torstai 8. lokakuuta 2015

Diy huiviponcho


Täällä on talvi. Juuri, kun melkein totuin siihen, että syksy on tullut, tulee aamupakkaset, jotka eivät ole vain vähän nollan toisella puolen, vaan reilusti siellä. Tänä aamuna -7!




Kaapissa on pyörinyt vanha kirppikseltä löytynyt, vähän liian iso huivi. Heitin sen pyykkikoneeseen lämpimään pesuun, jolloin se meni kivasti kasaan (ja ryppyyn ;)), tuli tiiviimmäksi ja jotenkin villaisemmaksi. Se oli kuitenkin edelleen liian suuri ja tönkkö kaulaan kiedottavaksi, joten tässä eräänä päivänä otin sakset käteen ja leikkasin keskelle huivia pään mentävän aukon.




Jouduin vähän leventämään aukkoa, mutta lopulta se asettui päälle niinkuin olisi aina ollut poncho.
Ja kas - mulla on lämmin ja kevyt lämmike viileisiin iltoihin ja aamun työmatkoihin... mun oma sisäinen termostaatti ei ole ollenkaan hiffannut vielä, että nyt on talvi - palelee ihan koko ajan.
Sorry tärähtäneestä kuvasta - se vaan sattui olemaan ainoa, missä näkyi poncho edes jotenkin :D
Mutta siis... yksi oivallinen tapa hukata kaikki isot, lämpimät ja muuten pitämättä jäävät huivit kaapin perukoilta! Vink vink ;)




Huomenna perjantai! Täällä alkaa syysloma - mä ajattelin ottaa piirustus- ja värikynät esiin ja majoittua lähelle työhuonetta niin, että välillä voi mennä huristelemaan ompelukoneella ja välillä tehdä kynähommia. Kivaa!

Ihanaa viikonloppua sinne ruutujen taakse <3

Ellis


9 kommenttia:

  1. Ihana DIY idis, noi on parhaita, kun vanhasta saa uutta. Itse juuri irrotin sängynpäätykankaan ja teen siitä tyynyjä. Uusi kangas päätyyn odottaa nitojaa ja... öö.. tuota miehen innostumista auttamaan nitomisessa. Mut ei nyt, kun just tulee peli tv:stä. Just joo! Mutta mukavaa syyslomaa ja kyllä kai niihin pakkasiinkin sit joskus tottuu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiittis! :) Vanhasta uutta -meininki on niin kivaa. Tulee hyvä mieli ja uutta juttua ihan vanhan kustannuksella :D
      Kiitos lomatoivotuksista - niin... kai niihin tosiaan tottuu..

      Poista
  2. Kiva tuunaus ja niin tarpeellinen näihin viileisiin aamuihin. Minä kävin kaivamassa jo talvitakin varastosta! Oi mikä ihanuus kääriytyä toppatakkiin koiran pissatuslenkille unenpöpperössä aamutuimaan :) Mukavaa lomaviikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Anni :)
      Talvitakki mullakin on jo naulakossa, harrastan kerrospukeutumista myös takkirintamalla, nyt viime päivinä on ollut kevytuntsikka öljykangastakin alla aamuisin. Iltapäivästä tarkenee jo pelkästään toisella takilla :D
      Kiitos lomatoivotuksista ja kivaa viikonlopun jatkoa sinne!

      Poista
  3. -7 karmaisi täälläkin! Huh ja uuuuh ja täritäri :S Kerros kerrokselta lisään kampetta. Tänään paksun neulekoltun päälle pistin ensin kevytuntiskan. En tarjennut, hain villahuivin kaulaan ja hanskat käteen. En tarjennut, hain ison lähes nilkkoihin asti ulottuvan villapontson päällimmäiseksi. Sen jälkeen, kun pidin pientä liikettä koko ajan yllä, selvisin jotenkin.

    Mut ajatus syyslomasta lämmittää ytimiä ja sopukoita suloisesti. Niin ikään viipyilen ompelukoneen tuntumassa parhaani mukaan ;) See you sis <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu just noin... täritäri... hrrr.
      Kai tähän alkaa jo tottua, kun ei taida olla vaihtoehtoja.
      Loma tulee tarpeeseen, myös ompelukoneen vinkkelistä :D
      See you todellakin, sis <3

      Poista
  4. Ihana idea. Itselläkin olisi pino vanhoja huiveja odottelemassa inspistä...Ihanaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nelli! :)
      Tää oli ehkä helpin tuunaus ikinä, kun olin laiska, enkä edes huolitellut reunoja. Toisaalta olivat sen verran huopuneet, ettei purkautumisen vaaraa ollut.
      Ihanaa viikonloppua sinne myös! :)

      Poista
  5. Taas yksi helposti toteutettavissa oleva idea, joka on pakko kokeilla! Nätti poncho ❤

    VastaaPoista