lauantai 30. maaliskuuta 2013

Pitkäperjantai


Kun päivä on pitkä, siihen mahtuu paljon.
Kiireettömiä pääsiäisen pyhiä on aina meillä liputettu - päivä on mukavasti pidentynyt kevättä kohti ja kun mikään paikka ei juurikaan ole edes auki (onneksi), ei päivän ohjelma voi edes kilpailla suosiostaan jonkin kauppareissun tai muun vastaavan kanssa.









































Tänään aurinko paistoi verhon raosta heti aamulla. Heräsin, kun mies viritteli tulia uuniinsa ja keitteli aamukahvia villasukissaan.

Jo heti aamupäivällä pakattiin nelijalkaiset kyytiin ja ajeltiin rantaan.





 Jäällä oli jos minkälaista kulkijaa... ehkä eniten kuitenkin kävelijöitä, mutta suksillakin liikkui kohtuullinen joukko auringonvalosta nauttivia. Ainakin parilta rantakalliolta kiemurteli iloinen savukiemura retkeilijöiden tekemistä nuotioista.










Me nökötettiin kaartuneen koivun rungon päällä ja otettiin talteen valonsäteitä ja nappailtiin valokuvia... miehellä himppasen parempi kamera, mutta on se myös himppasen painavampi kuin mun pieni iPhone, joka kulkee taskun pohjalla...




Ei mikään voi ladata akkuja paremmin kuin levännyt mieli, joka saa vielä valohoitoa täydeltä terältä paistavalta kevätauringolta.
Jotenkin viimeistään tässä vaiheessa kevättä tajuaa sen tosiasian, että talvi alkaa jäädä taakse ja edessä on pitkä valoisa jakso!




Jäältä me eksyttiin jälleen siihen erääseen uskomattomaan, pieneen kahvilaan, jossa ollaan vierailtu ennenkin pääsiäisenä (KLIK).



Tätä kahvilaa ei oikeastaan taida olla olemassakaan.... se on aivan ihana ja harvinainen jäänne menneestä maailmasta - vanha, liki 80-vuotias mummo keittää kyökissä pannukaffeet puuhellalla, tarjoilee ne pöytään pienellä pyöreällä tarjottimella. Tarjottimella nököttää myös Arabian vanha kermanekka, jos sattuu haluamaan maitoa kahviinsa.




Pullaa oli tänään tarjolla kahta sorttia: kanelikiekkoa tai rahkapullaa. Kahvi pullalla maksaa kokonaiset kaksi euroa!








Joka pöydässä on liina ja kukkakimppu ja pöytien kulmilla on vanhoja lehtiä, joita voi ajankulukseen selata.  Verhoista siivilöityy auringonvalo sisälle kauniisti.
Vanhan myyntitiskin takana on tikkareita, suklaata ja muuta makeaa isoissa, lasisissa karkkipurkeissa. Täällä voi oikeasti aistia ajan pysähtyneisyyden...

Yhtäkkiä meillä ei ole kiire mihinkään. Tumma pannukahvi on kuumaa, sitä ei voi edes nopsasti hörpätä! Tästä fiiliksestä ja visiitistä on ikuistettava muutama hetki...





Kahvilan mummo on aikanaan pyörittänyt työmaaruokalaa paikallisen vaneritehtaan työntekijöille. Sittemmin vanha, Päijänteen rannassa oleva ruokala-kahvila on tarjonnut kahvia siellä poikkeaville. Silloin, kun sattuu olemaan auki.

Muistan, kun ekan kerran eksyttiin tänne. Silmät teevadin kokoisina ihmeteltiin, voiko tällaisia paikkoja enää olla. Kuultiin, että kahvila on auki silloin, kun mummo jaksaa kahveja keitellä. Meillä kävi taas tänään tuuri, mummo vaikutti tosi pirteältä ja aurinkoiselta!


Päivä jatkui ruuanvalmistuksen merkeissä. Lautaselta löytyi tänään etämiehen valmistamaa (ja pyydystämää) riekkoa...



