tiistai 1. maaliskuuta 2011

Tikkaita ja tuliaistoiveita

Kerran syyspimeällä tulin huutokaupasta kotiin mukanani vanhat (ja erittäin likaiset) tikapuut. Sarjassamme "mitähän tuli taas huudettua"... no, mutta ihan kivat kapistukset.
Kun tulin kotiin, oli jo ilta pimeä ja vaikka mitä puuhaa vielä kotona odottamassa. Niinpä vein tikkaat saman tien puodin nurkkaan kaiken muun roinan taakse.
Sinne jäivät.

Tänään suunnistin puotiin varta vasten tikkaita hakemaan. Kun olin ensin jäänyt kiinni vanhaan ikkunan pokaan ja melkein rojahtanut nurkkaan kaiken roinan - ja tikkaiden - päälle, sain kuin sainkin ne sieltä ulos. Raahasin tikapuut kylppäriin pesua ja muuta tarkastelua varten.

Eivät ehkä ihan vastaa mun kuvaa "sisustustikkaista", mutta ehkä niistä kunnon putsauksen ja fiksauksen jälkeen voisi sukeutua jonkinmoiset esilläkin olevat kapistukset. En tiedä, mihin ne sijoittaisin, mutta... ainahan niillä voi vaihtaa palovaroittimen pattereita tai harrastaa muuta kiipeilytoimintaa.

Nyt vaan mietin, maalaisinko tikkaat? Minkä värisiksi? Vai vetelenkö puuöljyllä?
Pinta on aika kivaksi kulahtanut, vanhat mutterit ja muut antavat sopivasti ajan patinaa, jonka ehkä menetän, jos maalaan tikkaat.
Kaikki vinkit otetaan vastaan!

Katsoin muuten äskettäin Oscar-gaalan. Ihanaa glamouria! Taas on monta hyvää elokuvaa katsottavien listalla - ja mun iki-ihana suosikki number one (tällä hetkellä) Colin Firth otti ja nappasi pystin parhaasta miespääosasta!
Oscar-gaalan aikana kilahti puhelimeen viesti etämieheltä. Mies onkin tosi etäällä nyt - Kanadassa. Kyseli sieltä, minkälaisia tuliaistoiveita täällä mahtaisi olla... Etämies on aika suloinen tuliaistensa kanssa. Kerran New Yorkista tullessaan toi mulle pienen paketin - olin toivonut vapaudenpatsaan pienoismallia. Paketista tosiaan löytyi patsas, Chrysler Building, joka on Empire State Buildingin kaltainen rakennus N.Y:ssa. Patsas kuin patsas :) Samaiselta reissulta sain myös hajuvettä - en kuitenkaan sitä, mistä oli ollut puhetta, vaan jotain ihan muuta.
Parfyymikaupan naiset olivat puhuneet miehen pyörryksiin ja tämä oli sitten ostanut heidän suosittelemaansa tuoksua (jota kaikki yli 70-vuotiaat varmaan jonottavat saadakseen).

No, tuliaisethan on aina mukavia, mutta tärkeintä on saada matkalainen kotiin :) Silti ihan pikkiriikkisen toivon, että matkalaukusta löytyy vaahterasiirappia. Muuten annoin miehelle vapauden itse valita tuliaiset... Jos vaikka toivon vaahteranlehtimagneettia, saattaa sieltä tulla vaikkapa pihlajanlehtipinssi :) Kaikella rakkaudella!
Mutta, lupaan kertoa viikonloppuna, mitä kivaa sieltä löytyi.

Tiistai alkaa kääntyä kohta keskiviikoksi, taidan lähteä tapaamaan nukkumattia!

Ellis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti