sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Yrttikaappi

Mummulaan suuntautuneen vappuajelun ja karjalanpaistin jälkeen suuntasin ystävän luo siivoustalkoisiin. Talkoista mukaan tarttui ihana vanhoista ikkunaruuduista naputeltu kaappi, ystäväni itse tekemä :D
Sisätiloihin se ei kertakaikkisesti mahdu - ainakaan ilman jonkinmoisia järjestelyjä - mutta mieleen välkähti, että kaappi on kuin luotu pieneksi kasvihuoneeksi. Tai paremminkin kasvikaapiksi. Vielä tarkennettuna yrttikaapiksi.

Ylimmän "kattolevyn" saa kokonaan nostettua pois, mutta se on myös varustettu pienillä ilmaraoilla, joten taidan pitää sen paikoillaan ja laittaa kaapin päälle vaikka jotain kivaa roikkukasvia... amppelimansikkaa?
Myös paneleista tehdyt hyllyt on helppo ottaa tarvittaessa pois, niitä varmaan pitääkin harventaa sitten, kun kaappiin saadaan kasvillisuutta. Oveen pieni hakanen, jotta se pysyy auki kesän toivottavasti helteisessä säässä :)

Ei muuta kuin yrttejä hankkimaan... kivoja ideoita kaapin kasvateiksi?

Sunnuntai-illan keväisin terveisin,

Ellis

5 kommenttia:

 1. Hieno yrttikaappi! Mukavaa viikonalkua!

  VastaaPoista
 2. Eikö olekin :)
  Kiitos samoin, mukavaa alkavaa toukokuun ekaa viikkoa! Mulla se näyttää alkavan aika kiireisenä...

  VastaaPoista
 3. Oi, mikä talkoilutuliainen! Kovasti jo mielessäni asettelin arabiakupposesi tuonne hieman väljemmille hyllyille - toisin ne sit vissiin joutuisivat olemaan ulkona, jos tuo ihanuus ei sisälle organiseeraamatta mahdu:(
  Vaan onhan tuo aivan upea yrttikaappinakin!

  VastaaPoista
 4. Sori, kun aihe sai minut hymyilemään :) - se on niiiiin sinua.
  Jos minun basilikani on vielä kuukauden kuluttua hengissä, niin tuon sen sinne aikuistumaan!

  VastaaPoista
 5. Viipi: Juu niin mäkin asettelin sinne mielessäni kaffekupit ja muut... myönnän, että mittasin, josko se olisi mahtunut kahvikuppikaapin alle - mutta ei. Sen kohtalo on olla yrttikappi, tällä erää ainakin :)

  Päivi: Heh, niin taitaa olla... aina on tilaa yhdelle basilikalle, joka käyttää reksonaa :D

  VastaaPoista