tiistai 9. kesäkuuta 2015

Pizza-addiktin superhelppo herkku


Tässä osoitteessa asuu pizza-addikteja muitakin, mutta minä lienen pahimmasta päästä. Siitä syystä meillä on melko tosi usein kotitekoista pizzaa. Taikinan väännän vedestä, hiivasta, öljystä ja jauhoista vaikka silmät kiinni, mutta tässä taannoin koin herätyksen taikinan suhteen.





Meillä oli ollut tortilla-ilta. Seuraavana päivänä vähän kiireessä ajattelin, josko kaapista löytyisi jotain nopsaa uuniin heitettävää - ja olihan siellä, kaikenlaista esim. pizzan päälle sopivaa. Millään ei vaan olisi viitsinyt/ehtinyt alkaa taikinaa vörkkimään, vaikka se nopeatekoinen onkin. Silloin silmiini osui jääkaapin hyllyltä tortillalättyjen avattu paketti...





Siinä samassa rakensin muutaman pizzan lättyjen päälle ja uuniin. Eivät olisi voineet olla parempia!!
Ja en takuulla ole keksinyt tätä juttua itse - veikkaan olevani säälittävästi jonon hännillä viimeisimpiä, jotka on kuulleet tai kokeilleet vastaavaa pizzapohjaa, mutta tää oli mulle uusi kokeilu ja mullisti mun, pizza-addiktin, maailman täysin.




Tästä lähtien mun kuiva-aineiden ruokahyllyltä löytyy aina paitsi tomaattipyrettä, myös tortillalättyjä.
Ei muuta. Nyt nimittäin pitää mennä syömään, ennenkuin jäähtyy! :D

Ellis


14 kommenttia:

  1. Nam, mikä herkku. Samalla myös nopea tekaista! Minä taidan myös lisätä nuo tortillaletut kuiva-ainekaapin vakkareiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tää on vielä siitä kiva herkku, että täytteeksi sopii monenlaiset jääkaapin vakkarit. :)

      Poista
  2. Meillä tehtiin tuosta lopputalvesta ekan kerran pizzat noista tortillalätyistä ja totesin myös, että nams ja mums!

    VastaaPoista
  3. Noi tortillalätyt on just sopivia pizzapohjia, miä en muita pohjia nykyään käytäkään. Teen myös pikaomenapiirakkaa noihin lättyihin eli lätty + esim. vaniljatuorejuustoa + omenaa raasteena tai ohuina siivuina + sokeria ja kanelia > uuniin :) Pika-omena-lätty nopeasti valmis ja sitten kahville!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No toi omenapiirakka pitää kyllä ehdottomasti kokeilla! Kiitti vinkistä... ettei pääse laihtumaan :D :D

      Poista
  4. Näyttää hyvälle ja MIKSEn ole tätä itse tajunnut... Meiltä monesti jää pari tortillalettua pyörimään, jotka sitten joutuvat loppuviimein roskikseen, kun täytteet on syöty. Pitää kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kantsii kokeilla - sitä mäkin ihmettelen, kun ei aiemmin ole tullut mieleen. Roskiin meilläkin loppujen lopuksi loput lätyt on päätyneet, kun ovat aikansa pyörineet avattuna kaapissa...

      Poista
  5. Nams mitä pizzaa! Tuota meillä tehdään viikonloppuna mökillä! :b Miksi en ole tajunnut tortillojen mahdollisuutta pizzapohjina?? Kiiitooos!! :D

    VastaaPoista
  6. No minä olen sitten kanssa jonon hännillä tämän tiedon kanssa, kiitos vinkistä tortillapohjista! Näppärää pikaruokaa, oikea kiireisen päivän pelastus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! :) Tää on kyllä nopea ja erittäin hyvä. Viimeksi tänään tekaisin näitä tortillalättypizzoja. Ja ihan vartavasten ostin lätyt pizzoja varten ;)

      Poista
  7. Toi on kyllä niin hyvä idea, siinä on ruokahävikki minimoitu kun noita syö tasaisin väliajoin vaihtelevilla täytteillä! Jos löydät jostain marketista aitoolaista Penttilän tilan perunarieskaa, niin siinä on muuten kanssa sellainen pizzapohja että huh! Aivan sairaan hyvää! Siis jo se pelkkä rieskakin aivan tuoreeltaan! Pidän paria rieskaa aina pakastimessa niin sieltä helppo sulatella pizzan tekoa varten. Aurinkoista viikkoa Ellikselle! <3

    Hanna

    ps. Onnistuiko raparperipiirakka? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Mun pitääkin koittaa muistaa toi perunarieska - hyviä pizzapohjia ei ole koskaan liikaa. Vaikka taitais se rieska mennä parempiin suihin ilman täytteitäkin.
      Piirakkaa tehty, kaikki syöty viimeistä murua myöten <3

      Poista