tiistai 27. kesäkuuta 2017

Vielä kerran Toscana

Voinko päästä takaisin??! Täällä sataa, on koleaa ja märkää. Suomen kesä... onneksi on sentään valoisaa ja lupaukset lämpenevästä.
Vien teidät vielä kerran Toscanaan. Sain toiveen kertoa vielä hotellista, jossa majoittauduimme, joten täältä pesee!
Vuokrasin meille siis jo etukäteen Booking.com -sivuston kautta majapaikan (vertailin muidenkin sivustojen kautta hintoja ja hotelleja, mutta koska teimme varauksen jo helmikuun lopulla, osoittautui bookingin kautta tehty varaus tämän hotellin edullisimmaksi. Loppumetreille asti pidin arpajaisia kahden hotellin välillä. Onneksi sitten kallistuin jostain intuitiosta johtuen tähän kyseiseen. Tämä osoittautui meille ihan täydelliseksi rauhan tyyssijaksi, kuten jo jossain matkakertomuksen tuoksinnassa taisin hypettää. Agriturismo Fattoria Le Giare. <3
Koska Toscana oli meille ennalta tuntematon kohde, halusimme varata majapaikan ennakkoon koko loman ajaksi, emmekä tehneet niin kuin olemme pari kertaa aiemmin tämmöisellä roadtrip -tyyppisellä matkalla tehneet, eli että kierrellään, mennään sinne minne nenä näyttää ja napataan lennosta majapaikka kulloinkin sopivalta näyttävästä tarjonnasta ja kylästä. Tai sitten olemme tulleet vanhoiksi (!). Mutta joka tapauksessa, nyt vaan tuntui siltä, että nyt haluaa keskittyä Toscanan maisemiin, kuljeskella puolen päivän tai päivän kestävillä retkillä ja palata majapaikkaan tuntematta hitustakaan stressiä siitä, minne seuraavaksi yöksi päänsä kallistaisi. Hotellin sijainnista ja muusta tarkemmin pari postausta aiemmin, täällä.
Asuimme ylimmässä kerroksessa, jossa meidän huoneiston lisäksi oli vain yksi toinen huoneisto. Jokaisella huoneistolla oli oma nimi, me asuimme Ciclamino -nimisessä "kodissa". Nimet oli maalattu oven viereen keramiikkalaattaan ja kuvasivat Toscanan alueen kukkasia.
Maisemat olivat kuin satukirjasta, illalla häämötti edessä kukkula, jonka rinteellä korkealla loistivat Cortonan valot. Viehättävässä vinttihuoneistossa näytti tältä:
Piha-alue oli suuri. Siellä oli uima-allas, huvimaja, nurmikenttä, grilli ja oleskelualuieita. Autoille oli suojaisa, osittain katettu ja maksuton parkkipaikka aivan aidan takana.
Hintaan kuului aamupala, joka nautittiin viihtyisässä ruokailuhuoneessa. Tarjolla oli croissantteja, leipää, leikkeleitä, leipomuksia, hedelmiä, jugurtteja, myslejä, tuoremehuja ja toki kahvia ja teetä.


Tuoreita hedelmiä erityisesti olen huomannut kaipaavani täällä kotonakin aamupalalla. Niinpä hainkin heti kotiin palattuani kaupasta nektariineja, melonia, kiivejä, banaaneja ja maustamatonta jugurttia. Maistuu niin hyvältä täällä kotonakin aamukahvin kaverina!

Ostoksiakin ehdittiin tekemään, vaikka miksikään suureksi shoppailijaksi en itseäni tunnista :D 

Cortonasta parinkymmenen kilometrin päässä sijaitsee Valdiciana Outlet Village, johon hurautimme eräänä kuumana päivänä. Siellä viileissä kaupoissa hurahti kepeästi muutama tunti. Tuliaisiksi löytyi muutama paita ja itselle (kuinka ollakaan) kengät, lenkkarit ja vähän kosmetiikkaa.


Näihin kuviin ja tunnelmiin,

Ellis9 kommenttia:

 1. Kyllä on kaunista :) Mieheni jaksaa kertoa tarinoita ajasta kun asui Italiassa. Toscana tosin jäi hänelle vieraaksi kun lähinnä asui Napolissa. Mutta tuo Toscana on sellainen paikka, jonne me molemmat haluamme joskus käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, en kyllä ihmettele, että sieltä varmasti tarinoita riittää! :)
   Toscana kyllä vie sydämen, toivottavasti saatte toteuttaa matkan sinne!

   Poista
 2. Kyllä kelpaisi tuonne palata. Vaikka ilmojen surkuttelu on turhaa, niin kyllä jo kaipaan tännekin hieman lämpöä ja aurinkoa. Leppoisaa tiistaita sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kelpaisi! Täällä ei vielä tänään ole satanut pisaraakaan - hurraa! Jospa se tästä lämpenisi ja kirkastuisi.
   Kesäistä keskiviikkoa sinne!

   Poista
 3. Niin kaunista! Italiassa on vaaransa - se vie sydämen kuin varkain :)

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihanat matka kuvat!❤️
  Kunpa pääsisi nyt tuonne etelän lämpöön.
  Tuo allaskin on niin houkuttelevan näköinen.

  VastaaPoista