tiistai 28. heinäkuuta 2015

Diy-kalenteri ja kahvilusikka sormessa


Ihan ensiksi... Superlämpöiset Kiitokset ihanista onnitteluista edellisen postauksen tapahtumien johdosta - sekä itseni, että etämiehen puolesta!  <3 <3 <3

Täällä on paitsi iloittu luluisista onnitteluista, myös pesty mattoja, poimittu mustikoita, piirrelty ja naputeltu uusia kivoja juttuja!

Kukaan ei kai ole voinut välttyä törmäämästä tämän kesän yhteen pop-juttuun - aikuisten värityskirjaan. Katselin upeita zen-värityskirjoja viime viikolla kirjakaupassa ja sitten syttyi lamppu! Olen itseasiassa jo vuosikausia harrastanut kuvien piirtelyä... milloin mihinkä paperin- tai sanomalehden reunaan tai joskus jopa ihan luonnoslehtiölle. Tehnyt kortteja, piirtänyt pakettikorttiarkkeja - ihan samalla väritykuva-idealla!
Joskus vuodenvaihteen tienoilla aloin piirtää lähinnä itselleni jääkaapin oveen kalenterilehtiä, jolloin sain kiinnittää kulloinkin käsillä olevan kuukauden sivun jääkaapin oveen ilman, että täytyi roikottaa kokonaista seinäkalenteria jossain seinätilaa viemässä - sellaista kun ei meidän keittiöstä tahdo löytyä (muuta romua kyllä)... ;)




Aamulla tartuin kynään ja piirsin elokuun sivun, se kun on käsillä ihan kohta.
Siitä se ajatus lähti lentoon... jospa kokeilisinkin tehdä ihka oman kalenterin - Elliskalenterin! Nyt on alustavasti suunniteltu ensi vuoden kuukausien kuvat, vielä täytyy piirtää ja kirjoittaa ensi vuoden kalenteripäivät - ja eikun painoon pieni erä, kokeilumielessä, ja syksyn tapahtumiin ja messuille mukaan!




Hukkaan juttu ei mene, vaikka kalenterit jäisivät myymättä ja omaan kapsäkkiin - ainahan voi paketoida joululahjaksi tulevan vuoden kalenterin - ja lahjapulmatkin on ratkaistu samalla. :D

Toinen diy-idea syntyi tässä taannoin vahingossa, kun löysin kellarista siivoilun yhteydessä kassillisen vanhoja leivosmuotteja.




Jääkaappimagneetteja olen jo vuosia sitten tehnyt noista ihanista pikkukakkumuoteista, samoin joulukoristeita - mutta nyt tuli idea tuoda magneetteihin ja kuusenkoristeisiin ajatusta mukaan. Kirjaimellisesti.
Mikäs tuolla auringossa oli naputellessa. Into oli niin kova, että jokunen kirjain lipsahti väärinpäin...




Viime viikolla takapihalla naputellessani kuului naapurin verstaalta myös iloista naputtelua. Siellä syntyy vanhoista kahvilusikoista ihania koruja: sormuksia, rannekoruja ja riipuksia.






Halusin jonkun kivan muiston itselleni tästä kesästä, joten kilautin samantien korupajan Tittikselle. Hetken päästä hän pyyhälsikin sormuksineen paikalle. Valinta ei ollut helppo - noin kolmeakymmentä sormusta kokeiltuani päädyin ensimmäiseen. Nyt mulla on ihana vanha kahvilusikka sormessa!
Tittiksen (klik) löytää facebookista hänen sivuiltaan - käy ihmeessä kurkkaamassa ja ihastumassa!

Maanantaiterveisin,

Ellis


30 kommenttia:

  1. No jopas - heti alkoi tehdä mieli tuota sinun kalenteria :) ja ps. minullakin on vanhasta haarukasta tehty sormus ja korut lusikoista - kahvelikoru-nimeltään joita valmistaa Alatalon Antti - sen jälkeen ne ole muita koruja ostanutkaan :) Käsityö on niin parasta. Mukavaa tätä päivää sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiva! Parin viikon sisään niitä pitäisi olla saatavilla :D Lusikka on ollut mieleinen koru ja onkin tiukasti pysynyt sormessa.
      Mukavaa viikkoa sulle Anne! :)

      Poista
  2. Tittiksen korut -ja muutkin tuotteet- on niin ihania!!!!

