maanantai 5. tammikuuta 2015

Mitä jos...


Mitä jos alkaisi katsoa maailmaa joka päivä vähän tarkemmin? Isommilla silmillä?
Näkisikö silloin joka päivä pieniä asioita, jotka on niin hyvin, että niistä haluaa kiittää?
Niitä tavallisia, pieniä asioita.
Lady of The Mess kirjoitti kiitollisuudesta tässä taannoin ja ajatus tarttui korvan taakse. Se kutitteli siellä päiviä. Kävin lukemassa Ladyn postauksen toisen ja kolmannenkin kerran. Päätin itsekin alkaa toteuttaa tätä kiitollisuuden vaalimista, samanlaisin metodein.
Löytyi tyhjä muistikirja, joka oli salaa odotellut jotain tällaista. Siitä tuli tämän vuoden kiitoskirja, johon kirjaan pienet kiitokset aina silloin, kun muistan. Mahdollisimman usein. Jopa päivittäin? Viikottain ainakin ;)
Kirjan kiitokset luetaan vuoden päätteeksi, samalla voi muistella niitä asioita, jotka on omassa elämässä niitä, joista on halunnut kiittää. Samaan asiaan voi valjastaa yhtä hyvin purkin - siitä voi tehdä kiitospurkin, johon pudottaa kiitoslapun aina, kun aihetta on. Purkin laput niin ikään luetaan vuoden päätteeksi. Kaunis ajatus, ihan itselle.

Asioiden puntarointia ja kiitollisuutta ei liene maailmassa liikoja - aattelin, että jos kiitoskirjan myötä itselle tulee oivalluksia elämästä ja siitä, miten parhaat asiat elämässä on juuri niitä ilmaisia ja simppeleitä arjen pieniä asioita, ei se ainakaan huono juttu ole!

Ei kai onnellisuuteen niin mahdottomia vaadita... Riittää, että oppii näkemään metsän puilta - ainakin silloin tällöin. Että näkee elämän kauniina, osaa nauraa itselleen ja osaa sanoa: kiitos <3

EllisPS. Lupaan yhä edelleen myös kiukutella.

PSS. Lupaan, etten kirjoita niitä mihinkään muistiin.  ;)14 kommenttia:

 1. Tämä tuli tarpeeseen, sillä menetin tänään työpaikkani. Meidät kaikki irtisanottiin ja liike lopetetaan. Tässä nyt ihmettelen, pyörin ja ihmettelen. Luin tämän kiitollisuusjuttusi ja olen kiitollinen hyvistä työkavereista, joiden kanssa kävin äsken kahvilla. Saimme jakaa järkytyksen ja yhdessä paha tuntui vähemmän pahalta. No, eteenpäin, sanoi mummo ylämäessä.....jälleen kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole totta! Tällä on takuulla jokin tarkoitus, vaikka se ei varmaan heti näy ja kuulostaa tosi laimealta. Mutta usko pois. Asioilla on tapana järjestyä ja jossain saattaa olla jo jokin ovi raollaan sinulle, kun tämä ovi nyt sulkeutui. Voimia ja luja rutistus sinne, Marianna <3

   Poista
 2. Tuollaiseen kirjaa kertyisi itselläkin uskomaton määrä asioita vuoden mittaan. Pitäisköhän aloittaa itsekin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloita ihmeessä! Mä kans luulen (jo tässä vaiheessa), että tää hyvien asioiden bongaus ja kiittäminen tulee lisäämään elämän laatua. Tarkoitan, että sitä tulee havaitsemaan pienissä asioissa niitä, jotka on tosi hyvin omassa elämässä, semmoisia, joita usein pitää itsestäänselvyyksinä :)

   Poista
 3. Kiva, kun sait virikkeen sen oman kiitoskirjan aloittamiseen. Jotenkin tämä kiitosten kirjaaminen on auttanut minua näkemään ihan eri tavalla sen hyvän, mitä elämässä on - niissä arjen pikku asioissa etenkin. Eikä se suinkaan tarkoita sitä, että sulkee silmänsä ikäviltä asioilta - antaapa vaan perspektiiviä. Ja kyllä minullakin niitä känkkäränkkäpäiviä ja se mökö-kivi ovat, mutta voinpahan ehkä kirjata sille päivälle: kiitos, etten heittänyt isäntää hollannikkaalla;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos isosti sinulle, kun kirjoitit aiheesta ja inspiroit! <3 Kannattaa laittaa hyvä kiertämään. :)
   Ihana toi viimeinen lauseesi! :D

   Poista
 4. Näiden inspiroivien kuvien ja puhuttelevan tekstin myötä aloitan kiitollisuuskirjan kirjoittamisen just nyt. Kiitti sis! Ensimmäisenä kiitoksena kirjaan tämän postauksesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu! Aattelinkin, että tämä varmaan kolahtaa suhun myös, sis <3

   Poista
 5. Ideahan on mahtava. Tähän on pakko tarttua! Aurinkoista Loppiaista sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Simppeli ja kuuluu ehdottomasti kategoriaan: ilmaiset asiat on niitä parhaita. Tää kun ei paljoa kustanna, ainoastaan muistikirjan verran. :)
   Hyvää loppiaisiltaa sinne myös!

   Poista
 6. Ihania ajatuksia ja kuvia! ♥

  Minullakin on kiitoskirja odottamassa - en ollut suunnitellut sen aloittamista, mutta sain joululahjaksi Flow-lehden, ja siellä oli välissä ihan tähän tarkoitukseen tehty pieni kirjanen. Kahtena vuonna olen nyt kerännyt purkkiin asioita, jotka ovat vuoden mittaan saaneet minut hymyilemään. Uudenvuodenyönä oli taas niin kaunista avata purkki ja päästää hymyt vapaaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Kuulostaa kivalta myös tuo hymypurkki! Taatusti ei ole mitään ikävää luettavaa! :D
   Flow- lehti on mulle ihan uusi juttu, pitääkin bongata seuraavalla markettikierroksella! :)

   Poista
 7. Oi, mitä viisauksia kirjoitteletkaan, taidan ottaa onkeeni...oikein ihanaa alkanutta vuotta!
  XX

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi <3 Mä olen nyt muutamana iltana kirjoittanut mun muistikirjaan kiitoksen aiheita. Kirja on mun yöpöydällä, on tosi kiva summata viimeiseksi illalla päivän tapahtumat ja huomata, että aina löytyy ainakin yksi asia, josta voi olla kiitollinen. Eilen mulla oli jotenkin muka huono päivä. Kun mietin, löytyikö mitään hyviä asioita, niitä alkoikin löytymään.. :)
   Sulle myös onnenkantamoisia tähän vuoteen!

   Poista