sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Arki palaa pätkittäin




* Pitkään nukuttuja aamuja (=myöhään valvottuja öitä)

* Ruuanlaittoa pitkän kaavan mukaan (=kuumeista mietintää, mitä laittaisi taas, justhan mä vasta...)



* Joulun riisumista kodista (= kirveelle olis töitä liiterissä, joulukuusen raato odottaa siellä, neulasia imuroidaan vielä kuukaudenkin päästä..)



* Huoletonta kuvien räpsimistä sieltä täältä (=kukaan ei kertonut, että näitä säätöjä on NÄIN paljon  järkkärissä!)





* Kotoilua ja meikittömyyttä (= KUKA homssu tuijottaa vessan peilistä aamulla, päivällä ja illalla??)




* Talven riemuja ja kiireetöntä ulkoilua (= lunta sataa vaakasuoraan, ei meinaa penkat riittää...)



Mukavan loman jälkeinen jetlag meinaa iskeä, kun arki kolkuttelee kohta ovelle.
Aamut venyvät, aamukahvit juodaan puolen päivän tienoilla, päivä lähtee siitä pikkuhiljaa liikkeelle ja puolen yön aikaan ollaan voimiensa tunnossa, eikä aikomustakaan mennä nukkumaan...
Näin meillä. Entäs teillä?

Oikeesti mä jo hiukan odotan arkeen palaamista. En ehkä ihan kaikkia asioita, kuten esim. aikaisia aamuherätyksiä, mutta se rytmi ja säännöllisyys, joka on hiukan kateissa - sille isosti tervetuloa!



Mun arkea rytmittämään piirtelin kalenterilehden tammikuusta. Yleensä vuosikalenteri on tullut hankittua tai saatua lahjaksi, mutta nyt huomasin, että semmoinen puuttuu meiltä kokonaan. No, ei puutu enää :D




Tämä jääkaapin oveen ja uusi piirustellaan sitten helmikuuksi, meneehän se näinkin!

Sunnuntaiterveisin,

Ellis


18 kommenttia:

  1. Minä harjoittelin töihinpaluuta jo perjantaina ja tänäänkin olen töissä. Toisaalta kiva kun työpäivien välissä on taas vapaata, varsinainen pehmeä lasku työelämään. Mukava loma on ollut ja tuntuu että akkuja on ladattu nyt riittävästi kevään koitoksiin. Mukavia viimeisiä vapaita sinne teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arkeen sijoittuvat pyhät kyllä katkaisee kivasti työt :) Ihan samanlaiset fiilikset mullakin, akut on kyllä latautuneet ja näillä pattereilla pitäisi jaksaa talvea eteenpäin.
      Mukavaa loppiaista!

      Poista
  2. Ihana kalenteri, ihan myyntiainesta!!! Helmikuuta odotellessa!

    Tässä ekaan työ"aamuun" virittäytyy itse kukin. Kevään ajan mun maanantait alkaa 11.35, joten ihan kukonlaulun aikaan ei tarvi rynniä työmaalle. Muutenkin ihanaa, että on leppoisampi lukujärjestys nyt keväällä kuin syyslukukaudella. Tsemppiä sinne rytmin tasaamiseen, onneks huomenna saa taas olla vaan...

    Tiina

    ps. saataisko aikaiseksi kevättalven blogitapaaminen jossain tässä Pirkanmaan ja Keski-Suomen välimaastossa?!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiittis! Itte kun tekee, saa semmoisen, kun tulee ;)
      Ehdottomasti kokeillaan laittaa blogitapaaminen pystyyn asap! :)

      Poista
  3. Awww, toi sun kuppikokoelma !

    Kuvaat vaan paljon, kyllä se näppituntuma siitä kehittyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Onhan niitä kertynyt...
      Sitä näppituntumaa tässä joutuu meikäläinen metsästämään varmaan... aika kauan :D

      Poista
  4. Ihania kuvia! Minäkin tuota sinun kahvikuppikokoelmaa kateellisena katselin ; D
    Hieno idea kalenterista ja yksi sivu ei paina niinkuin koko vuoden kalenteri, sopii mainiosti jääkaapin oveen! Järkkärillä kuvaaminen on haasteellista, mutta olen nyt minäkin opetellut manuaalilla kuvaamaan ja pikkuhiljaa.... tsemppiä vaan ja paljon kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kalenteri-idea syntyi vähän vahingossa, niinkuin moni muukin juttu, mikä onkin vahingossa jäänyt elämään.. :)
      Mulla on kova halu oppia kuvaamaan, luulen, että se taito karttuu vain kuvaamalla. Kiitos kannustuksesta :)

