maanantai 9. syyskuuta 2013

Matkalippu laventelimaahan

Bonjour rakkaat siskot!

Tulkoon vaan syksy ja sateet, lehdettömät puut ja säkkipimeät illat. Käykää päälle, en pelkää!!
No ei vais... enhän mä niitä oikeasti ihan vielä halua - liihottelen vaan pikku hetken tässä maanantai-illan ranskalaisessa tunnelmassa.

Kävi näet niin, että eräänä elokuun iltana selasin työväenopiston esitettä ja silmiini osui - jokasyksyiseen tapaan - uusia alkavia kielikursseja.
Viimeksi jokunen vuosi sitten olin vähällä ilmoittautua espanjan kielen kurssille, mutta sitten se jäi muiden kiireiden alle, unohtui... ja jäin laiturille, kun juna meni jo.
Joskus meinasin puolivakavissani aloittaa kiinan opinnot. Japanin opintojakin odottelin, mutta niitä ei kuulunutkaan.
Meni vuosi, toinen. Tuli uusi esite. Ranskan kielen alkeet.

Tänään, ensimmäisen kouluillan jälkeen, osasin jo esitellä itseni. Sain itselleni ranskalaisen nimen ja opin, kuinka paljon Ranskassa on asukkaita, sekä miten ääntyy kuuluisien ranskalaisten taiteilijoiden nimet.
Tiedän neljä suurinta kaupunkia ja parhaimman punaviinialueen. Osaan luetella rajanaapurit ja sanoa "oui" tai tarvittaessa "non".(kuva lainattu täältä )Huomenna menen kirjakauppaan tilaamaan oppikirjan, haen matkalla patongin ja etsin baskerin talvivaatelaatikosta ;)

C ´est la vie, mon amie,

Louise  (tutummin Ellis)


PS. Ekskusemuaa, tässä vaiheessa uutukaisia opintoja innokkuus on taitoa suurempi.... lupaan olla käyttämättä ranskan kieltä jatkossa ;)
Ainakin melkein.
Ja sitten, jos ja kun kieli alkaa taipumaan ja jotain oikeasti tarttuu pääkoppaan, oon luvannut itselleni, että käytännön harjoitukset suoritetaan autenttisessa ympäristössä :D
Ihan vielä ei kuitenkaan matkalippua ole tilattu, eikä laukkua pakattu.

25 kommenttia:

 1. Oi ihanaa Louise ja nyt odotan innolla kuvaa baskeripäisestä Elliksestä, oh la la!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Baskeri löytyi, mutta saa vielä hetken odottaa... niin lämmintä on täällä :)

   Poista
 2. Toiset meistä tyytyy haaveilemaan, toiset toteuttaa haaveensa! Mahtihuippua sis <3 Ja hei, ranskan kielikylpy Elliksen tapaan vois jatkua varsin hyvin myös täällä blogin puolella, oui oui!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, en voi taata, että en lipsauta täällä jotain oppimaani matkailufraasia ;)
   Täytyy sanoa, että oli ihan huippukivaa - niin uusi kokemus. Ja miten virkistävää olla välillä itse oppilaan roolissa :D

   Poista
 3. Samaa innostusta on joskus podettu täälläkin...ja RAnskan kieltä ilmoittuduttu opiskelemaan..., mutta mitään en kyllä osaa...:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kieli, toivottavasti jää mieleen jotain... :D

   Poista
 4. Kiva saara uus harrastus, munkki on pitäny mont vuat men zumpaan mut ei mua siel vielol näkyny ♥ Toi erellise postaukse valkkone mekko, on kyl niin pal kaunis ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, oon monta vuotta aatellut, että nyt alan harrastaa jotain ihan uutta. Nyt se sit vihdoin tapahtui :D

   Poista
 5. Hienoa ja ei muuta, kuin on y va ! Itse haluaisin opetella italiaa, mutta en ole vielä päässyt haaveista toteutusvaiheeseen...arki kun on kankeaa näiden käsiongelmien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Voi, toivottavasti käsiprobleemat pian hellittävät!

