lauantai 28. toukokuuta 2011

Hömppälauantai

Tänä aamuna saattoi olla ihan kiva sää, mutta kun heräilin siinä vähän ennen puolta päivää, satoi vettä rankasti.
Etämiehen valtakunnassa on mulla (noin suurinpiirtein) `kotityövapaa´vyöhyke, joten täällä erehtyy joskus tulemaan ikäänkuin lomafiilis. Siksi kai nukuttaakin myöhempään. Saattaahan tuota univelkaakin ihan vähän kertyä viikon aikana... Minäkö väsynyt? Noh, taisin olla, sillä ihan noin myöhäisiä ruususen unia en ihan äkkiä muista nukkuneeni :)

Kalastuskausi on alkanut. Etämies on kunnon kalamies, tulee useammin kotiin saaliin kanssa kuin ilman ja valmistaa itse lohensa savustuspöntössä niin kesäillan simppelille, herkulliselle aterialle kuin perheen juhliinkin.

Kalareissut on luku sinänsä - ja eihän se ole mikään kalamies, joka kommelluksitta kalansa narraa, niinpä näillä kalareissuilla joskus sitten sattuu ja tapahtuukin... viimeksi mies jätti ison saaliin jonkun onnekkaan narrattavaksi, kun koskenniskalla seisoessaan sai jollain ihmeen tavalla kumisaappaansa kimpoamaan jalastaan kosken kuohuihin. Saapas lähti koskenlaskuun ja katosi ikuisiksi ajoiksi, tarttuen ehkä jonakin päivänä jonkun viettelevään koukkuun.
Nyt eteisessä komeilee uusi pari tuliteriä sieviläisiä. Varasaapas siinä vieressä :)

Tänään mies sotkeentui kuitusiimaansa aamupäivällä irroittaessaan kelaa vavasta. Hauskaksi tilanteen tekee se, kun katsoja/kuulija (=minä) näkee koomillisena sen kaiken mesoamisen ja heilumisen.
Ajattelin helpottaa miehen harrastusta hankkimalla hänelle yllätykseksi katiskan. Miten vaivatonta kalastusta: ei sotkuun menneitä siimoja, ei hukkuneita uistimia. Hermo lepää samalla kun katiska lepää pohjassa odottaen vonkaleita :D

Päivän edetessä ajelimme kaupungille hoitamaan muutaman pakollisen asian ja hankinnan. Siinä ohessa löysin itselleni varsin kivat kesävaatteet: KappAhlin vaaleat pellavahousut ja Mexxin ohut kauluspaita. Hintaa yhteensä 6 euroa - kirpparilta!
Näyttävät henkarissa kumman mummomaisilta, mutta olivat päällä tosi kivannäköiset. Nyt pyörivät jo pyykkikoneessa.

Meillä alkaa kohta saunan lämmitys, ennen sitä taidan mennä katsomaan Midsommerin murhat.
Sateen ropinasta huolimatta mukavaa lauantai-iltaa!

Ellis

4 kommenttia:

 1. Minulla on äänitettynä yllätys yllätys Midsommerin murhat - no voit taas kertoa etämiehelle,että katson vain laadukkaita ohjelmia ;)

  VastaaPoista
 2. Kerroin - irtosi leveä hymy :D

  VastaaPoista
 3. Ruususunet ovat välistä niin tarpeen!
  Vesi herahti kielelle tuon savustetun lohen kohdalla, mmmm. Kotityövapaa viikonloppu kera herkkujen on varmasti elvyttävä resepti väsymykseen + noin osuvat kirppislöydöt!

  VastaaPoista
 4. Jep - ja nyt ei sitten yhtään väsytä, vaikka ollaan jo sunnuntain puolella :D
  Elpynyt on olo, huomenna taas jo työ kutsuu, kun maanantaiksi on pitkä lista asioita tehtävänä. Mutta hetki kerrallaan, nyt vielä vapaalla...

  VastaaPoista