lauantai 10. lokakuuta 2015

Maailman helpoin kalaruoka

Kävin kalassa perjantaina töiden jälkeen. Aina silloin tällöin pruukaan tehdä niin, eikä haittaa yhtään, vaikka vähän viikko painaa. Tämä apaja on matkan varrella ja autolla pääsee perille asti. Saalis oli tällä kertaa ihan kivan kokoinen lohifileen puolikas.

Kotona huuhtelin sen ja laitoin vuokaan. Päälle suolamyllystä kunnon rouhaisut ja ripaus sitruunapippuria. Päälle vielä purkillinen Valion smetanaa, johon olin sekoittanut sitruunasta puristettua mehua. Ja tilli tietenkin kruunaa komeuden.




Tällä kertaa kala sai lautasella kylkeensä siikli-pottua - usein seurana on riisiä, mutta nyt oli jääkaapissa just sopiva perunapussin jämä.




Yksinkertaista, konstailematonta, hyvää!

Kireitä siimoja teillekin!

Terkuin, Ellis

PS. Se kala-apaja... se oli tietenkin Lidlin kala-allas. Takuuvarma syönti ja kalastusvälineellä ei niin väliä.. Suositteluni. Mikä parasta, saalis on valmiiksi perattu ja lupia ei tarvita. :D

14 kommenttia:

  1. Herkullinen ja nopea kalaherkku :)

    VastaaPoista
  2. Ihanalta näyttää ja helppo valmistaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On helppo.. ja ei voi epäonnistua :D

      Poista
  3. Kalaruuat ovat aina hyviä..Onneksi on noita kala-apajia..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on... sanos muuta! Mä tykkään just tämmöisistä apajista erityisesti!

      Poista
  4. Voi vitsi miten ihana ajatus ylipäätä käydä kalassa työviikon perään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö? :D Siksi mäkin aina silloin tällöin käyn kalassa just perjantai-iltapäivänä :D

      Poista
  5. Ai siellä olisi tarjolla lemppariruokaani:D Pitääkin kokeilla tuota smetanapäällistä seuraavalla kerralla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Tänne vaan, pöytä on katettu ;) Kannattaa kokeilla, on hyvä kombo!

      Poista
  6. Näyttääpä herkulliselta. Täytyykin kokeilla. Ja, kiitos vinkistä, apajan suhteen... ;) Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa... hyvää on! Apaja on ihan paras, kohtuuhintainen ja varma :D
      Kivaa viikon alkua sinne myös! :D

      Poista
  7. Hih! Melkoisen komea saalis sulla. Uunilohi on minun ja pojun
    lempiruokaa. Voimme vaivatta heittää kitusiimme yhden fileen,
    kun jaamme sen kahteen pekkaan.
    Kiitos tästä reseptistä. Yleensä hunnutan kalan ruokakermalla,
    täytyykin kokeilla tuota smetanaa seuraavaksi.

    Aurinkoista viikon jatkoa Ellis!
    p.s. olisiko mahdollista tilata sun tekemää seinäkalenteria?
    Meidän keittiössä olisi sille just sopiva paikka katsottuna.
    Jos, niin laitathan mulle maksutiedot teija.hakula@gmail.com
    Osoite on sama mihin lähetit farkkubäginkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, on kyllä hyvää smetanankin kanssa! :)
      Kiitos Teija - kalenteri on jo matkalla ja sähköpostia laitettu :D

      Aurinkoista viikkoa sinne myös <3

      Poista