   Poista
 6. Minäkin tuossa perjantainpäivänä innokkaana lukujärjestystä kootessani klikkasin itseni ranskan alkeiskurssille! Joudun odottamaan tammikuuhun, mutta onpa nyt ainakin ilmoittauduttu! :)

  VastaaPoista
 7. Oi, mä niin jaan sun fiilikset. Mä olen aikoinaan lukenut ranskan alkeet ja vähän pidemmällekin moneen kertaan. Moneen siksi, että välissä on ollut aina useampi vuosi ja olen saanut toistuvasti aloittaa alusta. Ranska vaan on niin kiehtova kieli!

  Bon courage! Vaimitensenytmenikään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu Mirka :D Mä tiedän sitten, keneen turvautua, kun iskee jokin probleema tai ylipääsemätön kielimuuri... ;)
   Mä kanssa tykkään ranskan kielen soundista - se vaan on hieno! Voi kun osais jo oikeesti jotain!

   Poista
 8. Hienoa! Opiskelumotivaatiot ovat varmasti kohdillaan jos täkynä on Ranskan matka! Patonkia mutustellessa uuden kielen omaksuminen on taatusti helpompaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti on päästävä Ranskaan testaamaan kielitaito (tai ehkä mun tapauksessa kielitaidottomuus ;))
   Ranskalainen lifestyle patonkeineen myös tottakai. Sitä odotellessa... :)

   Poista
 9. Ihan loistavaa!! Ite aina selaan kansalaisopiston kurssiesitteen joka syksy hiirenkorvalle ja mielikuvissani osallistun mm. Tiffanylasikurssille, vähintäänkin venäjän- ja espanjankielenkursseille, Näin teet jostain älyttömästä materiaalista toinen toistaan hienompia juttuja-kurssille, henkisen kasvun kurssille ja mitä näitä nyt sit onkaan :D.
  Todellisuudessa en osallistu mihinkään.

  Ranskankieltä harjoittelin (omasta mielestäni puhuin) häämatkalla Nizzassa 20 vuotta sitten, mutta aika pian näin mm. tarjoilijoiden kasvoilta ja kuulin äänekkäistä huokailuista, että olis ehkä syytä vaihtaa johonkin sellaiseen kieleen, jota oikeasti osaan..
  Mutta en lannistunut, vaan yritin.
  Lopputuloksena se, että vaikka mitä tilasin ruokalistalta, aina tuli kalaa. Paikasta riippumatta. Mies jo sanoi, että älä suotta lue sitä listaa, pyydä vaan suoriltaan se kampela pöytään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, noin justiinsa mulla on mennyt aina... suunnitelmat ei ikinä mennyt päätösten tasolle. Mutta nyt tuntui vaan aika olevan valmis siihen. Mä oon huomannut, että nuoriso kiitää illat omissa harrastuksissaan ja menoissaan ja oon lähestulkoon yksin kotona, joten now it´s my turn!
   Ja mä niin odotan, että pääsen myös naurattamaan tarjoilijoita mun ranskalla :D

   Poista
 10. Loisto veto, ja olen aina niin kovasti ylpeä ja iloinen jokaisesta aikuisesta, joka lähtee uudelleen opintielle. Varmasti motivaatio kohdallaan ja tuloksia tulee! Tsempit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isot kiitokset!! Tsemppiä tähän projektiin kyllä tarvitaankin... ja motivaatiota kyllä löytyy, vaikka vähän muillekin jakaa ;)

   Poista
 11. Oikke hieno juttu, ku iteki jaksais ♥♥♥ PS. Mul on sul mun blogis pieni yllätys, käy kurkkaamas ♥♥♥

  VastaaPoista
 12. Sinulle on myös minun blogissani haaste - ota tai jätä!
  http://pellavasydanjamervi.blogspot.fi/2013/09/sisustus-haaste.html

  VastaaPoista
 13. Sama kävi mielessä viimeisellä Italian matkalla, kun ainoat sanoat mitä osasin oli kiitos ja näkemiin ;) Vieraan kielen opettelu ei ole kos kaan turhaa :)

  VastaaPoista