torstai 21. toukokuuta 2015

Yhden illan (raparperi)juttu


Kesken kaiken kevättä laitoin kumisaappaat jalkaan ja lompsin sivupihalle. Tein liian pitkään ruohoon polun ja nousin pientä rinnettä ylös kainalossani raparperin varsia.

Pehmeä kuori irtosi ohuina nauhoina ja palat peittyivät piirakkaan. Kohta ne jo tulivat uunista tuoksuna ja oli ihan pakko nostaa pakastimesta jäätelöpaketti jo sulamaan.




Oli oikea ohjekin, mutta en jaksanut lähteä etsimään kaupasta kondensoitua maitoa. Ja halusin laittaa vehnäjauhojen sijaan pelkkiä grahamjauhoja. Ihan hyvä siitä tuli, mutta seuraavalla kerralla paistan vähän lempeämmällä löylyllä ja kauemmin.

Pohja:

100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päällinen:

Pieniä raparperikuutioita
Kanelia niiden päälle
Mansikoita pakastimesta, jonkun verran
Noin 2,5 desiä maustamatonta jugurttia
Puolikas prk rahkaa
1 kananmuna
Sopiva ripaus vaniljasokeria
Mantelilastuja päälle

175° vähän reilun puoli tuntia.




Tämä ohje on sovellettu ja suuntaa antava, aika usein sävellän, kun kaapista löytyy jonkin ainesosan sijaan jotain toista kelpoista. Tai itselle mieluisampaa.
Tämmöisellä kombolla en ole ennen raparperipiirakkaa leiponut, maku oli oikein hyvä.
Hiukan pidempi paistoaika olisi pehmittänyt raparperikuutioita vielä pehmeämmäksi, mutta kyllä tuo ääntä kohti näytti menevän noinkin.
Jäätelö kruunaa mun mielestä kaikki mahdolliset piirakat, jotka on tarkoitettu herkuteltavaksi lämpimänä. Ei tuota paljon jäljelle jäänyt jäähtymään...
Ehkä jätän uunista kiertoilman seuraavalla kerralla pois, silloin piirakka ei kypsy ihan niin vauhdilla.

Huomenna on perjantai, vihdoin!


Ellis

10 kommenttia:

  1. Samat sivupiharetket, ohjesovellukset, tuoksut, tykötarpeet ja menestys täällä meillä! Voiko olla parempaa? Taidan soveltaa viikonloppuna uudestaan ...

    Totta, huomenna on perjantai, hymyilyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko oli kokeilla uudestaan, vähän eri "mausteilla". Tää alkukesä on ehdottomasti raparperin parasta aikaa.
      Niin vaan meni taas viikonloppu... mihin se menikään? Ehkä rentoiluun, kotoiluun ja vähän töihinkin vielä. Halit <3

      Poista
  2. Raparperipiirakkaa oman maan raparpereista täytyy ehdottomasti tehdä viikonloppuna. Kiitos ohjeesta! Usein tulee piiras, kuin piiras tehtyä mamman marjapiiraan ohjeella. Onnistuu takuuvarmasti aina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin mamman piirakka on se helpoin, nopein ja varmin vaihtoehto. Ja maku siinä on kyllä ihan paras.. pehmeä ja täyteläinen. Ja just niin, pomminvarma onnistumisen suhteen!

      Poista
  3. Näyttää herkulta. Kiitos ohjeesta. Tässä juuri suunnittelin myös leipovani viikonloppuna oman maan "rapsuista" piirakkaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! :)
      Kyllä nyt just kannattaa raparperia hyödyntää! Aattelin kokeilla myös hillon keittoa ja mehua mansikoiden kanssa...

      Poista
  4. Oi, tuon täytyy olla hyvää!!
    Ihanaa viikonloppua ja viimeistä rutistusta ennen ansaittua lomaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se :)
      Kiitos Saila <3 kivaa sunnuntai-iltaa sulle ja uutta viikkoa myös!

      Poista
  5. Nam, hän haluaa tätä kokeilla! Meilläkin varmasti päästään viikonloppuna raparperipiirakan makuun, aurinko hemmottelee vihdoinkin sen verran, että kasvavat silmissä. Vielä alkuviikosta olivat kovin pieniä raasut. Lämpöistä viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erilaiset reseptit on kivoja kokeilla, varsinkin raparperin kanssa, se kun on niin helppo piirakka"marja" :D
      Täällä on jo aikamoisia tankoja nuo varret... kasvaa kohisten!
      Kivaa sunnuntai-iltaa ja uutta viikkoa sulle myös Hanna <3

      Poista