tiistai 8. lokakuuta 2013

Greyscale

Mun lempihelyt, ne ehkä useimmin mukana kulkevat kilistimet.
Yhteistä niille tuo värien niukkuus, mutta jos väriskaala onkin niukkaa, muuten voi rakastaa koukeroita ja bling-blingiä :)

Vasemmanpuoleinen hopeariipus pikkuisella sydänmedaljongilla on löytö vuosien takaa. Se on irlantilaisen kultaseppäopiskelijan opinnäytetyö. True love at first sight <3
Joskus piilotan medaljonkiin pikkuruisen paperinpalan, jossa lempihajuvettä. Useimmiten kätken sinne vain kauniin ja lämpimän ajatuksen. Koru on mulle voimakoru, jonka ripustan kaulaan paitsi ihan tavallisena arkipäivänä, myös erityisesti silloin, kun tarvitsen hyvää onnea tai tsemppiä johonkin juttuun.

Musta puuhelmiranneke matkusti pari vuotta sitten mukana Thaimaasta. Jostain rantakojusta muistaakseni löysin. Roikkuu ranteessa kellon kaverina - ovat naimisissa keskenään nykyään.
Kello ja puuhelmikoru siis <3 Se ei ollut love at first sight, niillä kahdella... mutta sitten vaan yhtenä päivänä huomasin, että roikkuvat aina toisissaan kiinni. Erottamattomat.

Tinakehyksessä olevan pitkän korkokenkäriipuksen löysin itselleni viime vuoden Tampereen kädentaitomessuilta. Jotain kivaa pitää itsellekin sieltä aina löytää, joten viime vuonna tämä oli sellainen The löytö! (No, totuuden nimissä olihan niitä muutama muukin...)
Korun on valmistanut ModoMio, jonka kotisivuilta voi bongata ihanuuksia lisää. Kiva pieni jippo tässä riipuksessa on kuvan toisella puolella oleva pieni peili. Voi siis huomaamatta tsekata, onko huulimaalit kohdillaan ;)
Korun mukana tuli kolme-neljä eriväristä pitkää satiininauhaa, joten koruun saa helposti uutta ilmettä vaihtamalla nauhan väriä. Täytyy myöntää, että mulla koru toimii parhaiten ihan vain tuon ketjun kanssa, ilman satiininauhaa.

No entä sitten kello?
Sen toi joulupukki jokunen vuosi sitten. Etämies oli vähän selvitellyt mun kellotoiveita, joten pukki osasi tuoda ihan justiinsa prikuulleen toiveiden mukaisen kellon (Esprit):
* ei liian iso, ei liian pieni
* tummataustainen
* hopeanvärinen
* metallirannekkeella
* sopivasti bling-blingiä reunuksilla

Minkälaisia on sun lempikorut?

Kyselee,

Ellis


10 kommenttia:

 1. Kauniit ovat korusi ja ihana kun niillä on jokin tarina. Omat lempparikoruni ovat kolme sormusta jotka olen mieheltän saanut. Ne kyllä sormessa ahkerasti ovatkin. Muita koruja olen pikkuhiljaa opetellut käyttämään. Nykyisin kaulassa roikkuu värikkäät puuhelmet melko usein värittömiä asujani piristämässä. Iloa päivääsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä korutkin on aika henkilökohtaisia... tärkeinä muistuttamassa antajastaan tai jostain muusta tärkeästä.
   Iloa sun viikonloppuun :)

   Poista
 2. Tykkään koruista ihan hirveesti....kaulassani roikkuu aina mieheltäni, joskus saamani medaljonki koru...en ota sitä pois koskaan...tai no otin kun olin mammografiassa...:DD
  Samoin sormukset ovat yötä päivää sormessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin sormus aina sormessa, mutta kellot ja muut roikkuvat riisun pois heti, kun tuun kotiin.

   Poista
 3. Minusta korut ilmentävät ihmisen persoonaa ja kertovat jotain kantajastaan: arvoista, asenteista, tärkeistä asioista, mielenkiinnon kohteista. Niinpä ei liene yllätys, että minulla folkloristilla keikkuvat korvissa ja kaulalla useimmiten hopeiset kelttikorut, joita olen ostanut useammanlaisia. Kun ne kaikki on vaan niin ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, noin mäkin aattelen. Joistakin ihmisistä näkee jo päällepäin, minkälaisia koruja tykkäävät käyttää... :)

   Poista
 4. Noi korusi ovat niin sua! Omat lempparini ovat, yllätys yllätys, lähes identtisiä. Tosin mustan tilalla valkoista tai jotain ruskeaan taittuvaa. Sormessa hopeiset Efva Attlingin tekstisormukset, ranteessa hopearanneke Kreikasta, toisessa hopeanvärinen rouhea kello, kaulassa joko tinaristi Walesista tai hopeiset lasten nimikorut kera kristallisydämen - nää on vakkarit <3 Ranteisiin sujahtaa usein vielä jotain puista helmeä, Ellis-farkkua tai punottua nahkaa. Kun oikein hienostelen, asettelen kaulaani ModoMion Eiffel-riipuksen peilineen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun Efvat on ihania!
   Tarinat, jotka koruihin liittyvät on ihania... joitakin koruja vaan valitsee ylleen aina ja aina ja aina...

   Poista
 5. Ihanat helyt! Noi vois olla vaikka mun :) Mulla on aina kaksi Nomination-ranneketta vierekkäin vasemmassa ranteessa ja kello oikeassa. Kaulassa roikkuu yleensä jotain mutta se saattaa vaihdella... vaihtoehtoja on kerääntynyt! Ja parit sormukset nimettömässä + erikoistapauksissa 1-2 muutakin sormusta (ei kuitenkaan siinä samassa sormessa :D ) Ai niin ja aina on korvikset myös. Tykkään koruista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika samalta setiltä kuulostaa kun mulla - paitsi, että mä en omista Nominationeita, mutta noin muuten. Mullakin vähän kyllä vaihtelee kaulakilluttimet mielialan mukaan, samoin korviksia vaihtelen usein. Ranteessa samat kamat aina, välillä myös toisessa ranteessa rojua. Sormukset unohdin tykkänään, nimettömässä mieheltä saatu, jota en ota koskaan pois, joitakin muitakin joskus, muttei mullakaan siinä samassa sormessa :)

   Poista