maanantai 23. helmikuuta 2015

Ruokapöydän pikku facelift

Maanantai. Villasukka- ja pyjamapäivä.

Flunssa alkaa onneksi helpottaa, mutta kun mihinkään ei ollut ekana lomapäivänä tarvis lähteä,  nautiskelin kahdet aamukahveet kaikessa rauhassa, riipaisin lakanat koneeseen, heitin pyjaman päälle toppahousut ja kevytuntsikan ja hilpaisin koirien kanssa pienelle lenksulle ihan lähimaastoon. Lenkitettäviä on nyt tilapäisesti kaksin kappalein - Elma on saanut pariksi päiväksi herra Mertarannasta lomakaverin, kun Etämies on työreissussa. 




Aamupäivällä pilkisti aurinko varoittamatta esiin. Sen armottomassa kirkkaudessa huomasin, että meille on mun tietämättäni majoittunut useampikin koira... kamalat villakoirat, jotka hiljaa huojuen seisovat sohvan jalkojen vieressä ja jalkalamppujen juurilla! Mutta ei aurinkoista hetkeä malta käyttää sisäsiivoukseen. Paljon helpompaa, kun vaan laittaa silmät kiinni tai teeskentelee, ettei huomaisi mitään. Sen sijaan, mikä on ihanampaa, kuin viedä kevättalven ensimmäiset lakanat ulos aurinkoon kuivumaan?!
Ihan selvästi ilmassa oli pientä keväistä tuulenvirettä.




Ruokailutila näyttää jotenkin aneemiselta. Sitten yhtäkkiä, kuin tilauksesta, mieleen putkahtaa idea,  jota joskus ruokapöydän virkistykseksi ajattelin kokeilla. Puulaatikko!
Ompeluhuoneessa on yksi joutilas... sullon siihen aina nauhoja ja pitsejä, mutta nyt se lojuu toimettomana sohvan alla. Reppana. Ylös sieltä! 




Kannan sen pöytään ja asetan kumolleen. Just näin mä sitä ajattelin... sitten kaapista purkit: suola, pippuri ja sokeri. Hammastikut, ne pitää myös olla käden ulottuvilla, tottakai. Vanha rikkakihveli, johon voi vaikka kiinnittää magneetilla ruokalistan :)




Kun vielä muutama neilikka parin viikon takaisesta kukkakimpusta on hengissä, nekin pitää toki tällätä uuden kalusteen päälle. Jo vain, ei meinaa enää pöytää omakseen tunnistaa!




Toinenkin pikku muutos tuli tähän samaiseen pöytäryhmään tänään, mutta sitä kuvailen huomenna, valoisaan aikaan. 

Voikaa hyvin!


Ellis


8 kommenttia:

  1. Hyvä, että flunssa on heipottanut.
    Aurinko kyllä paljastaa ihanan likaiset ikkunat ja juuri noi nurkissa lymyävät villakoirat , myös meillä :)
    Kiva tuli pöydän päädystä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, ehkä tästä vielä ihan kelpo lomaviikko kehkeytyy :)
      Ikkunoista mä en voinut mainita mitään... täällä asuu yksi mopsi, joka tuhisee ja pärskii kaikki ikkunat, mihin se sohvan kautta pääsee...
      Kiitos, tykkään itsekin tuosta pikku muutoksesta. Olkoon ja nököttäköön nyt siinä, kunnes taas tulee jotain muuta.. ;)

      Poista
  2. Laatikkohulluna täällä huokailen ja ihailen! Siitä tuli kiva noin kyljellään :) Oikein leppoisaa viikkoa ja hyvä, että flunssa menee menojaan. Minäkin yritin tänään ikkunoita sisäpuolelta pestä, vaan kun armas kollimme koki sen leikiksi ikkunan ulkopuolella kiipeillessään ja tahkoi märillä tassuillaan ikkunan siltä puolelta aivan kauheaksi. Koetan huomenna pyyhkäistä ulkopuoleltakin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Samoin kivaa vikkoa sulle <3
      Heh... kissat ja koirat - koitan siinä sit pitää kämppää siistinä ;)

      Poista
  3. Hypistelen kirppiksillä aina näitä ihania vanhoja puulootia. Hurmaava asetelma ja kaikki tarvittava on nyt tosiaankin käden ulottuvilla. Mukavia lomapäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puulaatikot on kyllä ihania, niistä on niin moneksi. Tää laatikko matkusti meille Ruotsin tuliaisena joskus vuosia sitten. :)
      Kiitos ja hyvää viikkoa sulle myös!

      Poista
  4. Olipas kiva idea! Puulaatikko on ihana!

    VastaaPoista