lauantai 11. toukokuuta 2013

Äidin aarteet







































Eilen illalla ja tänään - koko päivän - on hihat heiluneet ja kotona on siivottu oikein kunnolla.
Kaikki sai alkunsa siitä, kun ompeluhuoneeseen oli kehkeytynyt kunnon laskeuma... farkkuja, pitsiliinoja, keskeneräisiä töitä ja kirppiksiltä haalittuja vuorikankaita kasapäin. Kattolampun polttimo sopivasti palanut, joten kun huoneeseen ei edes syttynyt lamppu, ei siellä mitenkään voinut siivota!
Koska vanhin tytär oli tulossa äitienpäiväviikonlopuksi kotiin, oli huoneelle pakko tehdä jotain. Ja kun ottaa huomioon  kolmen viikon kuluttua juhlittavat lakkiaiset,  syytä siivoukselle löytyi vielä enemmän.




Alkuun päästyäni en malttanut lopettaa. Tyhjensin kaikki komerot, lajittelin farkut ja muut materiaalit, vei roskaa pois kilokaupalla... Molempien tyttärien huoneena toiminut nykyinen ompeluhuone kätki kaappeihinsa vieläkin kaikenlaista tyttöjen koulukrääsää ja pehmoleluja. Yhteensä jätesäkillinen pois. Huh!

Lopulta innostuin vielä kääntämään mööpeleitä ompeluhuoneessa niin, että sain vihdoinkin ompelukoneen järkevästi ikkunasta tulevaan valoon nähden. Hyvä, että edes joskus pukkaa näitä ahaa-elämyksiä :D (Päivitän kuvin ompeluhuoneen tännekin jonakin kauniina päivänä).
Eihän muukaan huusholli välttynyt tältä puuskalta... nuorukaisen ja keskimmäisen huoneita lukuunottamatta (sinne en siivousintoani ulota, saavat itse hoitaa oman lääninsä :))
muuallakin tuli taas hetkeksi kivan siistiä ja puhtoista.


Illan hämärtyessä napatut kuvat rajaantuvat yhteen aarekaappiin...
Kaapin kätköissä mun rakkaudella vaalimani vanhat Arabiat, omat aarteeni <3
Raotin kaappia tänään ja laskin kuppiparit tulevia lakkiaisia silmällä pitäen. Meillä on ehkä vähän eriskummallinen juhlakattaus... erilaisia vanhoja Arabioita... mutta niillä mennään - ja on menty mm. kolmet rippijuhlat ja yhdet lakkiaiset, pienemmistä juhlista puhumattakaan. Ja hyvin on mentykin!
Nämä on siitä hauskat astiat juhlapöytäänkin, että kirvoittavat poikkeuksetta kahvipöytäkeskustelua. Vieraista vähintään muutama intoutuu muistelemaan, mitä kuppeja omassa lapsuudenkodissa tai mummulassa on ollut. Ihan läheltä, kirjahyllystä löytyy kirja, josta voi tarkistaa kuppien nimet ja vuosikerrat, joten kysymysmerkkien kanssa ei tarvitse juhlista kotiin lähteä.

Huomenna en imuriin koske... me karataan päiväksi Tampereelle ihmettelemään, onko kesä jo ehtinyt sinne asti.

Kivaa lauantaita, aurinkoa ja lämmintä tuulta...

Ellis <3

PS. Iso aarre tämäkin ihana... <3 Mutta tästä ja näistä äidin kolmesta muusta aarteesta enemmän sunnuntaina...

19 kommenttia:

  1. Voi mitä ihanuuksia siellä astiakaapissa onkaan! Ja nuo kannut tuolla kaapin päällä! Hyvin noilla kupposilla pärjää - juhlapöytä on vaan kauniimpi, mitä elävämmän näköinen se on - ja noissa kupeissa on kyllä elämänmakua enemmän kuin meikäläisen Arctisassa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)) Kyllä ennenvanhaan tehtiin kauniita astioita, se on totta. Ainoa paha puoli noissa astioissa käytön kannalta on se, että varaosat ovat vähän hakusessa...

