maanantai 15. lokakuuta 2012

Lappuliisa matkustaa

Täällä taas... aika kuluu niin hurjaa vauhtia, että roikun kaksin käsin kalenterin sivuissa kiinni pysyäkseni kyydissä. Paljon kaikkea - pääasiassa mukavaa - on parissa viikossa ehtinyt tapahtua.

Ensiksi... sain tässä taannoin paketin!! Ihana Saila neuloi mulle toiveideni mukaiset säärystimet kirjoneuletta, lettejä ja silkkinauhoja säästelemättä... Ovat lämpimät, kauniit, ihanat - kiitos vielä Saila ja lämpimät terkut sinne <3
Kotona nämä lämmittävät ihanasti sukkien jatkeena ja ulos mennessä vedän jalkaan tämän tästä niin nilkkureiden, kumppareiden kuin kävelypopojenkin kaveriksi - lempparit!!



Säärystimien ja seikkailumielen kanssa suuntasin sitten ystäväni Minnan kanssa Tallinnaan käsityömatkalle.




 Reissu alkoi toissa viikon torstaina, kun hyppäsimme käsityöläisten bussin kyytiin... ihana elämys... taisimme olla ryhmän nuorimmat - ihanan turvallista, monta mummoa (ja pari pappaakin) matkassa <3



















Laivalla oli monenlaisia herkkuja: kalaa, paistia, salaatteja, sorbettia, Elastinen... jou!

Mutta Tallinnassa odottikin ihan toisenlainen herkku, mulle uusi kokemus: KARNALUKS!
Moni varmaan siellä on jo vieraillutkin, mutta täytyy sen verran hehkuttaa, että huh heijaa, mikä määrä tavaraa!!




*nauhoja*pitsejä*nappeja*kahvoja*kankaita*solkia* ....... ihan vain mainitakseni lyhykäisesti mun ostoksia. Ja hinnat - pääosin ainakin mun valitsemat tuotteet paljon kotomaan hintatasoa edullisempia.
Seuraavalla Tallinnan visiitillä vilahdan taksilla satamasta suoraa päätä Karnaluksiin viettämään laatuaikaa :))

Karnaluksista matkamme jatkui Viimsiä kohti. Marja Matiisen tilkkutalon ovella tuli taivaallinen kahvin tuoksu vastaan. Ja mikä nainen!!!





Mikä uskomaton tarina hänellä oli kerrottavanaan tilkkujensa myötä!
HUH, tiedättekö, kun olin juuri käynyt katsomassa Puhdistus-leffan ja nyt kuulin livenä tämän taiteilijan kertovan omaa tarinaansa ja oman sukunsa historiaa tuohon naapurimaamme lähihistorian traagiseen aikaan liittyen. Omassa viehättävässä pikku talossaan, vieraanvaraisena, lämminhenkisenä ja kotoisasti...


Meitä oli niin monta, että kahvia keitettiin monta pannullista ja silityslautakin oli valjastettu pöytäliinan avulla kahvipöydäksi.
Kananlihalla ja välillä vedet silmissä nauraen kuuntelimme Marjan tarinoita ja hämmästelimme sitä luovuuden määrää, joka meidät talossa ympäröi. Hänen kotonaan sai vapaasti valokuvata - ja ihania yksityiskohtia riittikin paljon... kun vaan olisi malttanut / ehtinyt kuvata enemmän.


En voi muuta kuin lämpimästi suositella vierailua hänen luonaan, jos aikaa riittää Tallinna-visiiteillänne.  Marja Matiisen tilkkutalosta löytyy tietoa googlettamalla.

***

Viime viikon työ- ym. kiireiden jälkeen nyt alkanut viikon syysloma tuntuu ihanalta :)
Loman alkajaisiksi eilen aamulla kääntyi auton nokka ensin Lahteen, jonne jäivät päiväänsä viettämään etämies ja mun kuopus. Minä ja vanhin tytär jatkoimme bussilla matkaa Helsinkiin.
Aateltiin mennä ihastelemaan Helenen taulut Ateneumiin - joku muukin oli aatellut samalla tavalla. Risteykseen asti mateleva jono oli niin tyrmäävä, että päätin katsastaa maalauksia (taas kerran) kotona Schjerfbeckin elämäkerrasta. Huoh!
Tässä asiassa mun kuuluisa viimetippa, joka aina yleensä toimii pettämättömästi, teki ihan kunnon oharit!