Herkutelun jälkeen ajeltiin vielä huutokauppaan. Iskin silmäni vanhaan Pariisi-tauluun, mutta se ei ehtinyt tulla myyntiin meidän aikana - ei jaksettu kovin kauaa olla paikalla, kun ihmisiä oli niin paljon, ettei takapenkkiin nähnyt mitään muuta kuin käytävällä seisovien selkiä :)




Ehkä kevään kaunein päivä!
Huomenna suunnataan Tampereelle - ensin vähän kauppoihin ja sitten päivän päätteeksi stand-up -komiikkaa katsomaan ja kuuntelemaan.

Nautitaan näistä ihanista vapaista ja tästä keväästä, jookos!

Ellis <3



26 kommenttia:

  1. Olipas teillä kiva päivä - ei ollenkaan piinaperjantai;) Ja mikä ihana kahvila! Tuollaisessa kahvikin maistuu paremmalta!
    Ja joo - nautitaan sekä vapaista että keväästä!
    Oikein hyvää pääsiäistä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli tosiaan mukava pitkäperjantai! Itse tykkään kovasti pääsiäisenpyhistä juuri sen valon ja tunnelman takia :)
      Kahvi oli taivaallista... sellaista täyteläistä pannukahvia. Mmmm...
      ihanaa huhtikun alkua sulle myös!

      Poista
  2. Mahtavaa kiiretöntä perjantaita olette vietelleet! Tuo kahvila kuulostaa kyllä liian hyvältä ollakseen totta. Voi kun tuollaisia paikkoja olisikin enemmän.
    Mukavia pääsiäispyhien jatkoja sinne teille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta, tuollaisille elämyskahviloille olisi kyllä tilausta muuallakin :)
      Kiitos, samoin sinne oikein hyvää huhtikuun alkua!

      Poista
  3. Ihana päivä teillä on ollut.
    Tuonne kahvilaan haluaisin joskus eksyä....:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli :)
      Joskus törmää uskomattomiin paikkoihin... ekan kerran satuttiin paikalle ihan vahingossa, nyt jo tiedettiin mennä sinne...

      Poista
  4. Vähän tässä olen ootellut pääsiäis/aprillipäivätarinaa ja siksi tämä on nyt pakko laittaa tähän (sori ystäväiseni, en voi olla laittamatta):

    "Tänään aurinko paistoi verhon raosta heti aamulla. Heräsin, kun mies viritteli tulia uuniinsa ja keitteli aamukahvia villasukissaan"

    Noita-akkako kahvipannun/keittimen ryösti,kun miehen piti kahvi sukissaan keittää ;))) ??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D
      Noitapa hyvinkin... kahvista tuli oikein hyvää :)

      Poista
  5. Oi mikä ihana kahvila!! Voi vaan kuvitella tuon tunteen...
    Leppoisaa ja levollista pääsiäisen aikaa;) Ihana aurinko!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana aurinko on ollut täälläkin!
      Kiitos, leppoisaa huhtikuun alkua sinne myös :)

      Poista
  6. Ihana päivä :-), aurinko tosiaan tekee ihmeitä, saa fiiliksen kattoon tai taivaisiin! Mahtavan kaffittelupaikan olette löytäneet :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, auringolla on kyllä maaginen vaikutus!
      Kaffittelupaikka on ihan number one :)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos, toivottavasti sulla on myös ollut mukava pääsiäinen!

      Poista
  8. Toi Pariisi-taulu ihastuttaa jo pelkkänä kuvana!

    Ainakin sään puolesta Tampere helli teitä eilen, toivottavasti muutenkin ;D Me ei meinattu malttaa tulla Nässyltä pois ollenkaan, onneksi sinne pääsi taas tänään. Aurinkoiset pääsiäisen jatkot !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Se oli tosi kaunis. Jos paikalla olisi ollut vähän vähemmän väkeä, oltaisiin varmaan jääty odottelemaan taulua...
      Täälläkin on ollut ihan mahtavat säät, en ihmettele, vaikka olette viivähtäneet Nässyllä pitempään :)
      Kiitos muru ja ihanaa huhtikuun alkua sinne!

