perjantai 14. huhtikuuta 2017

Pieni pääsiäiskimppu

Tulin eilen kotiin oman kotikylän kukkakaupan kautta. Helmiina on pieni, sympaattinen puoti keskellä kylää. Rappusilla voi jo ihailla helmililjoja ja hyasintteja ja kauniita asetelmia.





Samaisilta rappusilta on vain muutamia askeleita kylän kauppaan, kampaamoihin, apteekkiin, kauneushoitolaan, huoltoasemalle ja pankkiin - noin äkkiä summattuna. Kylän tori ja kaunis järvenselkä ovat nekin kivenheiton päässä ja näköpiirissä. Keskellä kylää ja kaikkea tarpeellista siis ollaan! :)






 Aivan liian harvoin tulee poikettua kukkakaupassa ja kukkaostoksilla ylipäänsä. Josko sitä voisi vähän useammin ilahduttaa itseään ja hakea kotiin pientä piristystä ja käsityötä kukkakimpun merkeissä - oikeita kädentaitajia kukkien sitojat kyllä ovat.




Eilen en osannut valita kauniiden, valmiiksi sidottujen kimppujen joukosta "sitä oikeaa", joten valitsin kylmäkaapista muutaman kauniin oksan, joista kauppias-Niina taikoi kädenkäänteessä kauniin viemisen kotiin. <3




Nyt tulikin just mieleen, jos veisinkin kukkakaupalle seuraavalla kerralla oman kauniin astian, johon Niina voisi loihtia pienen koristeen... :D

Mulla taitaa alkaa muutenkin peukalo vihertää... en ole vielä saanut hengiltä mummun asunnosta tänne adoptoitua palmua (kuuluisat viimeiset sanat??) ja floristi-ystäväni Ullan jo marraskuussa tuoma kasvi myös vihertää vielä :D :D Mehikasvi valitettavasti menehtyi vajaan parin vuoden ikäisenä, mutta sen tilalla on nyt pikkuruinen rahapuu.



Ohraa en kylvänyt tänä vuonna ollenkaan. Ei vihreää mahan täydeltä, vai miten se menikään. ;)

Oikein rauhaisaa pitkäperjantaita!

Ellis


7 kommenttia:

  1. Vaikka kukat ovat melko kalliita, ilahdutan itseäni aina perjantaina kukkakimpulla. Välillä kukat ovat marketista, mutta usein myös pienestä ihanasta kukkakaupasta. Meillä onkin aina tuoreita kukkia maljakossa, tingin sitten jostain muusta. Kaunis kimppu ja sen olen tässä vuosien saatossa oppinut, että kestävimmän kimpun saat kun sidotutat sen kylmäkaapin kukista. Mukavaa pyhää sinne!

    VastaaPoista
  2. Kauniita asetelmia - Helmililja on lempparini! Hyvä idea viedä oma astia! Ja kiva tuo farkkupussikin. Leppoisaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
  3. Kukka-ja taimimyymälät ovat nykyisin niin monipuolisia paikkoja ja kaikkea ihanaa niistä löytyy.

    VastaaPoista
  4. Juuri tuollainen on oikenlainen kukkakauppa. Ja ympäristön kuvailulla vielä viimeistelit tunnelman. <3
    Kauniin kimpun saitkin kotiin viemosiksi.
    Mukavaa pääsiäisen jatkoa! <3

    VastaaPoista
  5. Ihania kuvia<3 Kiva farkkupussukka - sellainen sopisi myös omille lempparikukilleni helmililjoille vaikka kuinka hyvin<3
    Mukavaa pääsiäisloman jatkoa♥

    VastaaPoista
  6. Meidän saarella on aivan ihana kukkakauppa, mutta sieltä tuppaa kyllä löytymään kukkien lisäksi muutakin, varsinkin lyhtyjä! Vaarallista siis!

    Kukat piristävät ja ilostuttavat aina, vaikka juuri nyt siirryn enemmän ja enemmän puutarhasta haettaviin kukkiin - se aika on täällä taas. Meillä kukkivat nyt pääsiäisliljat, kirsikka, onnenpensaat, tulppaanit ja moni puukin on jo lehdessä.

    Kiitos kivoista kuvista Ellis <3

    VastaaPoista
  7. Kukat tuovat kivasti tunnelmaa ja ilmettä kotiin! Ihania kuvia sinulla :). Floristeilla on huikea taito, käsityötä sekin. Itsekin ostan usein kimppuja kotiin, tai sitten ihan vaan leikkokukkakimpun. Onhan ne niin kaunista katseltavaa.

    VastaaPoista