tiistai 3. toukokuuta 2011

Parittomat
Vanhoista kahviaseteista (tai tasseista, kuten meillä sanotaan) saa ihania ja taatusti uniikkeja kerrostarjottimia pikku herkuille tai vaikkapa koruaarteille.

Askartelukaupat myyvät kahvaosia ja sen lisäksi tarvitaan ihan tavallinen akkuporakone varustettuna pienen lapion muotoisella lasi- ja kiviterällä (en oikein tiedä/muista tarkkaa nimeä poranterälle, mutta rautakaupasta löytyy, kun kysyy).
Miehestä on tässä toki suuri apu, mutta pysyy se porakone naisenkin kädessä - tässä hommassa tarvitaan nimittäin enemmän malttia kuin voimaa :)

Lautasen keskikohta kannattaa merkata pienellä pompulalla kynän kanssa.
Kesällä poraaminen on kätevää tehdä tasaisella nurmialustalla. Se on pehmeä alusta lautaselle ja kestää hyvin vettä, jota tarvitaan välillä poranterän jäähdyttelyyn - se nimittäin kuumiaa nopeasti tässä puuhassa.

Mitä mainioin lahja kauniita ja vanhoja astioita vaalivalle tai sellaiselle, jolla on jo kaikkea. Veikkaan, että tämmöistä ei ihan jokaisen kaapista löydy - ainakaan ihan samanlaisilla lautasyhdistelmillä :)

Tässä ^ valmistumassa uusin tulokas puna-valkoväreissä. Pienemmästä lautasesta puuttuu vielä reikä ja itseasiassa hakusessa on vielä yksi Arabian puna-valkoinen tassi, jolloin saisin tästä kolmikerroksisen. Tuo suurin punapilkkuinen kun on kooltaan ruokalautasen kokoinen.

Tiistain terveisin,

Ellis

2 kommenttia:

 1. hei, mistä löytyis noita kahvoja, oon ettiny googlen kautta mutta nyt menee jo hermot :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, minä oon löytänyt kahvoja posliininmaalaustarvikkeita ja -astioita myyvästä liikkeestä. Omani ostin aikoinaan Jyväskylästä, en tiedä, onko ko. liikettä enää olemassa. Veikkaan, että useimmissa isommissa kaupungeissa löytyy posliininmaalauksen harrastajia sen verran, että tarvikkeita myyvä liikekin löytyy. Kannattaa siis kysäistä sellaisesta. Minäkin muistan, että etsin aikoinaan, eikä ensin meinannut löytyä millään...
   Toivotaan, että löytyy :)

   Poista