    VastaaPoista
  3. Sinun taitosi tuntie, tuosta kalenterista tulee hieno!

    Tyttäreni muuten tykkäsivät riipuksistasi ja toinen sanoi käyttävänsä sitä joka päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse! Ja kiva kuulla, että riipukset on olleet mieluisia! <3

      Poista
  4. Hei :) Kalenteri näyttää hyvältä, hieno idea! Myös nuo muotit ovat kivoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kalenteria on ollut kiva piirtää, muottien naputtelu kyllä myös. Kun tekee erilaisia juttuja, saa vaihtelua omiin päiviin. Nyt on ollut farkkujen vuoro levätä, mutta pian on taas kyllä tartuttava ompelukoneeseen. :)

      Poista
  5. Huippuidea tuo kalenteri! Täällä heti ilmoittautuu yksi kalenterin ostaja :) Ihania ovat myös nuo tuunatut leivosmuotit, sormuksestasi nyt puhumattakaan. Siellä on aistittavissa ihan huikeaa tekemisen meininkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni! Tekeminen on kivaa, mutta kun ajatus juoksee niin kovaa, että kädet ei ehdi mukaan... Olispa vaan vuorokaudessa muutama lisätunti, että ehtis enemmän. :)

      Poista
  6. Ompa mukavan näköisiä sormuksia. Täytyykin kurkkia lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kurkata Tittiksen sivuille, siellä on vaikka mitä muutakin kivaa! :)

      Poista
  7. Ihanat ideat! Ihastuin kovasti kalenteriisi, olet taituri! Ja noita sormuksia pitää myös käväistä kurkkaamassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannah <3
      Käy ihmeessä ihastumassa sormuksiin ja muihin koruihin & töihin!

      Poista
  8. Oi Elliskalenteri! Miten ihana!

    Ja vielä mahdottoman suurensuuri onnitteluhali minultakin täältä! Hymy huulilla ja tippa silmäkulmassa luin kirjoitustasi. Ihania päiviä ja vuosia teille ♥♥♥

    VastaaPoista
  9. Ihan pieni erä kalentereita ei kyllä tuu riittämään! Mä ennakkovaraan noita heti M o N t a <3 Aivan mahtava lahjaidea ja itse tuskin maltan odottaa, että pääsen värittelemään omaani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh... mä taidan kumminkin ottaa ensin maltillisen erän ja teettää sit lisää :D
      Mutta oon kyllä ihan innoissani tuosta kalenterijutusta. Toinen kalenteri on jo valmis, toisessa vielä muutama sivu piirtämättä.

      Poista
  10. Myöhästyneet ♥ onnittelut minultakin :) Onpa ihana tuo kalenteri, sähän voisit tehdä tuollaisia väritysversioita myntiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Riitta! <3
      Juuri väritysversioita on tulossa myyntiin! :)

      Poista
  11. Blogissani on sinulle tunnustus! (: http://tulejoulupunainen.blogspot.com

    VastaaPoista
  12. Voi, miten kivoja ideoita täällä onkaan. Ihana blogi<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti - olet lämpimästi tervetullut! <3

      Poista
  13. Ja muuten: blogissani on sinulle haaste, johon voit halutessasi tarttua. :)
    https://wisteriawalk.wordpress.com/2015/07/31/olipa-kerran-blogi/

    VastaaPoista
  14. Kalenterisi näyttää kivalta. Varmasti saat kaupaksi messuilla, loput pukinpussiin ystävien iloksi. Löysin mukavan blogisi Tuulta ja tyrskyä - sivujen kautta. Täytyypi poiketa toistekin! Mukavaa kesän jatkoa! Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! <3
      Lämpimät tervetulotoivotukset Elliksen matkaan! :)

      Poista
  15. Lämpöiset onnittelut teille edellisen postauksen ilouutisen johdosta :o) voisikohan noita ihanaisia kalentereita saada suoraan sinulta postitse, kunhan saat niitä valmiiksi asti?

    VastaaPoista
  16. Kiitos paljon Mari! <3
    Kyllä niitä saa, parin viikon kuluessa pitäisi olla ensimmäiset valmiit ja painettu! Laitan tietoa ja halukkaat voivat toki tilata suoraan.
    Sinulle myös lämpimästi tervetuloa Elliksen seikkailuihin! :)

    VastaaPoista