lauantai 12. syyskuuta 2015

Katiska

Tällä katiskalla tulee kalaa!
Se syntyi vanhasta verhokapasta, joita kerran kiikutin kotiin kirpparilta kaksi kappaletta. Kalaisa kangas elää nyt uutta elämäänsä farkkutyynyn takusena, parina katiskana (hameena) ja essuna.
Surautin hameen hetkessä, katsastin omalla vyötäisillä paikat pienille vekeille, sisäänotoille (noin suurinpiirtein) ja sitten suhautin ne paikoilleen. Nauhojen kiinnitys, taskujen ompelu ja pienen pieni hakanen pitämään hameen sisäpuoleinen liepuke paikoillaan.
Varsinainen rysä! :D

Täällä on aivan ihana ilma! Aurinko paistaa täydeltä terältä ja on ihan uskomaton syyslauantai. Aion ulkoistaa itseni tänään pihalle, ohjelmassa on retkeä mummun ja papan kanssa mökkimaisemiin.

Laitan kuitenkin vielä muutaman sneakpeakin toisesta kalenterista...
Saan sen aiotusta poiketen painosta valmiina vasta noin viikon kuluttua. Meni muutama kuva uusiksi, ihan oman sensuurin takia.. :D Ei kuitenkaan ao. kuva!
Joo, ihan vahingossa meni kesäkuun lehden vuosiluvun numerot sekaisin - ja ihan tarkoituksella korjasin sen noin, enkä piirtänyt kuvaa uusiksi. Elämä on... Tämä vaan kuvaa sitä, mikä vinksin vonksin -juttu tää kalenteri onkaan. Sitähän se elämäkin välillä on! Mulla ainakin.

Aurinkoa jokaiselle, ja ihania viikonlopun päiviä <3

Ellis


10 kommenttia:

 1. Ihana hamonen ja niin upea kalenteri. Tuollaisen kalenterin varaan jo itselleni :) Mukavaa päivänjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni! Laitanpa sulle sivuun yhden, kun saan ne käsiini, kiitos! :)
   Ihanaa sunnuntaita sinne suuntaan!

   Poista
 2. Ihana blogi, johon löysin NuppuHome blogin kautta! Jään seurailemaan ja tutkimaan ja liityn lukijaksesi! :) Ihana tuo kalenteri, tai molemmat. Mutta tuota tulevaa vielä odotan, sen haluan varata ja ostaa! Ehkä ostan joulupakettiin ystävillenikin, tuota aikaisempaa? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei nina! Tervetuloa, kiva kun löysit tänne! Kiitos, kalenteria on ollut mukavaa piirtää, erityisen kivaa on, että sen vähän höpsähtäneet kuvat tavoittavat myös muita :)
   Ihanaa sunnuntaita sinulle!

   Poista
 3. Hauska hame. On mukava katsoa kun toinen osaa ommella vaatteita tuosta vaan. Itse ompelen kyllä myös, mutta tarvitsen aina kaavat ja mallin. Ja, kalenteri on ihana! Tuo vuosiluku "virhe" on hyvä, kuvaa elämää. Vaikka kuinka suunnittelisi, ei se elämä vaan aina mene niin kuin ajatteli, mutta silti pärjätään. Ja, ehkä menee paremminkin kuin suunnitelmassa. Aurinkoista viikonlopun jatkoa! Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Ei mullakaan kaikki ompelukset synny niin vaivattomasti kuin tämä yksilö. Tämän helppous oli siinä, kun kappa oli valmiiksi sopivan levyinen - ala- ja yläsaumat siis jo valmiina. :)
   Just noin minäkin ajattelin tuon kesäkuun lehden kanssa... elämä ei mene aina niinkuin ajattelee. Virheillekin pitää antaa sijaa... :D
   Aurinkoa sulle tähän sunnuntaihin! <3

   Poista
 4. Kaikki tuo ompelu kuulostaa niin yksinkertaisen helpolta kun sitä kuvaat, mutta itse kun yrittää....
  Taitavalle on kaikki helppoa ja hienoja kalenterejakin syntyy! Tätä kalenteria houkuttaisi kyllä itse ruveta värittelemään. Tykkään kuitenkin siitä itselleni aikaisemmin tilaamastani kalenterista hiukkasen enemmän. Yksinkertainen on kaunista minun silmääni.

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tuossa Kaisalle selitin, kuinka kaikki ei sentään suju mullakaan ompelusten kanssa kuin strömsössä... tämä hamonen sattui olemaaan helppo nakki, ollen valmiiksi jo hameen kokoinen ja levyinen. Toisinaan takkuan, puran, ompelen ja taas puran... Mä kun en juurikaan tee kaavojen mukaan koskaan, silloin erehtymisen vaara on vielä suurempi. Luulisin.
   Kiitos, kiva jos tykkäät kalenteristasi, se on oikeasti ilo kuulla <3
   Ihanaa sunnuntaita sinne Ahvenanmaalle <3

   Poista
 5. Kalenteri <3! Hame on just niin ihana, kuin hameen kuuluukin olla. Minusta kaikkein ihaninta ompelua on sellainen, kun ei käytä kaavoja ja tekee 'kun musta nyt tuntuu tältä' - tavalla vaatteita. Niistä yleensä tulee ne lempparit.

  VastaaPoista