torstai 10. tammikuuta 2013

Ystäväni vaaka

Jaahas, reilu viikko takana herkutonta elämää... ei karkkia, ei leivonnaisia, vähemmän leipää, enemmän kasviksia ja hedelmiä...
Oon siis ottanut lusikan kauniiseen käteen ja aloittanut. Eikä se nyt niin vaikeaa ollut! Paljon vaikeampaa se olisi varmaan ollut puolen vuoden tai vuoden päästä. Alkuhan se on monesti hankalinta... kun asian saa käyntiin, päättäväisyys kasvaa ja pienen pienistäkin tuloksista saa potkua jatkaa eteenpäin.




Oon taas noudattanut samaa kaavaa kuin viimeksikin: töissä otan himpan verran vähemmän ruokaa lautaselle, ainakin peruna-pasta-riisi- osastoa ja salaattia sitten puolestaan vähän reilummin. Yksi näkkileipä per lounas... ah, rakastan koulun näkkäriä, siitä en kokonaan luovu! Ja voi - tai tarkemmin Oivariini... sehän laitetaan tietenkin reikäpuolelle ;)




Iltapäivällä hedelmä tai vastaava, jos on pitkä päivä ja sitten kotona heti jotain nopeaa ja hyvää lautaselle... raejuustoa ananaksella, kanasalaattia, munakas... sillä taintuu suurin nälkä. Kuppi kahvia päälle. Illalla maustamatonta jogurttia mustikoilla ja pähkinöillä tai jotain vastaavaa.

Vaa´alle en ole erehtynyt kuin kerran, siis sen järkyttävän alkumittauksen jälkeen... pientä edistystä oli  lukeman mukaan, joten voin kyllä kertoa, että me ollaan vaa´an kanssa ihan hyvät kaverit :) Huomenna on sitten eka puolivirallinen punnitus...

Yhden yön päässä perjantai ja viikonloppu!
Nyt täytyy tarkkaan miettiä kauppalistalle jotain sallittua herkkua ja oikein hyvää ruokaa, ettei sorru jo tavaksi tulleisiin junkfood -osaston makupaloihin (sipsit ym.)... ne saa kyllä nyt jäädä unholaan.
Joka tapauksessa, oon luvannut itselleni, että kerran viikossa saa vähän herkutella... sitä paitsi, etämiehellä on huomenna onnea-päivä, joten ehkäpä ihan pikkuisen jäätelöä?

Ehdottomuus... not. Ei sovi ollenkaan mun luonteelleni. Pystyn ihan hyvin kieltäytymään kekseistä ja suklaakonvehdeista, rasioita seikkailee nytkin töissä kahvipöydässä, mutta kun päätän etten ota, en ota. En kuitenkaan ajattele, että ei ikinä koskaan. Sellaista ehdottomuutta siis tarkoitan - sellainen ei ole mun juttu.
Opettelen mieluusti itseni kanssa sellaisen tavan syödä ja nautiskella herkkuja, että ihan totaalikieltäytyjäksi ei tarvitse ryhtyä. Kaikkea kohtuudella.
Mutta nyt alkuun on oltava tiukka, on saatava omat vanhat mitat takaisin = saatava omat vaatteet mahtumaan kinnaamatta päälle!




Aina vaan ja edelleen on mielessä se toive, että näkisi tässäkin asiassa metsän puilta... että osaisi olla niin kaukaa viisas, että saisi juurrutettua itselleen hyviä, pysyviä elämäntapoja.

Voimaannuttavaa viikonloppua!

Ellis

12 kommenttia:

  1. Oi, kuulostaa kyllä hyvältä!
    Samanlaista hommaa täälläkin menossa, ja ei se ole ollenkaan ollut niin vaikeeta! Ainoa, mikä tuottaa harmitusta, on jo kolmatta viikkoa jatkuva yskä :(
    Ihanaa viikonloppua, ja kyllä, pienet kohtuudella nautitut herkut on sallittuja!
    Rutistus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, tsempit sinnekin! Ja toivottavasti pääset eroon yskästä vihdoin. Ihan hiukan herkkujakin oli vkonloppuna, muttei liikaa... :)
      Halit <3

      Poista
  2. Hyvä alku sulla on ollut! Itse kamppailen samojen asioiden äärellä. Karkeista on pakko pitää täysin nollalinjaa ja olenkin ylpeä etten jouluna repsahtanut. Muiden hekkujen suhteen opettelen kohtuullisuutta. Terveellisempään elämään tiemme siis vie :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hieno juttu tuo sun karkittomuus... mä yritän kans... mut etämies on kova karkkihiiri... Muutaman aakkossalmiakin maistoin eilen, ja yhden palan suklaata, en muuta :)
      Tsempit sinnekin!

      Poista
  3. Dieetit on kamalia... Vaikka lopputulos palkitsee. Yhden kerran olen joutunut laihduttamaan. Toisen lapsen jälkeen pudotin 8 kiloa ja olihan se aika :/ Tsemppiä sun hommaan! Nostan hattua. Olen itse eliminaatiodieetillä terveyssyistä. Se ei ole varsinaisesti laihdutuskuuri, mutta mitään hyvää ei ole listalla =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati :) Se on totta, että vaikka tiukkaa tekee, lopputulos palkitsee. Sitä odotellessa :D

      Poista
  4. Onnittelut herkutteluttomuudellesi !!! Mä oon koko viikon yrittäny alottaa ja joka päivä todennnu...eiku huomenna sit ! Mut tänään ihan varmasti alotan tosin me ollan sovittu miehen kanssa että sunnunatisin saa namipussin ;)Voihan sitä herkutella monella ihanalla mutta kevyellä ruuallakin. Leppoisaa viikonloppua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta :) Mulla on myös usein tuota samaa aloittamisen vaikeutta tässä asiassa, mutta kun alkuun pääsee, niin kyllä se siitä :) Ja toi on ihan totta, että moni hyvä ruoka voi korvata herkut... ihan eri silmällä kattelee ruokakaupassa, mitä ostais herkuksi :)
      Kivaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  5. Hyvä hyvä, että laihis on alkanut hienosti! Puntarille en itse ole uskaltautunut vieläkään, mutta kasvot on kaventuneet ja farkut ei ole enää niin tiukat. Tsemppiä meille =o)

    VastaaPoista
  6. Hyvä sinä! Mahtava tsemppipostaus, kiitos <3 Oot fiksusti varautunut juuri noihin pariin päivän "lankeamis"-kohtaan - siis tuo iltapäivän hetki töissä ja sitten se hetki kun vihdoin kotiudut töistä. Kääks, noissa kohti mun kaikki hyvät päätökset lipsuu välittömästi! Ens viikolla panostan ellismäisesti eritoten niihin. Mut juu, toistaiseksi suunta itselläkin vaakalukemien suhteen oikea.

    Onnea onnea-päivään!

    VastaaPoista
  7. Jee, kiitos muru <3
    Mun on ihan pakko varautua noihin "heikkoihin" kohtiin, muuten syön mitä sattuu ja mitä ekaksi saan käsiini... ei hyvä. Mut näin se toimii aikas hyvin :)
    Kyllä se siitä, tsemppaillaan vaan edelleen!

    VastaaPoista