sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Kiitoksia, kuulumisia ja pieniä ideoita

Tänään varmaan suurin osa Suomea on kylpenyt syysauringossa... aivan mahtavaa valohoitoa!
Heti aamukahvin jälkeen lähdin pihaan katsastamaan, mitä hommia olisi syyspuutarhassa tarjolla. Myönnän, että hommat jäi suunnitteluasteelle vielä... keskityin ihmettelemään aurinkoa ja syksyn värejä. Ja räpsimään kuvia sieltä täältä pihamaalta :)




























Syksy ja arki on taas niin vahvasti vienyt mukanaan, että aika tuntuu lentävän. Havahduin huomaamaan, että koulua on käyty jo useampi viikko ja syksy alkaa olla kohta pitkällä. Taas olisin valmis ostamaan niitä lisätunteja, kun tekemistä on kamalasti ja tuntuu, että koko ajan on ilta.

Elliksen maailmaan kuuluu muuten ihan hyvää arkea. Sellaista peruskauraa... päivät vierähtää töissä, illat kotona tavanomaisten arkipuuhailujen parissa (pyykkiä, ruokaa, nuorisoa, Elmaa, käsitöitä... you know..) Vain liikunta puuttuu nyt tuosta listasta. Sen kuuluisi olla siinä. Haluaisin, että se on siinä. Mutta polvi kiukuttelee edelleen, rivitanssia ja kävelylenkkejä (lue: löntystelyjä) lukuunottamatta muuta ei pysty. Sapettaa vietävästi, koska tahtoa olisi. Ohjelmassa on huomenaamulla soitto ajanvaraukseen... jotain on tehtävä, syy on selvitettävä ja polvi saatettava kuntoon. Puolen viikon lepo ja voltaren-kuuri parisen viikkoa sitten ei auttanut :(
Noh, jospa se siitä.

Etämies kotiutui eilen illalla viikon pohjoisen riekkoturneelta. Ihana metsämies viikon risupartoineen ja lapinrieskoineen <3
Me käytiin tyttären kanssa puolestaan Ikean turneella, saaliina taas ihania tuoksukynttilöitä ja muuta pientä iloa syksyyn.

Blogirintamallekin kuuluu hyvää... Oon saanut aivan ihania tarralappuja - kolme kappaletta!!!
Lämpimät halaukset ja kiitokset näistä muistamisista Johannalle, Kirsikalle ja Hyvälle Mielelle <3
Heistä kaikista on pikku hiljaa tullut mulle ihania blogisiskoja, siksipä nämä tunnustukset niin paljon mieltä lämmittävätkin!
Tämä tarralappu on kiertänyt jo niin paljon ympäri blogimaailmaa, että en laita sitä kenellekkään erityisesti eteenpäin... Toisaalta haluaisin laittaa sen kaikkiin omiin suosikkiblogeihini, mutta niitä on niin paljon, että ... <3


Pienet diyt vielä tähän myöhäiseen sunnuntai-iltaan:

* Ensimmäinen diy *
Meillä on ulko-oven syvennyksessä tuulikello. Noh, näitä kyllä roikkuu sisälläkin ainakin pari kappaletta - tykkään vaan niin näistä härpäkkeistä. Näitä tulee silloin tällöin väännettyä (kirjaimellisesti saa vääntää rautalangasta :))
"Kattona" käytän sosemyllyn siiviläosaa. Valitsen muutaman toisiinsa sopivan keittiötarvikkeen - mitä kulahtaneempi, sen paremmin sopii tuohon.
Kukkakaupasta saa ostaa rautalankatikkuja, joita kai käytetään kukkien sidontaan. Ne on sopivan kovia, mutta niitä on kuitenkin helppo vääntää. Sitten vaan vääntämään pihdeillä rautalangat kiinni siiviläosaan ja toiseen päähän rautalankaa keittiöhärpäkkeet killumaan. Rautalankojen pituudella ja tavaroiden paikalla kikkailemalla saa tuulimyllyn tasapainon hyvin kohdilleen. Joukkoon voi ujuttaa myös helmiä tai kristallia kruunaamaan koko komeuden. Tässä tuulikellossa ei näköjään ollutkaan bling blingiä mukana lainkaan, mutta eteisessä roikkuu ylhäällä ikkunalla vähän fiinimpi versio :)



* Toinen diy *
Ostin Ikeasta niitä ihania tuoksukynttilöitä, jotka on lasissa. Oon ripotellut niitä ympäri huushollia ja nyt täällä leijailee tänä iltana ihana, lämmin vaniljan tuoksu <3
Halusin laittaa yhden myös keittiöön. En kiireessä saanut irrotettua tarraa lasin kyljestä pois tarpeeksi siististi, joten ajattelin, että jospa laitankin kynttilän piiloon johonkin kivaan kippoon. Sopivaa kippoa ei tullut vastaan, mutta sen sijaan löysinkin kaapista vanhan joutilaan kahvipurkin... Siinä oli mukana vielä ihana kahvin tuoksu..mmmm....
Kynttilä solahti kahvipurkkiin ja olikin ihan hauskan näköinen ruokapöydässä. Metallisen purkin uumenista hehkuu pieni valonkajo ja tuoksu leijailee sieltä mukavasti. Ja on paloturvallinen :)



Että sellaiset diyt täällä tänään...

