi ja tahtoakin löytyisi ja ennen kaikkea tarvettakin olisi, siis mistä kiikastaa, että en saa aloitettua "kevennetyä elämää". Harmittaa ja nolottaa!

    Ihana apulainen♥
    Nuo lapset (Elma) ovat sellaisia, että jättävät purkan milloin minnekkin ja niitä sitten löytyy jos mistä, kuten nyt kainalosta...:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Don´t worry, kyllä se tsemppi sitten aikanaan löytyy... se vaatii ihan oman fiiliksen ja sen, että saa huijattua itsensä mukaan siihen... mulla on todella monesti käynyt juuri noin, että oma into tai oma olotila ei vaan ole ollut valmis siihen aloittamiseen. Nyt vaan tuli jokin pakko... sisäinen pakko :))
      Joo, lapset... Tod.näk. purkka oli tippunut roskiksesta ja Elma tietenkin meni ja löysi sen... :)

      Poista
  6. Voi pikku Elmaa, toivottavasti purkka irtoaa pian ja kivutta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elman kainalo ei tuoksu enää juurikaan piparmintulta... eli purkka on lähes kokonaan lähtenyt :))

      Poista
  7. Raejuustolla mennään täälläkin :) Kiva tuo sun salaattiohjeesi - kokeilen.
    Voi Elmaa ja purkkahässäkkää....toivottavasti neiti on jo purkasta vapaa :)

    VastaaPoista
  8. Heip!

    Hih, ihana kuva :) Meillä on kans koirien suuressa suosiossa noi pesupallot. Ne oikeen kyttää niitä, et jos sattuu jäämään niiden ulottuville, niin on pesupallo entinen :/ Isompi kun pistää sen saman tien palasiksi..

    Blogissani olis sulle haaste :)

    Kivaa loppuviikkoa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kestää pesupallo viikkoja Elmalla... pienen pieniä hampaanjälkiä ilmaantuu - onpa tainnut kerran saada rei´än palloon... :)
      Kiitos haasteesta :))
      Mukavaa viikonloppua sinne!

      Poista
  9. Tsemppiä tsemppiä täällä hengenheimolainen ja tänään -4,4 kg :)))

    Elmasta ja Elman kynsien leikkuusta tuli mieleen,että en oo omieni kynsiä leikannut kuukausiin :O!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis wau... yhäkin haukon täällä henkeä sun pudotuksille! Hienoa!!! Perässä tullaan... :))
      Koskas tuut leikkaan Elman kynnet?

      Poista
  10. Rakas Ellis! Tuhannet kiitokset yli-ihanasta korusta ja hyvän olon kirjeestä! Tuli eilen torstaina perille! Tuli oikein lämmin olo kun tulin töistä pienelle tauolle kotiin! Kiitos Ellis! Halauksin, Sofia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Sofia! Ole hyvä, kiva, että koru tuli perille... ja ihanaa, jos se on sinulle mieleinen <3
      Halaukset sinnekin <3

      Poista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  12. Mukavia pyykinpesu hetkiä sinne apulaisen kera ! Kyllä mulla ei tunnu löytyvän selkärankaa tohon elämäntapa remonttiin :) No kyl mä silti yritän huomennakin ja hyvä et sä oot täällä hyvänä esimerkkinä ♥

    VastaaPoista