Meidän reissuun mahtuikin sitten paljon muita mukavia asioita: ihanat kahvit ja leivokset, idyllisiä pikkukatuja, viehättävät Villa Harmonie-puoti & Nanna, ravintola Vapiano...
On pakko tunnustaa, että olen Helsingissä käydessäni lähes kuin ulkomailla. Paikka on mulle niin vieras. Ihan totta. Tää asia jaksaa riemastuttaa etämiestä kerta toisensa jälkeen, kun mennään Helsinkiin. Maalainen... :D


Muuten, aivan ihanaa ruokaa Vapianossa... kokki valmistaa annoksesi nenäsi edessä, jolloin saat jo heti pannulta kaikki ihanat tuoksut nenääsi... <3



Paikka on kivasti sisustettu ja konsepti vaikuttaa toimivan erittäin hyvin. Tarjolla on erilaisten tuorepasta-annosten lisäksi erilaisia antipasteja ja pizzoja.

Ikkunalaudalla toisiinsa nojailivat Lappuliisan laukku ja ihku vintage-Vuitton, jonka tyttönen toi mukanaan Japanista taannoin. Love at first sight - I mean the bags <3



Tämmöistä tänne Elliksen syysarkeen kuuluu. Entä polvi? Noh, se oikkuilee edelleen. Viime viikolla kolahti postilaatikkoon marraskuun alkuun osuva aika ortopedille. Asia etenee... we´ll see...
Ja odotellessa ommellaan... Tampereen messut lähestyvät :)))

Elliksen voi laukkuineen ja patalappuineen bongata C-hallista osastolta P 176. Sama paikka kuin kahtena ed. vuotena.
Mukana on jälleen Viipi ihanien Wirberryjensä kanssa -neuleet, pellavamekot ym. ihanuudet, sekä tällä kertaa lisäksi Minna pöytäliinoista tuunattujen uniikkien MINNA.nuu -asujen kanssa. Tulkaa käymään ja ihastelemaan!!!

***

Täällä odotellaan tulevaa viikkoa innolla, monenmoista pientä kivaa suunnitelmaa ja viritystä on ilmassa. Pääasiassa kuitenkin kotoillaan. Nautitaan siitä, ettei tarvitse lähteä töihin aamulla. Laitetaan kynttilä aamukahvipöytään ja villasukat jalkaan <3



Sunnuntaiyön terkuin,

Ellis

21 kommenttia:

  1. Karnaluksissa en minäkään ole vielä käynyt. Nyt tuntuu että sinne on pakko päästä ja pian :)
    Mukavaa lomaviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi visiittiä sinne. Kääks, mulla kohta jo nauhat loppuu... pakko päästä pian uudestaan!!
      Kiitos, mukavaa viikkoa sinne myös :)

      Poista
  2. Ihana matka teillä!
    Touhukasta lomaviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  3. Karnalukseen ja eritoten tuonne Maria Matiisen tilkkutaloon käy ehdottomasti reissu, toivottavasti hyvässä hengenheimolaisseurassa ja mieluummin ennemmin kuin myöhemmin ;) ?
    Voi harmitus, miten kävi Shjerfbeckejen kanssa - siis harmi!!! Mut aah, Vapiano toi varmasti pientä lohtua tilanteeseen, nam. Hienot ovat laukut, molemmat - mun valinta olis Ellis, jos joku kysyis... Ja mitä tulee Helsinkiin, voih ja oih, oon siellä kanssa niin eksysissä ja suunnat sekaisin! Vois olla aikasten hupaa lähteä joskus yhdessä eksymään, mistähän itsemme löytäisimmekään :D
    Syyshaleja sinne aamukahvin (klo 10.37) ja kynttilänvalon lämmöstä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ehdottoman varmasti!! En harmitellut enempää "serfpekkejä" ... aattelin, että oottavat mua sit joskus jossain muualla :)) Tänks ihana, siis laukkuvalinnastasi <3
      Meidän pitää joskus mennä eksymään...

