torstai 8. syyskuuta 2011

PistepirkkoTäällä yksi laiskamato, joka on päättänyt ottaa itseään niskasta kiinni. Monella saralla.
Lorvailu saa nyt riittää, samoin kuin se tarpeettoman ravinnon ahtaminen, jonka ansiosta joudun kohta käymään vaatekaupassa muunkin syyn kuin shoppamisen ilon vuoksi. Ihan totta. Tästä on olemassa tuoretta todistusaineistoa - uusi luokkakuva, joka kyllä kertoo sen, minkä oma silmä valehtelee peilin edessä. Huoh.

Kaikki ihana lehtien ja blogien lukeminen, sohvan selässä pitäminen ja alituinen haaveilu (joka on ihan oikeasti nykyään jokapäiväinen iloni) jäävät kyllä ohjelmistoon, mutta saavat rinnalleen (toivottavasti - tai siis ihan varmasti) kotitöiden puuhastelun, päivittäisen pyykkihuollon, hikiliikunnan vähintään 3-5 kertaa viikossa, säännöllisen siivouksen... mitähän vielä keksisin.. no, lisätään sitten, jos jokin jäi puuttumaan.
Jotta tavoitteet olisivat monipuoliset, lisätään tähän vielä rahan säästäminen (= ei shoppailuja!!) ja vähähiilihydraattisempi ruokavalio.
Kuullostaako jo tarpeeksi haasteelliselta ja kurinalaiselta?Itseni tuntien en väitä tätä helpoksi tavoitteeksi, vaikka monet varmasti päivittäin elävätkin juuri näin järkevästi, eivätkä koe ongelmaksi tällaisten asioiden noudattamista. Minä suurpiirteisenä taivanrannanmaalarina keksin kyllä yleensä jonkin porsaanreiän, josta luikahtaa silloin, jos ei satu huvittamaan. Ja nyt tullaan jutun ytimeen. Olen keksinyt itselleni mitä hienoimman motivointi-systeemin: pisteiden keräämisen. Tadaa!
Toimii pienillä oppilailla erilaisin versioin, miksi ei siis mulla?Pisteen (tai rastin) voi saada siivouksesta/kotityöstä, liikuntasuorituksesta, ruokavaliossa pysymisestä, ...
Kun rasteja on tarpeeksi, saa palkkioksi mennä käymään vaikkapa Witikkalan kartanossa ja ostaa jotain kivaa.
Ja hei, tämä on aloitettava heti, koska siellä on valtava rekillinen -70% kaikkia ihanuuksia vielä jonkin aikaa.
Jee... heti- mulle- kaikki- rastit- tänne -nyt. Hetipaikalla tekemään rastilistaa!!!
Pyykkikone pyörimään, imuri laulamaan, illalla rivitanssiin. Kuinka monta rastia on kerättävä, ennen kuin saa palkinnon?

Ellis

Ps. Jos tämä toimii, lupaan informoida tästä teille. Ehkä siinäkin tapauksessa, jos ei... :)
Pss. Kuvat viime viikonlopun sieniretkeltä.

EDIT. Muutama tunti myöhemmin...Muistin, että olin ostanut nimeltä mainitsemattomasta putiikista (tai kartanosta) taannoin ihanan oloiset farkut - alekorista järkyttävän halvalla - ainoa miinus se, että ei ihan mennyt nappi kiinni...... :)
En kuitenkaan voinut jättää farkkuja sinne, vaan aattelin, että siinä mulle hyvät tavoitefarkut. Hmm.
No, nyt on ensimmäinen tavoite siis konkretisoitu. Mahtua noihin ihaniin Soulmaten farkkuihin. Syyslomaan mennessä?
Okei. Yritetään.

Ensimmäiset pisteet hankittu. Kävin ensin tunnin rivitanssissa ja sieltä suoraan body circuit-tunnille. HUH-HUH! En osaa kuvailla tuntia muuten, kuin että minuutin välein vaihtui liike ja tempo oli henkeäsalpaava. Löysin lihaksia, joista en muista kuulleeni pitkään aikaan :)
En tiedä, miten aion päästä saunan lauteille, mutta sinne aion nyt yrittää!

12 kommenttia:

 1. Samanmoiset aatteet mulla, tosin tota hikiliikuntaa en kykene ainakaa 7 viikkoo harrastamaan, eli syömis asioihin pitäs satsata sitäkin enemmän ;) Miksi se on niin vaikeeta !
  Toi piste systeemi kuulostaa ihan hyvältä, kerro sit miten toimii !

