tiistai 5. tammikuuta 2016

Viisi kynttilää

Heissan!

Huomasin juuri, miten aika rientää... viisi vuotta sitten aloitin tämän blogin kirjoittamisen tarkoituksenani oppia käyttämään uutukaista tietokonettani ja harjoitellakseni valokuvien muokkaamista ja siirtämistä ja sen sellaista.




Enimmäkseen onkin tainnut olla tuota "sen sellaista"... sillä niin vaan blogin kirjoittaminen vei mennessään ja jossain vaiheessa huomasin, että siitä oli tullut oma ihana paikka, johon hiipiä tapaamaan muita samanlaisia. Siitä on tullut myös rakas harrastus. Koskaan ei ole tarvinnut väkisin tai velvollisuudentunnosta kirjoittaa riviäkään. En ole ollut kirjoittamisesta velkaa kenellekään.




Blogista tuli jo aika varhain hyvä ystäväni. Opin luottamaan siihen ja saatoin tulla sen äärelle aina, kun siltä tuntui. Niin yhäkin teen.




Blogi toimii loistavana päiväkirjana ja kuvakirjana omista töistä. Se on myös oiva ajankuva omasta perheestä ja elämästä. Sinne on tullut purettua monet elämää ravisuttaneet hetket. Se kesäinen päivä, kun ensimmäinen mopsimme Justus lähti koirien taivaaseen. Tai ne talon haikeat huokaukset, kun lapset ovat lentäneet pesästä.




Sellaisina hetkinä on kirkastunut se, että elämä on oikeastaan pieni ohikiitävä hetki. Siihen hetkeen pitää tarttua, se pitää kokea, tuntea ja elää. Ei kannata purjehtia hetkien ohi silmät suljettuina, sillä elämä koostuu päivistä, päivät tunneista, tunnit hetkistä...
Carpe diem - tartu hetkeen!




Välillä blogiin on tullut kirjoitettua omia haaveita - näin niistä on tullut näkyviä ja ne ovat alkaneet pikkuhiljaa elää omaa elämäänsä.




Tuhannesti kiitos, kun olette kannustaneet, jakaneet ajatuksianne ja vaikka vain olleet siellä ruudun takana. Arvostan suuresti jokaista pientä ja suurta persoonaa, joka siellä ruudun takana vaivautuu klikkaamaan auki tämänkin sivun ja lukemaan kuulumisia tai mitä milloinkin tänne kirjoittelen. Yhtään ikävää kommenttia ei ole näihin vuosiin mahtunut - sekin jo kertoo, miten mahtavaa porukkaa siellä ruutujen takana on! <3 <3 <3





Jos nyt olisi suuren suuri kakku, sytyttäisin sen päälle viisi kynttilää. Vetäisin henkeä ja puhaltaisin kynttilät sammuksiin niin, että kaunis ja vähän heiluva savukiehkura nousisi viimeisestä kynttilästä kohti kattoa. Sen jälkeen ojentaisin palan kakkua jokaiselle teistä. Se voisi maistua juuri sellaiselta, kuin kunkin lempikakku maistuu. Suklaalta, marsipaanilta, toffeelta, vaniljalta - vähän niinkuin Tangelstiinan yllätyskananmunista leivottu kakku Ruusukujalla! :)




Tässä loman vedellessä viimeisiä päiviään olen ehtinyt viimein istua sen verran aloillani, että uusi marraskuu on valmis. Siis korjattu versio kalenteriosasta, päivistä, jossa marraskuu alkaa nyt tiistaista, ihan niinkuin pitääkin. (Jos joku on missannut, mistä tässä on kyse, kannattaa vilkaista ed. postaus... ;)
Ja vielä tähänkin isot kiitokset ihanista kommenteista ja siitä, että epäonnistuminen ja virheiden tekeminenkin on sittenkin inhimillistä ja anteeksi annettavaa... <3




Kun marraskuu oli valmis ja kun kerran piirustusvihko oli siinä niin sopivasti, en malttanut... ja toisaalta, ystävänpäivä on ihan pian!
Syntyi pitkään päässä hautunut prototyyppi. Olin ajatellut tarttua ihanan ystäväni Viipin ilmoille heittämään vinkkiin aikuisten ystäväkirjasta. Ja kun olin jo hahmotellut ystävänpäivä-tervehdystä kortin muotoon, syntyikin sopivasti näiden kahden kombo!




A5 - kokoinen sivu/ arkki/ kortti, jonka voi mainiosti postittaa korttina ja valmiiksi ystävää varten täytettynä ja väritettynä - tai sitten näitä voi kerätä omilta ystäviltään nipun ja kiinnittää ne sitten yhteen silkkinauhalla omaksi ystäväkirjaksi.
Mikä mukavampaa, kuin ottaa näitä nippu mukaan vaikka hyvien ystävien tapaamiseen tai illanistujaisiin ja laittaa kortit pöytään täytettäväksi.




Olette ehkä huomanneet, että tuohon sivupalkkiin ilmestyi loppuvuoden aikana pieni kyltti "Metrinpuoti". Puodin hyllyt ovat vielä tyhjinä, mutta seinät siellä jo on valmiina. Kun nämä ystävä-arkit tulevat perjantaina painosta, niitä löytyy sitten myös Metrinpuodin hyllyltä, jos niitä joku muukin haluaa. Puodin tarkoitus on koota yhteen helposti löydettäväksi sellaiset ellikset, joita riittää myyntiin asti.
Metrinpuoti -nimi tulee tietenkin Wirberryn ja Elliksen Tampereen messujen puodista - pienestä metrin pätkästä pöytää, joka notkuu kaikkea mahdollista, mitä näissä pajoissa valmistuu. <3
Onhan Nalle Puhillakin Puolen Hehtaarin Metsä ;)

Pus <3


Ellis

PS. Kuvat ovat vuosien varrelta, oman koneen uumenista - osa blogissakin joskus vilahtaneita.

36 kommenttia:

  1. Ihana ellis <3
    Niin onnellinen, että ollaan kohdattu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos... ihana oot itsekin <3 Ja ihan samaa mieltä, onni että ollaan kohdattu <3

      Poista
  2. Voi miten ihanasti kirjoitit <3 Taidat olla muuten mun ensimmäisiä sännöllisesti lukemiani blogeja! (Ja niin kovin harvoin tännekään kommentoin) Mutta onnea siis!
    5 vuotta on pitkä aika harrastaa :)

    VastaaPoista
  3. Onnea viisivuotiaan "äidille" <3. Omani täyttää vuotta vähemmän keväällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse <3 Tässä ne vuodet vaan vierii... :)

      Poista
  4. Onnea miljoonasti sinulle ihana Ellis ♥ Onneksi löysin sinut täältä blogimaailmasta, vai löysitkö sinä minut? En enää muista, mutta ei sen väliä, pääasia että kohdattiin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku <3 En mäkään muista, miten päin se meni - onneksi niin kumminkin kävi! <3

      Poista
  5. Onnea blogillesi - se on ihana.

    VastaaPoista
  6. Kylläpä olet saanut taas ajatukset kauniisti puettua sanoiksi. Oma blogini miltei saman ikäinen ja melko alusta olenkin seurannut tätä sinun ihanaa blogiasi. Onni on ollut saada tavata sinut ystäväiseni myös livenä!Täällä on aina mukava poiketa lukemassa kauniita tekstejäsi ja ihailla tunnelmallisia kuviasi. Onnea 5v.! Mukavaa loppiaista sinne!
    ps. Ystävänpäiväkorttisi on mahtava idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ystäväni <3 Niin on ollut mukava tutustua sinuunkin ja idearikkaaseen blogiisi! Toivottavasti tavataan myös livenä uudemmankin kerran!
      Hyvää ja energistä alkuvuotta sinne <3

      Poista
  7. Onnea, onnea...täällä on niin mukava aina poiketa, vaikka myönnän, että kommetointi tahtoo välillä unohtua..:)

    VastaaPoista
  8. Onnea :)
    Aivan ihana tämä sinun blogisi.

    VastaaPoista
  9. Parhaat onnittelut eskari-ikäiselle :-) Blogiisi on aina yhtä ihana tulla visiitille. Rakastan soljuvaa tapaasi kirjoittaa, käsitöitäsi, kuviasi,
    ihan kaikkea!
    Mukavaa loppiaista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eskarilainen kiittää :D Niin kauniisti sanoit, Teija - kiitos <3
      Kivaa tammikuuta ja talvea!

      Poista
  10. Elämänmakuinen kirjoitus, kiitos! Onnea kuluneista vuosista ja menestystä uusiin vuosiin! Sinulla on kiva blogi. Mukavaista loppiaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Titta! :) Sinullekin mukavaa alkuvuotta!

      Poista
  11. Onnitteluhalaus 5vuotiaalle! Jaan näköjään kakkumakusi, joten palanen maistuisi oivallisesti :) Tämä oli ihana positiivinen postaus lukea tähän loppiaispäivään. Tismalleen samoista syistä minäkin olen blogia pitänyt, ensikuussa taitaa tulla jo 7 vuotta. (ohhoh!)

    Rauhallista loppiaista siis ja uutta vuottakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Teija, halaus vastaanotettu! Aika vierii kyllä vauhdilla... blogi siinä sivussa päivittyy :D
      Mukavaa tammikuuta ja talvea sinne myös! <3

      Poista
  12. Onnea 5-vuotiaalle ja kiitos blogistasi <3
    Kauniisti kirjoitat tälläkin kertaa sinä ihana Ellis!

