sunnuntai 16. elokuuta 2015

Rukiinen mustikkapiirakka


Mustikkapiirakkaa ei kai voi koskaan syödä liikaa? Ainakaan elokuussa. Jos tuoreista, juuri metsästä poimituista mustikoista ei leivo piirakkaa, sen kai voi luokitella jonkin sortin synniksi...;)  
Niinpä sillä aikaa, kun mies grillasi ulkona, minä kääntelin äkkiä piirakan vuokaan ja uuniin. 
Jos kyykkiminen metsässä (ainakin parin tunnin jälkeen) aiheuttaakin välillä huokauksia, palkitsee tuokion kuluttua uunista tuleva tuoksu monin verroin - puhumattakaan siitä, miltä se maistuu jälkiruokakahveen kera.. nokassaan pieni pala vaniljajäätelöä!




Useimmiten tulee leivottua mamman marjapiirakkaa - siis sitä kermaviilipiirakkaa. Nyt kokeilin samaa piirakkaa vähän rukiimmalla twistillä ja kevyempänä. Ja voi taivas, miltä se maistuikaan lämpimänä jäätelön kanssa! <3




Ohjeen tekaisin patalappuun, että muistaisin jatkossakin leipoa tällä kombolla. 





Muuta muutosta ei ohjeeseen tullut, kuin että sokerimäärää vähensin desistä yhteen ruokalusikalliseen.
Grahamjauhoja laitoin taikinaan puolet jauhomäärästä (1,5 dl) ja vehnäjauhojen osuuden (myös 1,5 dl) korvasin ruisjauhoilla. Kannattaa kokeilla, jos tykkää ruisjauhojen karkeudesta ja mausta. Sopii erinomaisesti pehmeän kermaviilin ja täyteläisen, makean mustikan kaveriksi. 

Sunnuntain sinisin terveisin, 

Ellis



18 kommenttia:

  1. On varmasti herkkua!!! Itse liputan mustikan ja ruistaikinan puolesta. Tänkin syksynä olen mustikkakukkosia pyöräytellyt. Lämpimänä -vaniljajätskin kanssa ihan parasta. Pitääpä seuraavaksi kokeilla mamman rukiista versiota, sillä mammaakin meillä menee ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mustikan ja rukiin kombo on kyllä todella hyvä ja jotenkin toisiaan täydentävä. Vanljan maku siihen lisäksi... aah!

      Poista
  2. Herkkua ! Ruisjauhot sopivat todella hyvin mustikan seuraksi. Joskus olen tehnyt mustikkakukkoja ruisjauhoista ja hyviä olivat nekin. Sokerin voi jättää minimiin kun makeutta tulee kuintenkin jäätelöstä. Tänä viikonloppuna en metsään ennättänyt, mutta onneksi ensi viikoksi on luvassa kauniita ilmoja. Ihanaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruiskukko mustikalla on mulla kokeilematta, se pitää kyllä ehdottomasti testata!
      Hyvää viikonloppua!

      Poista
  3. Söin tänään mustikkapiirakkaa jossa oli myös mangonmakua - ilmeisesti jokin mangorahka tms - toimi.

    VastaaPoista
  4. Nam mustikkapiirakka ja sitten vielä noin symppis patalappu <3

    VastaaPoista
  5. Mums mitä mustikkapiirakkaa! Tuota reseptiä täytyy testata, ehdottomasti!
    Minä tein viikonloppuna punaherukkapiirakan, jonka pohjaan tuli kaurahiutaleita
    ja ruokosokeria, suurta herkkua sekin.

    Suloinen tuo patalappu resepteineen kaikkineen, sinivalkoinen väritys on
    niin kesäinen ja raikas <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikenlaiset marjapiirakat on niin kivoja, kun niiden leipomiseen löytyy ainekset tähän aikaan vuodesta tosi helpolla. Voi muuttaa marjoja vaihtamalla ja taikinoita voi varioida melkein loputtomasti...
      Kiitos <3

      Poista
  6. Varmasti niin hyvää! Meillä tehdään usein mustikkakukkoa, sekin ruisjauhoihin, joten tämä piirakka maistuisi kyllä meilläkin. Patalappu ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvää! Mustikkakukko taitaa olla ens viikonlopun missio :)
      Kiitos Hanna <3

      Poista
  7. Namm...rakasta mustikkapiirakkaa ja rukiisen tehtynä varmasti hyvää..:)

    VastaaPoista
  8. Tuota pitää minunkin kokeilla, kun mustikoita on pakastimessa vaikka kuinka paljon ja tänään on tarkoitus poimia lisää. Kiitos ohjeesta! Minulla se ei kyllä tule noin kauniisti kirjoitettuna :(

    VastaaPoista
  9. Oi, ihana patalappu/resepti! Täytyykin kokeilla reseptiä heti tänään töiden jälkeen. Aurinkoista viikkoa toivotellen, Kaisa

    VastaaPoista