  VastaaPoista
 2. Vesisateessa talsitusta sauvalenkistä saa kans pisteen, jooko? Ja entäs, jos menen tänään nukkumaan ennen klo 23, oiskos siinä jo toinen pisteen vertainen teko tälle päivälle? Hihii, tää on hilpee systeemi!

  VastaaPoista
 3. Ihana sienisaalis...mustia torvisieniäkin...namm...☺

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä!!! Ja iloa. Onnistumisen ilo on siinä se paras ilo!
  Sohva selässä on moni mielummin, kun lähtee pistejahtiin... se vaatii otetta ja asennetta, saada itsestään irti!

  VastaaPoista
 5. Riitta: Sanos muuta, vaikeaa tuntuu olevan. No, ehkä kun saa aloitettua, jospa se siitä...
  Kerron, miten etenee :)

  Viipi: Joo, ilman muuta! Ja toi aikaiseen nukkumaan meneminen on ehdottomasti yksi pistejuttu kans. Tosin epäilen itseäni, kun taas katson kelloa, eikä edes väsytä...

  Irmastiina: Joo, niitä löytyi ihan kivasti :) Sienet on ihania!

  Hyvä Mieli: Kiitos, tsemppiä tässä kyllä tarvitaankin!!
  Toivottavasti tää pisteitten keräys saa aikaan jotain :)

  VastaaPoista
 6. Ihana idea! Täytyis kans varmaan koittaa tuota pistesysteemiä itsellekin kannustimena. Kun tuntuu nojatuoli tarttuvan liian helposti takapuoleen...=D

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä vaan pisteiden metsästykseen! Ja nuo farkut ovat aika kiva konkreettinen tavoite.
  Syksy on kyllä haasteellista aikaa kuntoilulle ja sellaiselle (ainakin mulle) kun tulee helposti nautiskeltua sisätiloista, takkatulesta ja hyvästä ravinnosta :)
  Tiina

  VastaaPoista
 8. Joku konkreettinen tavoite auttaa kyllä kummasti pysymään ruodussa. Ja silti aina väitetään, että niitä vähän liian pieniä vaatteita ei mukamas pitäisi ostaa, vaikka siinä sivutuotteena saadaan rutkasti kaikkea hyvää aikaan:)

  VastaaPoista
 9. Ryhtiliike ei olisi pahitteeksi meikäläisellekään...Reipasta viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Sari: Joo, suosittelen (kahden päivän kokemuksella:))
  Ainakin on jokin syy tarttua toimeen, ja voihan sitä sitten hyvällä omallatunnolla juurruttaa itsensä illalla sohvaan/nojatuoliin, kun on ensin rehkinyt.

  Maitolaiturin Kyllikit: Kiitos tsempeistä :) Muutama piste jo metsästetty - ja vastapainoksi eilen unohdettu kaikki ruokavaliot ja vaan herkuteltu... :)

  Elina: Oot ihan oikeassa.. ja kun tarkemmin katsin, löysin vaatehuoneesta toisetkin tavoitefarkut - tosin niihin on vielä pitempi matka. Siksiköhän olinkin piilottanut ne itseltäni?! :D

  Marita: Kiitos, reipasta ja kivaa viikonloppua sinne myöskin!

  VastaaPoista
 11. Eksyin tänne Maitolaiturin Kyllikkien kautta. Sulla on aivan ihania farkkukasseja tossa blogisi oikeassa sivupalkissa! Tykkään itsekin tehdä vanhoista farkuista kasseja ja muuta kivaa. Pakko kommentoida tota sun pistelaskusysteemiä. Itse nimittäin rupesin keräämään tarroja niistä kerroista, kun olen ottanut enemmän juoksu- kuin kävelyaskelia. Kun 50 tarraa on kerätty liikuntapäiväkirjaan, niin sitten saan palkinnon. Kummasti vaan motivoi ja melkein 20 tarraa on jo kerättynä =o). Tsemppiä kovasti. t:Hanna Kuopiosta

  VastaaPoista
 12. Kiitti Hanna :)
  Joo, pisteet on ihan hyvä systeemi, kun on pakko alkaa kehittämään jostain sitä motivaatiota. Kyllä niitä pikkuhiljaa kertyykin...
  Sullakin jo hyvällä mallilla pisteiden keruu - tsempit siis sinnekin!

  VastaaPoista