sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Salaa Loviisassa

Syksy on täällä. Se tuli viime maanantaina aamutuimaan. Huomasin, kun lähdin aamulla töihin. En silti laittanut sukkia jalkaan ja otin neuleen tai takin asemesta vain huivin kaulaan. Nyt onkin sitten kunnon tauti... nenä valuu ja kurkussa on hiekkapaperia.
Jotenkin vaan meinasi kesäfiilis jäädä päälle, kun se vihdoin saatiin - toisaalta, nyt on jo villapaidat kaivettu ja lämmötkin oli pakko laittaa talossa päälle. Syksykin on kyllä mun mielestä ihanaa aikaa. Omenantuoksuisia iltoja ja kynttilän valoa. Se kontrasti, kun vihreät lehdet vielä havisee puissa ja on pimeää illalla. <3

En meinaa pysyä kaiken tapahtuneen perässä... niin nopeasti päivät ja viikot kulkevat.
Viikko sitten perjantaina lähdin pienelle turneelle. Autoon oli lastattu Ellikset, kalenterit ja muuta rekvisiittaa... viikonloppua oli odotettu!
Nostin kytkintä koulun pihalta työpäivän päätteeksi ja suuntasin kulkuni ensin idylliseen Suvimarjan puotiin Auttoisille, sieltä jatkoin Padasjoen kirkolle ihastuttavaan vanhaan kangaskauppaan nappiostoksille, seuraavaksi Vääksyyn ja lopulta Lahden kautta Kouvolan suuntaan, Kuusankoskelle.

Tästä retkestä olisi kyllä ollut syytä mainita täälläkin etukäteen, mutta jotenkin aika lensi ja yhtäkkiä olikin jo perjantai... ihan tuntui, kuin olisin ollut reissussa vähän salaa...





Määränpäässä parkkeerasin autoni keltaisen rintamamiestalon pihaan, puiden katveeseen.
Ihanan ystäväni Ullan kanssa oli kertynyt paljon asioita päivitettäväksi, joten lopulta kaivoin kameran esiin vasta joskus puolen yön tietämillä. Vaikka olin etukäteen ajatellut kuvaavani talon jokaisen kauniin yksityiskohdan ja sopukan, oli pakko taipua yön pimeyden edessä ja tyytyä muutamaan hämärään räpsyyn. Ehkä näistäkin edes hitusen välittyy tämä kaunis ja ajattomalla, ihanan boheemilla tyylillä sisustettu koti.








Kertakaikkiaan ihana koti! Ja entäs kellarissa sijaitseva paja!! Se se olikin... siellä saavat alkunsa upeat LETHER go -tuotteet, joihin voit ihastua täällä.


Pimu <3

Kun vihdoin maltoimme nukkumaan, olikin hetikohta aamu. Aamukahvin jälkeen lähdimme Ullan kanssa matkaan. Olimme jo illalla yöllä pakanneet Ullan auton (erittäin luovasti! ;)) täyteen Ullan nahkapajan tuotteita ja matka jatkui aamutuimaan ensin Kuusankosken taideruukille, josta mukaan tarttui energinen Anni (Anni's Creative Corner) oman autonsa ja ihanien korujensa kanssa. Mainittakoon, että Anni miehensä kanssa valmistaa mm. mahtavia tekstikoruja tuotemerkkinsä Littlebit designin alla! Niihin ja muihin Annin luomuksiin voi tutustua mm. täällä.


Kolmen auton karavaani taittoi matkaa aamuauringossa ja pian löysimmekin itsemme Loviisasta. LWT-tapahtuma oli juuri alkamassa, kun pystytimme puoteja Pitkänpöydän talon punaisen aidan varteen.





Annin puotia...




Ullan puotia...




Pitkänpöydän talo oli idyllinen, kuten arvata saattaa... ja puutarha, se oli aivan ihana ruskeine kanoineen, savipajoineen ja kasvihuoneineen. Harmi vaan, että valokuvia ei tullut sieltä räpsittyä juurikaan.





Ellis-puotia...








Päivä oli helteinen ja kaunis, vasta noin neljän maissa paikalle puhaltanut rankka sadekuuro ukkosen jyrinän saattelemana keskeytti kesätunnelman ja pisti puodit nopeasti pakettiin. Kun olin heitellyt Ellikset autoon suojaan sateelta, en enää viitsinyt niitä kantaa takaisin ulos sateen loputtua. Tapahtuma oli muutenkin jo sen päivän osalta loppumetreillä, mutta ehdimme sentään kävellä alueella ja piipahtaa muutamassa kohteessa ennen kävelyä torille.

Nämä kuvat ovat talosta, jossa sijaitsi lifestylepuoti Krinti.











Tapahtuma jatkui sunnuntaina - Ulla ja Anni asettuivatkin jälleen punaiselle aidalle koruineen, mutta minä olin alunperinkin päättänyt olla vain yhden päivän, joten lauantain päätteeksi, pienen Loviisa-seikkailun jälkeen, starttasin auton ja huristelin maalaismaisemien ja kiertoteiden (navigaattori!) kautta kotiin päin. Hieno päivä, ihania kohtaamisia ja mutkatonta tunnelmaa. Kiitos Pitkänpöydän talo ja Loviisa! <3




Nyt täällä omalla pajalla on viimeistelyä vaille valmis toinen kalenteri! Ensimmäinen Keep it simple- kalenteri on saanut hyvän vastaanoton, niitä olen postitellut jo suuntaan ja toiseen, mutta lisää tehdään!




Muutakin piirustusprojektia on meneillään ja farkuista on valmistumassa tilauksesta avainnauhoja ja pikkupussukoita.




