sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Laukkuja ja arvoituksia


Ah, mikä aarre löytyi kaapin kätköistä. Niin pieni, ettei ihmekään, että on meinannut vallan jäädä isompiensa jalkoihin.

Kukaanhan ei varmaan ole hoksanut, miten mä keräilen ...hmm... no, kaikenlaista. Miksen siis laukkujakin ;)
Onhan noitä siunaantunut, ihan omastakin takaa - siis noita farkkuelliksiä - mutta jostain syystä myös kirpparilla mun käteen tarttuu hyvin helposti vanhat pikkulaukut.
Nahkaiset ja hiukan kulahtaneet. Arvonsatuntevat. Ne vähän jo juhlissa käyneet ja kuluneeksi halatut. Taksin takapenkille unohdetut, huulipunaa ja salaisia viestejä kantaneet yksilöt!

Sain syyn kaivaa pikkulaukkuarmeijan esille, kun joku tuolla somen kaupallisella foorumilla kyseli pikkuista mummunlaukkua, semmoista muumimammaveskaa. Mä heti ajattelin, että mulla voisi olla sellainen joutilaana. Ehkä kaksikin. Lopulta niitä löytyi kahdeksan (!!!)
Noh, ihan kaikki kahdeksan eivät toki olleet muumimammaveskoja, mutta oivallisia pikkulaukkuja kylläkin.
Yksi näistä osoittautui aarteeksi, tietämättäni. Ei rahallisesti kovin kalliiksi, mutta laadullisesti ja ominaisuudeltaan sellaiseksi, josta en enää yritä päästä itse eroon.
Laukun paksuun, viskinväriseen nahkaan on painettu merkki La Sella ROMA.
Kuuklettamalla löytyi pieni italialainen nahkaverstas, jossa käsin tehdään laukut, kukkarot sun muut tuotteet. Tämä mun oma on jotain aikaisempaa tuotantoa, sen verran kulahtanut (hyvässä mielessä) yksilö on kyseessä, mutta malli ja oikea koko löytyi.

Vaikkei tunnetusta merkistä olekaan kyse, on silti laatu taattua ja näytti tuolla sarjansa pienimmällä kaunottarella hintaakin uutena olevan yli sadan euron. Vaikka ehän se hinta mikään mittari ole, pääasia, että muuten sattuu silmää miellyttämään!
Maksimissaan viisi euroa olen tuosta pulittanut kirppiksen kassalla, monta vuotta sitten.
Tunnustan, että pieni viskibägi (joksi sen nimitin) on pyörinyt omassakin kirppiskasassa
ja muistaakseni ollut tarjollakin ainakin kerran, josta on kantautunut kotiin takaisin. Lucky me!
Kooltaan se on juuri mainio piilottamaan pienen, litteän viskipullon. Vai kuulostaisko liköörilaukku hienommalta?  (...niinkuin mä sellaisia piilottelisin tuohon  :D)

Ei kai naisella voi olla liikaa laukkuja?
Kengistä puhumattakaan.Lomaviikko täällä uhkaavasti lähentelee loppuaan. Ihana loma: pitkään nukuttuja aamuja, joutilaisuutta, ystäviä, aikaa.
Tässä vielä kuva-arvoitus eräästä i*h*a*n*a*s*t*a ja idyllisestä kahvilasta, jossa istahdin pienen hetken (laskiaispullan) verran ystäväni Viipin kanssa.
Jos tiedät, missä Viipin kanssa istumme, kerro - saat pienen yllätyksen :D


Ellis


10 kommenttia:

 1. Hih, taidan olla jäävi osallistuman?

  Voi noita sun kaapin perukoita! Jos ei kiertävä mattokauppa lyö leiville ts jos matot unohtuu kauppiaalta jatkossakin kotiin, niin ehdotan edelleen "Elliksen avoimet kaapin ovet"-päiviä ... tai "Elliksen aarrejahti" tai "Sekaisin Elliksen komerokätköistä" tai mites ois semmoinen sokkona tehty tarjouskilpa - eniten tarjoava asiakas saa avata kaapin ja kahmia sisällön omakseen: "Voita Ellis-komero"!

  Jep, laukkuja ja kenkiä ei voi olla liikaa, naisella siis <3

  J.K. Näin töitten alun kynnyksellä, lempeä muistutus avainnauhasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo... tietäisit vaan :) Mun kaapit on osin itsellekin arvoituksia! Ei niin voikaan olla liikaa, kenkiä ja laukkuja... Eli näkisitpä mun varsin vintagemaiset kenkäkätköni :D

   Poista
 2. Nyt mennään mututuntumalla, mutta veikkaapa Ihana -kirppiksen kahvilaa Turussa;)
  Ja viskiveska on hieno yksilö, josta kannattaa pitää kynsin hampain kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos arvauksesta Lady, ollaan kaukana Turusta... Tampereella ollaan :)
   Laukku on visussa tallessa :D

   Poista
 3. ihanan aarteen kaapistasi löysit...kelpaisi kyllä minullekin..:)
  Laukkuja on täälläkin vino pino, mutta luulen, että viet voiton määrässä..:D

  VastaaPoista
 4. Ei kyllä aavistustakaan missä noin tunnelmallinen kahvila voisi olla! Upea laukku, onneksi et saanut sitä myytyä. Kivaa työviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli kyllä hyvä juttu, näin jälkeenpäin aatellen, että laukku ei kenellekään kelvannut :)

   Poista
 5. Miten se onkin niin, että sitä pitää keräillä yhtä jos toistakin :) niin ja sitten tulee välillä niitä apuahaluaneroonainakinjostaintavaroista -kausia. Jotkut asiat ovat silti nin rakkaita tai käytännöllisiä, ettei niistä luovu mistään hinnasta. Hyvät laukut on kyllä ihan ykkösasia ja niitä pitää olla joka lähtöön :) mukavia keväisiä päiviä sinulle, toivotaan että se aurinkokin innostuisi paistelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ihania kevätpäiviä sinulle myös! :)

   Poista