    VastaaPoista
  13. Mä oon täyttänyt mielessäni jo pienen kirjan verran noita ystäväkortteja! Ja samalla tietty ajatellut ja muistellut ystäviäni <3 Ja hymähdellyt ja pyyhkäissyt silmäkulmaani. Oih ja voih! Vaikka peruskysymykset ovat samat, kuinka erilaisia mielikuvituskorteistani on tullutkaan. Noh, oma ikä ja kengännumero ovat mitä ovat, mutta tuo ystävään liittyvä osio - siinä aukeaa koko ystäväsuhteiden kirjo! Eri ystävän kanssa tekisi eri asioita, joidenkin kanssa voisi tehdä kaikkea tuota jne. Ihana ihana idea ja toteutus!!! Ja auts, noi on kinkkisiä kysymyksiä noi joko-tai-kysymykset. Oma valintani on joidenkin kohdalla sekä että, esim. tumma ja vaalea, korkkarit ja lenkkarit ;)

    Ellis-blogi on aina ollut parhaassa iässä ja jokaisen vuosikynttilän arvoinen! Kyllä kiitos, ensin pikku siivu suklaakakkua sitten ja reilu pala mansikkakakkua, kiitos kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sua <3 Kiitos, kakkua sulle, mulle ja meille! Ja sitä ystävyyttä, edelleen ja aina vaan <3 <3

      Poista
  14. Uuuu. Ihanaa 5-vuotissynttäriä (joskin taitaa nyt tulla vähän myöhässä tää) ihana Ellis <3<3<3.
    Omaan henkilökohtaiseen kakkuun me jouduttais laittamaan (ei kun siis s a a t a i s laittaa) muutama kynttilä enemmän. Mutta ihan vaan muutama ... :)

    Kivaa kun olet täällä! Ja mun täytyy nyt käydä kurkkaamassa tuo ohi mennyt marraskuu-juttu, koska saattaa vaikkapa liittyä niihin kivoihin kalentereihin, joita mullakin on :). Tai siis osittain oli, koska ehdin antaa lahjaksi eteenpäin.

    Ja virheet tekee ihmisistä ihmisiä <3

    t. Annukka (kirjoitan tätä ukkelin koneella, joten tulee nyt poikkeuksellisesti näin anonyyminä tää)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka-anonyymi <3 Juu, kyllä siihen omaan kakkuun tosi paljon enempi kynttilöitä menee... ei taitais edes mahtua :D :D Niin kiva, kun säkin oot siellä!
      Kiitos kalenterikommentista, laitan sulle tulemaan myös uudet marraskuut <3

      Poista
  15. Onnea ihanalle 5-vuotiaalle blogillesi! Olen aina välillä tänne kurkkinut, mutta nyt on kyllä niin sopiva hetki kommentoidakin. Kauniisti kirjoitat ja lämpimästi, tulee niin hyvä mieli blogia lukiessasi. Tuo marraskuu-juttu on minulla mennyt ohi, mutta nyt aion paikata tilanteen ja käydä tutustumassa siihen.
    Ja kiitos, nyt maistuisi pala kakkua tänä paukkuvana pakkasiltana. Ja kahvikupin kohotan maljaksi sinulle ja blogillesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tuula! Kiva, kun oot hypännyt kyytiin ja niin kiva kuulla, että tykkäät!
      Kakkua myös sinulle ja kivaa tammikuuta! <3

      Poista
  16. Onnea 5-vuotiaalle blogille! Olenkin aika alkumetreiltä seurannut blogitaivaltasi. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari <3 Kiva, kun oot ollut mukana! :) Tästä se matka jatkuu...

      Poista
  17. Onnea Ellis! Tämä sun Bloginurkkaus on mun rauhan tyyssijani Strömsön rinnalla...tykkään sisällön ohella siitä, että blogi on rehellisesti sun juttu, eikä puoliksi mikään markkinamiesten mainoskanava kuplakoneille ja hampaidenvalkaisutahnoille niin kuin moni blogi nykyään on! Arvostan! <3 Hyvää alkanutta vuotta ja lämmin halaus täältä Maitolaiturin nurkalta! :)

    H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis Hanna <3 Juuei, en mä oikein osaa mainosmieheksi tai -naiseksi sen paremmin ryhtyä. Parempi kun vaan höpsöttää näitä omiaan... :D
      Ihanaa alkuvuotta sinne Maitolaiturin liepeillekin ja lämmin halaus täältä myös! <3 <3

      Poista
  18. Onnea blogillesi ja sinulle, joka teet tästä kaikesta seuraamisen arvoista! Mahtava ystäväkirja-sivu :).

    VastaaPoista