Sellaista täällä, syksyn pikkuhiljaa antaessa merkkejä itsestään.
Aamuisin voi nähdä usvan leikkivän pelloilla ja eräänä iltana rantapellolla kurjet keskustelivat kovaäänisesti muuttosuunnitelmistaan. En voinut olla kuulematta. Syksy <3


Ellis



27 kommenttia:

  1. Kuulostaa varsin mukavalta reissulta! Myymässäkin on kivampi olla, jos viereisille pöytäpaikoille sattuu tuttuja. Harmi että taas kerran Loviisan vanhat talot tapahtuma jäi minulta käymättä. Ja niin.... syksy tuli kyllä vähän varkain :) Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissu oli kyllä tosi kiva!! Mulla on ollut monen vuoden toiveena päästä käymään tuolla Loviisan tapahtumassa - mutta enpä olis arvannut pääseväni sinne laittamaan puotia.
      Flunssa alkaa onneksi olla menneen talven lumia.. :)

      Poista
  2. Voi kun kaikki tuo on niin kaukana täältä. Ihania kuvia - ihana postaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Anne! :) Kyllä mullakin oli useampi sata kilometria... nopeasti matka taittui kuitenkin ja onneksi on kesäaika vielä!

      Poista
  3. Ystävälläsi on ihanan boheemi koti. Ja voi miten tunnelmallisia kuvia muutoinkn. Harmi, että tällaiset ihanuudet ovat siellä niin kaukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on!! Kiitos, kyllähän mä kans tuota välimatkaa mietin... hyvä kuitenkin, että tuli lähdettyä.

      Poista
  4. Minua ei yhtään hotsita syksy mutta tällaisia kuvia kun katselee niin syksy näyttää varsin suloiselta.

    VastaaPoista
  5. Voi miten ihania kuvia ja myytäviä. Hyvin välittyy tunnelma kuvista tänne ruudun toiselle puolenkin 😊 ja nyt muistan taas : Se sähköposti...

    VastaaPoista
  6. Sanon kuten Anne tuossa ylempänä: voi kun kaikki on niin kaukana täältä meiltä katsottuna!
    Sinulla on ollut ihana päivä ihanien tavaroiden ja ystävien keskellä. Kiitos sinulle kun jaoit päiväsi kanssamme. Haluan Loviisaan!!!!

    Oikein ihanaa syksyä sinulle Ellis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi kiva päivä ja kokemus kaikin puolin! Loviisaan Loviisaan... :D
      Kiitos Krisse, samaa toivon sinulle <3

      Poista
  7. Olisipa ihana tehdä joskus reissu Loviisaan, tuo kaupunki
    näyttää vallan hurmaavalta. Ihania ovat myös Ellikset, tuo
    suloinen tyyny kuiskii mun nimeä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi visiteeraamaan Loviisassa... mulla jäi sen verran monta paikkaa katsastamatta, että aion uudestaan. Kiitos Teija <3

      Poista
  8. Oi miten kiva reissu!
    Upea koti...itsekkin eilen vierailin ihanassa boheemissa kodissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! Mä olin ihan hurmiossa, kun kuljin huoneesta toiseen! Se on kiva, että toisen kodista saa aina jonkun mielettömän virta- ja energiapiikin omaankin huusholliin. :)

      Poista
  9. Heiiii, näitä kuulumisia ehdin jo vähän vartoilla ;D Olipas antoisaa päästä sun silmin Loviisaan! Kerran olen itsekin livenä ko tapahtumasta lumoutunut - nyt tuli sellainen tuta, että tarttee ottaa joskus uusiksi.

    Mites saisit tänne vielä tuon kässäilypuhdin puhuroitua? Itseasiassa kaiken maailman tykötarvetta jo pyörii työhuoneen "somisteena", vaan kun ne eivät ala tekeytyä miksikään, höh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, Loviisasta tuli nyt tosin vähän suppea kuvitus, mutta fiilikset niin ihanat!
      Mä puhkun ja puhisen siihen suuntaan! :D :D

      Poista
  10. Oli varmasti mukava reissu. Loviisaan sain pikaisesti tutustua parin vuoden takaisella purjehduksella. Tosi kaunis kaupunki.

    VastaaPoista
  11. Kiva Loviisa-raportti :) Ja olipa ihana tavata pitkästä aikaa! <3

    VastaaPoista
  12. Mukava matkakertomus ja todellakin, ihana tuo ystävättäresi talo!

    VastaaPoista
  13. Oi, olisipa niin ihana nähdä nuo kaikki asiat ihan livenä :). Loviisassa en olekaan koskaan käynyt, no matkaa on tietysti sen verran, ettei ole tullut lähdettyä ihan asioikseen sinne. Hämyinen tunnelma sopii tähän syksyn aikaan. Ihana reissupostaus, toivottavasti syksyflunssa ei enää vaivaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna <3 Mä kans tykkään hämyisestä tunnelmasta ja syksystä, ainakin kun se tarjoilee tämmöisiä hetkiä ja hämyjä. Flunssa alkaa olla kohta selätetty!

      Poista
  14. Hieno roundtrip! Ensivuoden kaklentriin olen jo elokuun kohdalle laittanut Loviisan. Niin paljon olen kuullut tuosta tapahtumsta, että silloin sinne kaupunkiin on mentävä. Ihana kauppa teillä on ollut, toivottavasti oli myös asiakkaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu, Marle! Mullakin jo lukee ensi vuoden kohdalla Loviisa! Kauppa oli kiv, asiakkaitakin piisasi :)

      Poista