torstai 4. joulukuuta 2014

4. luukku: Joulu kaapissa?


Mun oli tarkoitus tuunata yksi joululiina tänään. Olisin tarvinnut siihen puhtaan pöydän - ja siistin, mutta se jäi haaveeksi... pöytä on nimittäin täydessä lastissa, kun tyhjensin astiavitriinistä siihen liki 50 kuppiparia, noita iloisia puhalluskuvioisia Arabioita.
Kupit kermakkoineen ja isoine pullalautasineen lähtevät huomenna kyläilemään ystäväni luo. Pääsevät siellä viikonloppuna nuoren, uuden ylioppilaan lakkiaiskahvipöytään <3
Hyvillä mielin siis pakkaan kupposet koriin, on ihanaa auttaa jollakin tavalla!

Saanhan mä nyt toki hyvän syyn pyyhkäistä tuon kaapin, kun sen asukkaat ovat poissa hetken. Vaikken aio jouluani kaapissa viettääkään ;)
Tää on se mulle sopiva tapa siivoilla kaappeja - oli sitten joulu tai muu aika. Silloin, kun siihen tulee luonteva tilaisuus, niinkuin nyt.

Toinen kaappi, jonka aion pyyhkäistä lähiaikoina, on lapsuudenkodista meille muuttanut vanha lääkekaappi. Se odottaa rohtoja sisäänsä, mutta pitäisi kai ensin vähän pyyhkäistä sitä...Muuten aion siivoilla maltilla. Tulee se joulu joka tapauksessa.
Mä en tehnyt tänä vuonna mitään to do -listaa jouluksi, niinkuin oon listoja rakastavana jo monena vuotena tehnyt. Listan sijaan aattelin tehdä ne asiat, jotka katson välttämättömiksi (pakastin sulatetava ja uuni pestävä) ja tarpeellisiksi (manteliliköörijoulukakku!).
Sitten tulee tietenkin tehtyä asioita, joita haluaa tehdä, niitä omia tärkeitä juttuja, joita ilman oma joulu ei tule...
Niinkuin se, että naapurilta vuosia sitten saatu tonttu ripustetaan roikkumaan astiakaapin nuppiin ja sen housut, jotka on ihan liian isot, täytetään karkeilla. Tai se, että riisipuuro poltetaan vuosi toisensa jälkeen leivinuuniin... ne joulun tuoksut ;) 


Ellis

8 kommenttia:

 1. Suloinen vanha lääkekaappi ja aina vaan jaksan ihastella noita kauniita vanhoja astioitasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nää astiat on kyllä oikeesti mun aarteita. No, niin se on tou kaappikin <3

   Poista
 2. Noilla kipposilla ja kapposilla juhlakattauksesta tulee kaunein mahdollinen! <3 + hyvä muistutus tuo pakastimen sulattaminen. Memo-lista on multakin tekemättä, mutta luulen että siihen on vielä turvauduttava jossain kohtaa tätä toohotusta - muuten muutun säntäileväksi ja tolkuttomaksi ja unettomaksi kaaokseksi sekä itselleni että lähimmilleni. Juuuh, paperille listaus pitää tän pään myllerrykset ja ajatusvyöryt sentään jossain ruodussa.

  Pilkahtaako tuolla ulkona aurinko?! Noita kallisarvoisia säteitä lähettelen sullekin sis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kai munkin on lopulta jossain vaiheessa taivuttava listaan... Kyllä siellä pilkahti tänään, ihan mahtavaa!

   Poista
 3. Oi, mitä ihania kuppeja ...ja miten paljon...itselläni noita arabialaisia on vasta kuusi erilaista..ostan aina kun halvalla saa...noidenkin hinnat on viimeaikoina pompsahtaneet taivaisiin...kivat sivut sinulla..pistin itseni lukijaksi.☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Bertta! Siitä se kokoelma kasvaa pikkuhiljaa... niin mäkin aloitin, ensin muutama ja aina, kun vastaan tuli. Mä aloitin mun keräilyn jo vähän reilut 10 vuotta sitten. Muutamassa vuodessa oli kupit kerätty kaappiin. Nyt puuttuu vielä joitakin tasseja, muuten on jo ihan kunnon satsi juhlakuppeja. Joskus arkenakin noihin kyllä sorrun ja kahvipöytään kiikutan ;)
   Kiva, kun tulit, tervetuloa <3

   Poista
 4. On sinulla noita Arabian kuppeja....oma kuuden kappaleen kokoelmani tuntuu kovin vaatimattomalta..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan niitä.. mutta kuule, kyllä kuudellakin kattaa jo tosi kivan kahvipöydän! Tosi harvoinhan on niitä kymmenien kahvikuppien juhlia. Varsinkin nyt, kun lapset on aikuisia. :)

   Poista