      Poista
  4. Voi mikä iiihana postaus siun reissuilta!! Ja komppaan edellistä Viipiä: mie voin mielihyvin liittyä tein seuraan eksyilemään Hesaan :))
    Mukavaa ja rentouttavaa lomaviikkoa sinne! Täällä koululaiset lomailevat vain pidennetyn viikonlopun loppuviikosta (pe-ma).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanaa kuulla, että on olemassa muitakin eksyjiä :)) Mä aina kuvittelen olevani ainoa, joka on ihan pihalla kartalta heti ikean jälkeen... :)
      Mukavaa viikkoa ja pidennettyä vkonloppua teille!

      Poista
  5. Ihana matkapostaus!
    Mä lähden viikon kuluttua Helsinkiin ja näkemisten/kokemisten/tekemisten listalla on vaikka mitä ! Onneksi saan paikalliset "oppaat"...ei sitten tarvitse eksyillä :D
    Oikein mukavaa syksyn jatkoa, villasukkien ja kynttilöiden lämpöä ja aurinkoa tietysti myös !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kivaa tulevaa Helsingin turneeta sinulle :)) Toivottavasti sun reissulle osuu kainiimmat ilmat... täällä on niin sateista tällä viikolla, ainakin täällä keskiosassa maata.
      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  6. Ihanat säärystimet, ihanankuuloinen reissu (reissut!) ja kaikkee muutakin ihkua! Mä oon myöskin haaveillut mummoreissusta karnaluksiin :)

    VastaaPoista
  7. Kuule koska ne tampereen messut on ja minkkä nimiset ne on ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Messut on nimeltään Suomen Kädentaidot, ne pidetään vuosittain Tampereen Pirkkahallissa, ovat Suomen suurimmat käsityömessut. Tänä vuonna ne osuvat sellaiselle viikonlopulle kuin 16. - 18.11. eli pe-su.
      Tuutko käymään :D

      Poista
  8. Ooh! Melkein olin kananlihalla pelkästä lukemisesta! Mun mies tulis hulluksi, jos lähdettäis joskus Tallinnaan ja kertoisin vasta siellä missä kaikkialla aion kierrellä... :DD Hänen mielestä mulla on jo käsityökrääsää enemmän kuin tarpeeksi. Mutta kun... :)

    Toivottavasti saadaan sitten nähdä messukuvia! Itsellä on alkanut kauheasti syyhyttää sormia kaupassa lankahyllyn kohdalla, ja pari ihan pientä juttua on ollut pakko tekaista kaiken kiireen keskellä. Virkkauksia, koska niille on ollut aikaa esim. kahvi- ja ruokatunnilla töissä, jolloin mitään muita järjestettäviä asioita ei oo voinut hoitaa. Haluaisin kovasti osallistua paikkakunnan joulumyyjäisiin, mutta tänä vuonna se on sattuneesta syystä mahdottomuus. Aika ei riitä millään tehdä mitään myytävää! :D

    Kivaa alkanutta viikkoa, Ellis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Miehet... :D
      Saatte varmasti messukuvia. Se on meille niin odotettu juttu... pitkin vuotta aina fiilistellään ja hehkutetaan "messuilla sitten..." Teillä jo reissu olkuttaa kohta ovelle... jännää!
      Ihanaa viikkoa sulle myös :)

      Poista
  9. Ensivisiitillä blogissasi. Ihania farkku-pitsijuttuja tuossa sivupalkissa! Täytyypä lueskella lisää juttujasi:)
    Terkkuja ja haleja SisustEllenistä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva jos tykkäsit :D
      Halit sinne myös <3

      Poista
  10. Viivana tulen kyllä sinne käsityömessuille! Karnaluks on tosissaan ihana paikkaa, harmi vaan, että käsityövermeiden säilytystilat kotona ovat rajalliset..

    Nautinnollista ja rentouttavaa syyslomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa! Sitten nähdään ihan livenä :D
      Mulle reissu oli ensimmäinen laatuaan... seuraavalla kerralla tiedän jo vähän paremmin, mitä haen sieltä. Otan tyhjän laukun mukaan :D Mutta totta tuo, että rajalliset on tilat säilyttää... varsinkin kun kaikki kaapit on täynnä farkkuja...
      Kiitos lomatoivotuksista, mukavaa viikkoa sinne myös!

      Poista
  11. Voi valitettavast, sillo en just pääse ♥

    VastaaPoista