      Poista
  5. Ihana kalenteri ja ihanat kahvikupit kaapissa! Vapaita on tässä vietetty, mutta huomenna alkaa loppurutistus: nimittäin töihin, sitten taas pari päivää vapaata ja viikonloppu, se työelämän viimeinen vielä töitä. Maanantaina: vapaus! Joka pitäisi täyttää mielekkäällä tekemisellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Voi, sulla onkin toisaalta varmaan tietyllä tavalla ikimuistoiset työvuorot edessä. Ne viimeiset :) Ihanaa pian koittavaa vapautta - tekemistä varmasti riittää! :)

      Poista
  6. Kyllä kuulostaa enemmän kuin tutulta. Aamut ovat venyneet, olen nukkunut niin pitkään etten muista koska viimeksi! Illalla taas ei peti kutsukaan normaaliin tapaan ja seuraavan aamun puolen päivän aamukahvikierre onkin valmis.. Mulla työt alkavat keskiviikkona koulutuspäivällä ja kyllä sitä oikein jo vähän odottaakin. Juurikin tuon rytmin takia. Vaikka ne aikaiset aamuherätykset, pitkät bussimatkat ja kiireessä kaupassa käymiset eivät houkuttele ollenkaan, niin toisaalta kaipaa, että saa jotain muutakin aikaiseksi kuin hyvin nukuttuja öitä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi meitä on muitakin tässä veneessä... kai se rytmi sitten taas kääntyy, kun ei ole muuta mahdollisuutta. Hyvin sanottu tuo, että saisi aikaiseksi muutakin kuin hyvin nukuttuja öitä.. niinpä! :D

      Poista
  7. Ihana kalenteri :D

    Täällä sitä istutaan työpöydän ääressä ahkeroimassa hehheh. (Pitäähän sitä nyt ihan pikkasen käydä täällä kuulumisia lukemassa oikein "isolta koneelta", kun vapaapäivinä en malttanut edes kannettavan kantta avata. Ja varmaan hyvä niin. Tulee sitä näyttöä tuijoteltua ihan liikaa).

    Ihanaa ja onnellista ja kaikinpuolin kivaa ja mahtavaa tätä vuotta sulle ja kaikille tärkeille ihmisillesi Ellis <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon! Ihanaa, onnellista tätä vuotta myös sinne sulla ja läheisillesi Annukka-ihanainen! <3

      Poista
  8. Voi miten mahtava kalenteri!! Mulla ei ole kalenteria vielä hommattuna ja mietin samaa, että pitäisköhän vaan tehdä sellanen ite... Ajattelin tosin tehdä tietokoneella, mutta tollanen piirretty olis kyllä hauskempi (mä en vaan osaa piirtää...).

    Ja ihan samat kuviot on arjen odottelun kanssa täällä, tää järjetön "menen nukkumaan kahdelta, enkä meinaa saada unta vielä sillonkaan, herään yhdeltätoista, hyvin vaikeasti sillonkin"-rytmi on kerta kaikkiaan aika holtiton ja hirveä! Meidän teinit on tainnu pelata viime ajat yöt läpeensä, eilen kaivautuivat sängyistä ylös puoli viideltä...!!! Ankara on siis arkeen paluu täällä, ankara ja toooodella ankea!! Mutta ONNEKSI arki on jo ovella!! (keskiviikkona meillä lähte nuoriso kouluun taas)

    Kivoja on sun kuvat! Sain tästä taas intoa kaivaa järkkäri kaapista, ja jos vaan taas alkais sen kanssa kuvaamaan.. tai opettelemaan, kaikki mitä joskus oon ehkä osannu, on varmaan hävinny päästä, kun kamera on ollu niin kauan vaan siellä kaapin perällä.

    Kivaa kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Heli! Ja tervetuloa tänne mukaan! Täälläkin eletään ihan toisen pallonpuoliskon ajassa, en käsitä, miten siinä omassa rytmissä on muka niin vaikea pysyä.. ;)

      Kiitos, kuvien ottaminen on tosi hauskaa, kun joskus (omasta mielestään) onnistuu nappaamaan jonkun hyvän kuvan, on ihan fiiliksissä. Pelkään, että mulle kasvaa kohta joku linssi tuohon otsaan, kattelen jo sillä silmällä ympärilleni ihan koko ajan, että tuostahan sais mainion kuvan... huoh :D

      Poista
  9. Ihana kalenteri - taas tuli idea, kiitos <3 Arki astui kuvioihin täälläkin ja aamulla talossa oli väsähtänyttä porukkaa. Nuoria ei olisi varmasti eilen edes saanut unten maille, mutta sähkökatkos yllätti juuri kl. 23 aikaan ja talon ruutujen ja näyttöjen pimentyessä ei auttanut muu, kuin mennä nukkumaan. Hyvä niin. Oikein hyvää arkea sinulle Ellis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianna, nyt vaan omaa kalenteria piirtämään! :)
      Teillä on totisesti tullut hyvään aikaan sähkökatko, jos nyt siitä koskaan voi niin sanoa.
      Kaikkea hyvää sinulle tähän alkaneeseen vuoteen sinne <3

      Poista