      Poista
  2. Aurinkoista huomenta ihanainen Ellis!
    Kiva tunne aina siivouksen jälkeen, koko koti tuoksuu puhtaalta , ja tavaratkin löytyy paikoistaan.
    Ihania kahvikuppeja,niistä kelpaa kahvia tarjota.
    Edellisessä postauksessa vilahti kaunis takki ja kaunis nainen!
    Hyvää viikonloppua! / By Kirsikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, puhtaasta kodista on kiva nauttia... sen hetken, kun se siisteys kestää... - ja kiitos ystäväinen :))

      Poista
  3. Oi ihanuus, siellä ne nyt on hyllyssä...iki-ihanat, vanhat arabiat <3

    Mun tarvis kanssa saada tuollainen siivous kohtaus. Noh, oon mä vähän ns. kevätsiivousta tehnyt, kun olen siivonnut pari kaappia. Kohta ruokailuhuoneen remppa valmistuu ja sitten siivottavaa riittää rempan jäljiltä. Plääh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallessa ovat - ja käytössä myös :)
      Täällä on taasen jo huusholli siivouksen - tai vähintään imuroinnin - tarpeessa...

      Poista
  4. Ihana aarrekaappi!
    Muistan, kun katselin kuviasi, olisiko ollut rippijuhlista ja niistä innostuneena laitoin, myös vieraille tajoilut vanhoihin Arabian astioihin ja voi, että tuli sievä pöytä ja vieraatkin tykkäsi...:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Totta, rippijuhlissa toissakesänä taisin kuvata juhlapöytää!
      Kiva, jos innostuit käyttämään omia vanhoja Arabian kuppejasi :)

      Poista
  5. Well done Ellis! Odottelen kovasti kuvia uuden järjestyksen ompeluhuoneesta. Arbian kupit tarinoineen (ne tarinat pitäisi kirjata talteen - hei, kuvien kera kirjaksi!?).
    Vakuutan, että Tampere valssaa kevättä jo varsin varmoin askelin eli mitä ihastuttavinta päivää sis <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks tänks! Kyllä oli Tampesterissa kevät tai jopa kesä... istuskeltiin iltapäivän auringossa Laukontorilla... ihanaa!

      Poista
  6. Voi mikä energia puuska suhun on iskeny ;D Ei hullumpia aarteita jamikä parasta että niille on myös välillä käyttöä ! Ihanaa äitienpäivää sinulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, harvoin iskee, mut silloin kannattaa hyödyntää... Olis tarpeen taas pian uudelleen :))

      Poista
  7. Jotenkin kuulosti tuo niin tutulta. Mullakin lapsen vanha huone nykyisin ompeluparatiisina ja sinnehän kertyy jos millaista aarretta kirppareilta :) Ihanat aarreastiat. Minun mielestäni parasta onkin noille vanhoille astioille että niitä käytetään eikä säilötä kaapien kätköihin. Itse ostan myös vanhoja eripariastioita aina käyttöön. Mukavaa viikonloppua ja ihanaista äitienpäivän viettoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äkkiä kyllä kertyy tuota matskua ja kaikenlaista "tätä vois käyttää johonkin" -tarviketta... ei meinaa kaapit riittää!
      Ihan samaa mieltä Anni, kuppeja kannattaa käyttää, luulen, että jos saisivat itse päättää, istuisivat mieluusti kahvipöydässä :)
      Mulla on myös kokoelma vanhoja Arabian soppalautasia. Niistä syödään aina keittopäivinä :)
      Kivaa viikon loppupuolta sulle myös!

      Poista
  8. Ihanaa Arabiaa ja kadehdittava siivousvimma :) Onhan tuo kaappisi todellakin aikamoinen aarrekaappi ja aivan upeaa on kattaa vanhoilla astioilla! Hyvää Äitienpäivan iltaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Marianna!
      Vanhojen astioiden tunnelmaa pöydässä ei voita mikään :)

      Poista
  9. Tuollainen suursiivous on ihmisen parasta terapiaa! Mikä fiilis sen jälkeen kun paikat ovat kondiksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Aika edullista ja hyödyllistä terapiaa :))

      Poista
  10. Huippua että käytät vanhoja aarteita juhlissa!!! Meilläkin on vastaava kokoelma ollut käytössä yksissä ristiäisissä ja se oli oikea kahvipöydän väriläiskä! Vierailla oli hauskaa kun vertailivat kuppejaan ja miettivät vuosimalleja...
    Ja siivouksesta...se ei ole pelkkä mielihyvä puhtaasta kodista, vaan korvienväliinkin vapautuu taas potentiaalista tyhjää tilaa jollekin muulle kun turhat kamat lähtee nurkista! Fiilis on vapauttava!!!
    Ihania juhlia teille sinne!!! :)

    H

    VastaaPoista