lauantai 19. maaliskuuta 2011

Kalakukkokaupungin kirpputoreillaMeillä on etämiehen kanssa yhteinen harrastus. Ei, minä en metsästä lintuja, mutta kylläkin aarteita - kirppikseltä. Sinne on pikkuhiljaa löytänyt tiensä myös etämies.

Muutama vuosi sitten miestä ei saanut kirveelläkään sisälle minkäänlaiselle kirpputorille. Niissä kuulemma haisi pahalle ja ties mitä muuta.
Nykyään astumme yhdessä ovesta sisään, mutta sitten mies häviää käsittämättömän nopeasti kirpputorin vilinään. En pysy enää perässä, kun tämä keräilijä kiitää hyllyjen välissä. Kun sitten näemme toisemme jossain käytävän vilinässä, on mies jo yleensä vainunnut ja löytänyt jotain tosi hyvää ja laadukasta. Kuten tänään, aivan upea vanha Esteri Tomulan Vegeta-kattila.

Palataanpa tähän aamuun.
Auton nokka suuntautui kohti kalakukkojen luvattua kaupunkia, Kuopiota.
Meillä on etämiehen kanssa ollut tapana piipahtaa siellä kerran-pari vuodessa, ihan vaan huviretkellä :)
Kuopio on jotenkin sympaattinen paikka. Lapsuusmuistoihini kuuluu jokakesäiset ihanat kesäpäivät Kallaveden rannalla tädin ja sedän mökillä: kalareissut, oma pieni onki, ulkona tulella paistetut letut mökin rannassa, vintissä nukutut yöt, vanhat aku ankat, korttipelit illan hämärässä öljylampun valossa, bussimatkat kaupunkiin, tori...

Matkalla piipahdimme pikaiseen Suonenjoella, parilla pikkukirppiksellä. Tällä kertaa sieltä ei löytynyt mitään, mutta sattumalta auto oli parkissa aivan ihanan sisustusliikkeen vieressä. Ennen kuin huomasinkaan, olin jo astunut liikkeeseen sisään.
Romantico- nostalginen sisususpuoti oli täynnä vaikka mitä ihania tanskalaistyyppisiä sisustusihanuuksia, tekstiilejä, keittiötarvikkeita... hmm..kaikkea. Vähän erilaisia juttuja, mitä olin muissa vastaavanlaisissa käymissäni liikkeissä nähnyt. Sivupöydällä oli laaja kattaus ale-tuotteita, joiden varsin huokea hinta houkutteli hankkimaan jotain kotiin, tuliaiseksi tai pikkulahjaksi.

Ihastelin, huokailin... ja harmittelin, ettei kamera tullut mukaan. Olisin varmasti pyytänyt lupaa saada ottaa jokunen kuva blogia varten.
Ostoksista yritin koostaa jonkinmuisen otoksen. Ihanuus ei varmasti välity täysin kuvien kautta, mutta jonkinlaisen kuvan niistä silti saa. Eivätkä ale-hintalapuilla varustettuina rasittaneet edes kukkaroa :)
Saanko esitellä: ihana puna-valkoruutuinen astiapyyhe, valkoinen astiapyyhe virkatuin reunoin, kalenteri "Happiness" mustavalkoisin taidekuvin, musta-valko-pilkkuiset patakinnas ja -lappu, metallinen kruunu ketjulla, peltimuki, jossa kynttilänjalka.Kuopiosta löytyi muutama kiva kirppis. Ylinnä olevassa kuvassa tämän päivän saalis: vanha lukollinen kassalipas (sisällä kolikkolokerikko) muutamalla eurolla, naisten harmaa-ruutuinen kraka pari euroa, pikkuinen musta, vanha metallitarjotin tuunaamiseen 20 senttiä, pilkullisia kanttinauhoja (5m/pkt) ompeluksiin muutaman euron/paketti.
Kaikenlaista muutakin kivaa ja nättiä olisi toki ollut tarjolla, mutta jotain pitää jättää muillekin :)

Kalakukkoa ei ostettu tällä kertaa, vaan ajeltiin hampurilaisen ja salaatin voimin kotiin ruuanlaittoon.

Nyt heittäydyn pitelemään sohvaa paikallaan, elokuva odottaa...
Mukavaa lauantai-iltaa!

Ellis

PS. Mikä on saanut etämiehen innostumaan kirppistelystä... jag vet inte. Ehkä seura tekee kaltaisekseen, heh :)
Laitan hienosta kattilasta kuvan huomenna, se kun on nyt pesussa.2 kommenttia:

  1. No hitsi. Olisitte poikennu kahville, kun kerran tänne asti eksyitte. En tiedä, mitä kirppiksiä kiertelitte, mutta Petosella Pyörön kirppis on ainakin ollut ihan huippu ♥ keskustan CityPörssissä tietty valikoimaa on aika huimasti, mutta siellä alkaa hinnat olla harmillisen korkeella :/

    VastaaPoista
  2. Hih! Me lähdettiin niin ekstempore liikenteeseen ja sitä rataa :)
    Mut ei osattu kyllä sinne Petosen aarrepaikkaan, täytyy seuraavalla kerralla konsultoida sua, kun auton pyörät kääntyy siihen suuntaan!

    VastaaPoista