      Poista
  9. HEII olet sitten käynyt ihan meillä ilmoittamatta mulle mitään, höh. :D Asun jotakuinkin parinsadan metrin päässä tuosta kahvilasta, ja sieltä on tullut vuosien varrella ostettua varmaan kahdet miljoonat karkkipäivän karkit. Vähän aikaa katsoin tuota ensimmäistä kahvilakuvaa - "oonko mie nähnyt tuon aiemmin" - kunnes tajusin ja tuli sellainen IIIIIIK-reaktio...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan nenä!! Olisinpa tiennyt, olisin vinkannut visiitistä... Ollaan tosiaan eksytty aiemminkin tuonne kaffilaan ja lumouduttu paikasta niin kovasti, ettei mitään rajaa!
      Ja aivan ihanalla paikalla asutte, se kaunis puutaloalue on mitä idyllisin ja ihanin!! Silloin tällöin ajellaan katsomassa taloja ja rantoja siellä :))
      Seuraavalla kerralla koitan muistaa vinkata sulle, voidaan treffata kahvilassa :) Vaikka usein nää meidän ajelut on aika spontaaneja, etukäteen ei aina tiedä, mihin autonnokka ja nenä näyttää...
      Mutta tulipa jälleen kerran huomattua, miten pieni on maailma :D

      Poista
  10. Mikä ihana kahvila, aikamatka ikäänkuin - tuonne haluaisin visiitille. Kuvistasi huokuu rauhallinen ja tyytyväinen pääsiäisen tunnelma....aurinkoisesti.
    Oikein hyvää huhtikuuta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikamatka on kyllä justiinsa oikea termi tuolle paikalle :)
      Kiitos, ihanaa huhtikuuta sinne vuonojen maahan myös!

      Poista
  11. Ihania keväisiä tunnelmia ja suloinen kahvila, olen kyllä tuosta komeasta kameran putkesta aavituksen verran kateellinen ;). Mukavaa alkavaa viikkoa, valoa kohti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevättä onkin jo ilmassa selvästi! Tuosta putkesta... komeahan se on, muuta en osaa siitä sanoa, kun en ole itse sillä kuvannut. Kannoin kameraa putkineen jäällä vähän matkaa, oli kyllä niskat kovilla, sen verran painava kapistus.
      Kivaa huhtikuun ekaa viikkoa sinne myös!

      Poista
  12. Aivan mielettömän valoisia fiiliksiä, ja mummom kahvilaan tahtoisin sumpille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis :) Mummon sumpit oli kyllä ihan ykkössumpit!

      Poista
  13. Ihan sattumalta eksyin blogiisi ja yhtä sattumalta huomasin kuvat Haikan kahvilasta. Paikasta, jossa käyn vähintäänkin kerran vuodessa, siis jos se on auki.
    Ensivisiitilläni paikassaa useita vuosia sitten ystäväni tilasi rouvalta mokkapaloja kahvin kanssa. Vaan rouvapa ei myynyt. " Ne on eilisiä, en minä niitä myy. Saatte munkkeja, ne minä paistoin äsken", hän sanoi. Tuohon aikaan rouva tarjoili kahvit pöytiin, jos muita asiakkaista ei ollut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva, että eksyit tänne ja bongasit tuon hauskan kahvilan täälläkin! Se on kyllä varmaan ainoa laatuaan... aivan ihana. Toivottavasti mummeli saa olla pitkään terveenä ja jatkaa rakasta kahvilaansa. Jutusteli pitkään viimeksi ja kertoi, miten tykkää asiakkaita vielä palvella. Meidätkin hän hätisti pöytään odottamaan, halusi itse tuoda kahvit tarjottimella :)
      Kiva kuulla tuo mokkapalastoori myös :)

      Poista