lauantai 19. syyskuuta 2015

Punaista ja makeaa - pari helppoa lauantairuokaa

Hip hei!

Täällä on ollut tuulinen, kuulas ja suurimmaksi osaksi aurinkoinen päivä tänään.




Viikonloppuna on kiva laittaa ruokaa, semmoistakin, jonka valmistamiseen menee himppasen enemmän aikaa ja jota ei ehkä sen takia arkena tule tehtyä.




Meillä on nykyään muutenkin arkisin hiljaista ruokapöydässä... ruokailijat on kuka missäkin: yksi on Helsingissä, yksi Kokkolassa, yksi Kajaanissa - niin ja etämies omassa kotonaan, etäällä.
Koirankuppi sentään kolisee keittiön ikkunan alla, kun Elma on syömässä. Itselleni harvoin viitsin laittaa mitään "kunnon" ruokaa enää illalla, kun tulee syötyä päivällä töissä.
Viikonloppuna onkin kyllä mukavaa kokata, kun ruokapöytään saa laittaa enemmän lautasia :D




Tänään meillä syötiin ihania Lindströminpihvejä. Ne on ihan parhaita uusista punajuurista!
Heitin kattilaan muutaman kuoritun punajuuren ja keitin, kunnes vähän pehmenivät. Sillä aikaa sekoitin jauhelihataikinan. Taikinaan sekoitin hienonnetun punajuuriraasteen (vaikkakin se on enemmänkin silppua kuin raastetta - melko pientä siis kuitenkin).




Tämmöisellä ohjeella minä pihvit teen - en ole enää vuosiin käyttänyt korppujauhoja jauhelihataikinassa - samoin usein korvaan tuoreen sipulin jauheella. Tuoretta sipulia tosin sitten paistan usein renkaina pihvien päälle! Pippureiden ja suolan määristä en osaa sanoa, kun kokkailen pääasiassa näppituntumalla.

Kun taikina oli maustunut koiralenkin verran, heitin nokareen voita pannulle ja siihen pihvit tirisemään... Samalla, kun pihvit valmistuvat, kiehuvat perunat ja porkkanat.
Konstailematon kotiruoka, joka kyllä vie nälän mennessään. Tykkään muuten ripauttaa valmiiden pihvien päälle vähän rosmariinia, sopii siihenkin mainiosti.

Jälkiruuaksi leivoin nopeat varttitunnin marjamuffinssit.






 Tällä kertaa korvasin ohjeen vehnäjauhot kokonaisuudessaan grahamjauhoilla. Ja aion tehdä niin jatkossakin - niin paljon paremmalta maistui mun mielestä. Ja ehkä vähän terveellisemmältä ;)





Pimenevän lauantai-illan terveisin,

Ellis







14 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niin on. Oikein hyvää ja maukasta peruskotiruokaa! :)

      Poista
  2. Täytyypä tunnustaa, että en ole koulun kotsatuntien jälkeen tehnyt lindströmin pihvejä - täytyypä jonain päivänä kokeilla, sillä punajuuri on niin herkkua. Kiitos inspiraatiosta<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ne on loppujen lopuksi simppelit tehdä - aikaa vaan menee vähän kauemmin, kun punajuuret tuunaa. Mutta niin hyvää, että on silloin tällöin kaiken vaivan väärti.
      Kiva, jos inspiroiduit <3

      Poista
  3. Ihanat syysherkut! Lindströminpihvejä en ole koskaan itse valmistanutkaan. Ihanaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Pihvien teko sujuu kuin jauhelihapihvien, mukaan vaan punajuurta ja se on siinä!
      Kivaa alkuviikkoa!

      Poista
  4. Melkoista herkkua. Ja tosiaan, konstailematonta kotiruokaa;)
    Mukavia syyspäiviä Sinulle Ellis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on...
      Kiitos, sinullekin kauniita ja kivoja syyspäiviä Hyvä Mieli!

      Poista
  5. On totta että eipä sitä viikolla ehdi mitään erikoisia ruokia tekemään. Tai, ei viitsi itselleen kokata. On pakko myöntää että en ole koskaan itse tehnyt Lindströmin pihvejä, voisikin kokeilla. Meillä kyllä syödään punajuurta (rosolli ja porskeitto), joten voisi tehdä kyllä kauppansa. Sinun pihvisi ja nuo muffinit näyttivät kyllä herkullisilta. Ja, onneksi sait pöydän täyteen ruokailijoita! Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä. Toisaalta ihanaa, ettei tarvitsekaan kokata. Kannattaa kokeilla noita Lindströmeitä, ovat tosiaan kuten jauhelihapihvit, lisänä vain punajuuri :)
      Kiitos samoin sinulle, mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  6. Syksyn parasta ruokaa onkin Lindströmin pihvit, nam! Elma on varmasti ihanaa seuraa ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! On se kyllä ihana koira, ei ole yksinäistä - eikä hiljaistakaan! <3

      Poista