lauantai 14. lokakuuta 2017

Homssujen häät ja muita kuulumisia

Heissan!

Syksy on ennättänyt jo lokakuulle. Tämä syksy on ollut paitsi ihan tavallista arkea, myös monenlaista kohtaamista ja tapahtumaa täysi.




Syyskuussa saatiin juhlia ihanissa häissä <3 Homssujen häät!






Pitänee vähän avata tuota homssu-juttua... mun siskolla on kaksi ihanaa lasta, aikuisia jo molemmat. Aikanaan, kun olivat pieniä, olivat mun silmäteriä ja usein pääsin lapsenlikaksi viikonloppuna - lastentarhanopettajaopiskelijan laatuaikaa ;)

Muistan kuinka äänitin näille palleroille itse keksimiäni Matti ja Maija -satuja C-kaseteille ja lähetin postin mukana. Kultainen 80-luku! 

Noina samaisina aikoina syntyivät myös hellyttävä homssut-lempinimi näille kahdelle tärkeälle pienelle ihmiselle. Kaksi pellavapäistä, nauravaista veitikkaa. Siitä lähtien ovat olleet mulle homssuja ja aina tulevat olemaan <3






Morsian pyysi minua suunnittelemaan hääjuhlaan vieraskirja-sivun. Ne oli katettu valmiiksi jokaisen paikalle. Kullekin vieraalle oli myös tehty omalle paikalleen persoonallinen oma nimikyltti.
Niin paljon kauniita yksityiskohtia... ja lämmin tunnelma <3







Toinen homssuista asteli nyt siis avioliiton satamaan ja häitä juhlistettiin vanhassa, tunnelmallisessa maamiesseurantalossa tärkeimpien läsnäollessa. Ihastuttava hääpari, ihastuttavat juhlat ja rakkautta ilmassa roppakaupalla <3




Mukana juhlimassa oli rakkaita neljän sukupolven verran, sillä mikä parasta, uusi homssusukupolvi oli ehtinyt syntyä kaksin kappalein, reilun vuoden välein aivan kuten nämä isot homssut aikanaan!








Nyt tässä sitten vaan odotellaan, jos joskus päästäisiin toisenkin homssun häihin ;) Häät on niin ihania - ja mikä parasta, se kokosi tällä kertaa mun omankin klaanin koolle, joten siinäkin mielessä varsin ihana ja tunnerikas viikonloppu!








Meillä naisilla on aina "hiukan" tekemistä, ennenkuin ollaan valmiina juhliin... ;)

Muutakin huisketta on syksyyn mahtunut: jo keväällä varasin meille liput Riverdance -showta katsomaan Hartwall Areenalle. Niissä merkeissä vierähti eräs lauantai. Hienoa katsottavaa ja kuunneltavaa!




 Ystävät ovat olleet kalliita ja rakkaita <3

Eräänä päivänä posti toi laatikollisen ihania syksyn herkkuja kuivatussa muodossa. Ihanaa, vanhaa puuvillanauhaa löytyi paketista myös, sekä valokuva ja kortti. Olin sanaton.  Että joku jossain ajattelee minua niin paljon, että kirjoittaa kuulumiset korttiin, pakkaa herkut laatikkoon ja lähettää ne minulle. <3




Toinen ystävä tuli kylään ja toi tullessaan ruokaa. Otti kaapistani lautaset ja valmisti lautasille ateriat - ihan vain, koska halusi. Koska minä olin päivän töissä. Että mulla olisi hyvä mieli. <3
Hyvä mieli toki tuli kummallekin. Tämä(kin) ystävä on kanssani samaa mieltä siitä, että antaminen on vähintään yhtä ihanaa kuin saaminen.




Samoihin aikoihin sattui vielä ihanan ystäväpoppoon tapaaminen eräälle viikonlopulle. Paljon hauskoja muistoja tästäkin reissusta...




Nousin aamuvarhaisella Onnibussiin. Helsingissä päätin mennä ensimmäiseksi aamulla Ateneumiin (heh, siellä on hyvät vessat saada unihiekat pois ja hiukset ojennukseen - ja toki ihan mainiot taiteet, nekin toki kävin kurkkaamassa).




Ateneumista on oikeasti tullut mun yksi suosikkipaikoista Helsingissä. Rakastan sitä, kun saa kävellä omassa rauhassaan eri huoneiden läpi. Pysähtyä. Antaa ajan virrata ja taiteen puhua. Ei se aina puhu - joskus se vain kuiskaa. Mutta se fiilis ja tunnelma siellä, en osaa selittää.

Tällä reissulla ehdoton bonus oli vielä oman lapsen kanssa vietetty muutama tunti, ne ihanat pizzat ja leivokset parhaassa seurassa.




Ja entäs ne ystävät?? Niiden kanssa voi vähän ensin eksyä, sitten nauraa ja päätyä yhdessä oikeaan määränpäähän. Voi pohtia elämää ja toki syödä ja juoda hyvin. Kaikki heittämällä niiden aikaisten aamuherätysten ja bussissa istuttujen tuntien arvoista. Potenssiin kymmenen.

Vaikka jo monta viikkoa jatkunut auton oikuttelu meinaa viedä sekä pankkitilin saldon, että olemattomiksi käyneet hermot, on silti jotenkin tosi rikas olo tästä syksystä.

Kynäkin on kulkenut, uusi vuosikalenteri kätkee tänä vuonna kuviinsa erilaisia kollaaseja. En aihetta sen kummemmin suunnitellut, se vain lähti piirtymään ja sellainen siitä tuli. Päivätyö ja viikonloppujen riennot vähän jarruttivat piirustusaikatauluja, mutta hätäkös tässä. Vuoden vaihteeseen vielä monta kuukautta!




Eilen sain painosta uutukaiset ja hain ison vyyhdin silkkinauhaa. Pakkailut aikakoot.
Laitan lähipäivinä kalenterista ihan oman postauksen, sitten ovat teidänkin saatavillanne.
Notebook on viittä vaille valmis ja lähtee painoon ensi viikolla.

Kauniita (= vähäsateisia) lokakuun päiviä jokaiselle, kuullaan taas pian!

Ellis





14 kommenttia:

  1. Voi näitä sinun ihania postauksiasi! Näitä voisi lukea vaikka kuinka paljon ja kauan.
    Oikein ihanaa syksyn jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Krisse <3 Samoin ihanaa syksyä sinulle sinne Ahvenanmaalle!

      Poista
  2. Monenlaisia ihania juttuja on syksyysi mahtunut. Hääjuhlat ovat kivoja ja varsinkin jos oma klaani on edustettuna paikalla. Niin ovat tyttäret kyllä äidin näköisiä. Kauhea ikävä tuli omaa klaania tätä lukiessa. Poika kun viettää opiskeluvuotta kaukana Amerikan länsrannikolla, yhteisiä hetkiä saadaan vielä tovi odotella. Odottelen jo innolla uutta Notebookkia. Tämän Nnykyinen onkin täyttynyt mukavasti kuvista, muistoista ja resepteistä, tärkeiden tapahtuma merkintöjen lisäksi. Mukavaa sunnuntaita sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ollut tosi tapahtumarikas syksy tämä kuluva syksy. Paljon ihania muistoja <3
      Kyllä omat lapset on aina mielessä, vaikka kaukana olisivatkin... sulla onkin tällä kertaa tosipitkä välimatka pojan kanssa - onneksi on some ja yhteydet keksitty!
      Notebookia tulossa ihan pian! Kivaa loppuviikkoa sinne <3

      Poista
  3. Sinulla on ollut monia mieleempainuvia tapahtimia! Häät ovat niin ihanat, suuren rakkauden täyttämä hetki. Mukava tapa tehdä vieraskirja <3
    Mukavaa loppusyksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanne <3 Häät on kyllä ihania juhlia, kokoaa mukavasti yhteen omat rakkaat.
      Ihanaa syksyn jatkoa sinulle myös ja tervetuloa lukijaksi! :)

      Poista
  4. Ihana postaus...oikein meinasin hengästyä, kun nin paljon juttuja on tapahtunut..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele <3 Kyllä välillä meinasi itseäkin hengästyttää... ;)

      Poista
  5. Nyt kun pääsin hyppäämään kuva/kuulumissyksyysi mukaan, en malta nousta pois kyydistä ollenkaan! Lisää, kiitos! Myös livenä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, jospa me pian päästään kuulolle livenä... kuukauden päästä viimeistään!
      Halit <3

      Poista
  6. No jopas sinulla on ollutkin monenlaista mukavaa menoa ja meininkiä! Täällä tämä herkkis taas ihastelee tunnelmallisia ja tunteikkaita hääjuhlakuviasi silmäkulmat kyynelissä. Ikuinen itkijänainen ;)
    Letkeää lokakuun jatkoa sinulle ihanainen Ellis ♥


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Ansku <3 Täälläkin toinen itkijänainen.. aina pitää olla nenäliina plakkarissa.
      Ihanaa syksyä sinne myös!

      Poista
  7. Voi miten ihanat hääjuhlat! Kauniita kuvia!
    Aivan ihana vieraskirjan sivu. Kiva idea!
    Ja on kyllä ihastuttava hääpari!

    Hyvää viikon jatkoa sinulle!❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari <3
      Hyvää viikonloppua sinne myös!

      Poista