Nyt taidan tehdä kynttilänsammutuskierroksen täällä huushollissa... sitten peitto korviin ja uutta viikkoa odottelemaan.

Hejssan kamut, puss och kram,

Ellis

18 kommenttia:

  1. Voi, mikä oivallus nuo tuulikellot! Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  2. Arvaas vaan, päätyikö meille samaisia tuoksukynttilöitä viikon takaiselta Ikea-reissulta? Ja arvaas vaan, höntsysinkö ja piilottelinko samaisia tarroja, kun eivät suostuneet yhdellä vedolla lähtemään ja kiire oli? Mutta noin autenttista kahvipurkkia en kyllä siihen hätään löytänyt, niiiin hieno ja tuoksun tunnen tänne asti!
    Ja mitä tulee tuulikelloihin, juuri eilen lumouduin hetkeksi tuon keittiötä somistavan eteen ja mietin, miten se voi aina vaan olla yhtä pysäyttävä ja k a u n i s .... Jooo o, tuolla kellolla on mielestäni terapeuttinen vaikutus, josta voisin jatkaa pitempäänkin, jollei taas olisi jo ihan ylikiiru töihin.
    Tsemppiä sen polvipoloisesi kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kynttilät on niin ihania, varsinkin ne tuoksuvat. Mä teen kyllä kohta uuden hankintamatkan... taisin ostaa liian vähän kuitenkin, kun niitä tulee poltettua nyt kovasti.
      Hehee, muistan niin hyvin sun ensireaktion, kun kohtasitte sen pikkuisen tuulikellon kanssa :))
      Polvipoloinen sai tänään jo lähetteen kuviin ja ultraan - onneksi...huoh!

      Poista
  3. Toivottavasti nyt saadaan polvesi kuntoon!!
    Tuulikelloja on täälläkin...vähän joka puolella. On ommppupuun oksassa on teranssilla ja girllikatoksella ja....tykkään niistä.
    Tänään tuntuvatkin saavan vauhtia...tuulee aikalailla...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää hyvältä, ainakin pääsin heti tänään lääkäriin! Tuulikellot on vaan jotenkin ihania <3
      Täälläkin tuuli viuhuu nurkissa...

      Poista
  4. Ihana oli kyllä syyspäivä. Täälläkin puskee sellaista sieni- ja marjamaniaa päälle, että lisätunnit vuorokaudessa olis enemmän kuin tarpeen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika lämmintä oli täälläkin tänään... tosi kovaa tuulee tällä hetkellä.
      Hei, kohtahan saadaan yksi lisätunti, kun kelloja siirretään talviaikaan... :D

      Poista
  5. Ihanat diyt, täytyypä laittaa molemmat korvan taakse! Tai ainakin purkkikynttilä menee heti toteutukseen. :)

    VastaaPoista
  6. Voi harmi tuota polvea! :(
    Kivan purkkikynttilän keksit! Musitan tuon purkin jostakin... olisikohan ollut mummolassa samanlainen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta... kunpa nyt edes selviäisi, mikä siellä on, että tietäisi, voiko yhtään liikkua ja jos niin miten...
      Mummun vanha purkki mullakin :)

      Poista
  7. Juu, mene ihmeessä lääkärille että vauhtiellis pääsee liikkumaan! Ihanan nostalginen kahvipurkki. Huomaan, että olen tulossa vanhaksi kun tykkään nykyään vanhoista "jutuista".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meninkin heti tänään ja sain lähetteen eteenpäin kuviin ja ultraan... Hihii, noin se mullakin alkoi, aloin haalimaan vanhoja kahvikuppeja. Nyt niitä riittäisi vaikka koko varuskunnalle (meillä täällä varuskunta ) Ja onhan noissa "antiikeissa" jokin ihana eletyn elämän fiilis..

      Poista
  8. Aivan ihana tuo tuulikello jonka olet tehnyt!
    Mukavaa viikonalkua :)

    VastaaPoista
  9. Ihana tuulikello ja tuo kahvipurkkikynttilä on todella tunnelmallinen - kiitän vinkistä :) Mene todellakin lääkäriin sen polvesi kanssa ettei vain tule pahemmaksi.....polvet ovat varsinaisia ongelma-alueita ja monesti vaikeita hoitaa kuntoon. Onnea matkaan ja muista pyytää tarkastamaan borrelioosin mahdollisuus. Työkaverini polvikipuihin oli nimenomaan syynä borrelioosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kannattaa valjastaa vanhat "romut" uusiokäyttöön, sikäli kuin vain niitä voi hyödyntää... niistä kun saa niin kivoja ja persoonallisia sisustus- ym. juttuja - ja monesti ihan toiseen käyttötarkoitukseen kuin mihin alunperin on tarkoitettu. Toki nää on niitä makuasioita parhaimmillaan... joku ei voi ollenkaan ymmärtää romunkierrätystä, toinen taas rakastaa vanhasta tuunattua :))
      Lääkärissä käyty, samoin rtg ja uä käyty... mitään ei löytynyt, tosin rtg-lääkäri totesi, että harvoin näissä tutkimuksissa polvesta löytyy mitään, rakenteet kun ovat niin syvällä polven sisässä. Se olis sitten seuraavaksi ortopedi ja magneettikuvaus, jos nyt ei ala rauhoittumaan... Nyt onneksi tuntuu jo vähän paremmalta :)

      Poista