maanantai 1. kesäkuuta 2015

Vaaleanpunaista, vihreää ja ripaus sinistä


Lomafiiliksissä jo ihan vähän...
Kiire on ohi, mutta sieltä kevätjuhlien kukkien ja lakkien havinasta, pianon takaa Suvivirren ja Gaudeamuksen nuottien äärestä kestää oma aikansa laskeutua. Ajatukset viipyilee viimeisissä kevään koulupäivissä, oman luokan pienten viimeisissä vilkutuksissa ja jätskipapereissa, vähän isompien kenraaliharjoitusten jännityksessä...

Tänä keväänä löysin juhlamekon kirppikseltä. Ihana pienikuvioinen, vihreän-sinisen-kukertava kevyt Indiskan puuvillamekko, hintaa kokonaiset 6 euroa! Henkarissa näyttää vähän säkiltä, mutta päällä istui ja laskeutui kivasti. Ihan mun mekko, vaikka vähän väriä emmin alkuun. Lisäsin asuun mekon pienten kuvioiden kontrastiksi ison sydänmedaljongin. Ja mustat kolputtimet, maijapoppaset, viime kesältä.


Ihan kokonaan en meinaa joutilaaksi heittääntyä... mua odottaa paitsi pieni kamala siivousurakka, myös yksi mieluisa ja odotettu kirjoitusurakka. Jälkimmäinen vaatii hiljaisuutta, rauhaa ja keskittymistä, joten se on saanut odottaa näihin päiviin. Luulenpa, että mä olen odottanut kirjoittamista ihan yhtä paljon, kuin se minua.
Hassua muuten, mä aina ajattelin, että en nyt niin kovasti perusta vaaleanpunaisesta. Ja mitä mä löysin, kun käppäilin pihassa illalla - vaaleanpunaisia kukkia!  <3
Ehkä ihanin pihan kukista on kuitenkin lemmikki. Hento ja vaatimaton. Tulee varovasti, mutta kun saa luvan, koristelee rinteen, marjapensaiden aluset ja nurmikon sieltä täältä satumaisen siniseksi.

 Jotenkin viileältä tuntuu illan tullen. Pitääkin mennä nostamaan yrtit kaappiin yöksi...
Toivottavasti pian tulee lämpöiset kesäyöt, kun voi nukkua ikkuna auki.

Mukavaa kesän alkua <3

Ellis


6 kommenttia:

 1. Tuo Indiskan mekko on aivan minun näköinen. Harmi, ettei täällä Oulussa ole vielä Indiskaa.
  Minulla on vielä kaksi päivää töitä. Nyt, tyttären yo- juhlien ihanissa jälkimainingeissa, tuntuu hassulta aloittaa työpäivä ihan kohta. Pää tuntuu olevan täynnä täytekakkua ja älyllisestä toiminnasta voi vain haaveilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekko oli kyllä sattumalta nappilöytö, mäkin käyn tosi harvoin Indiskassa, kun ei meill täällä pikkukaupungissa myöskään ole ko. liikettä. Voi onnea, teillä on ollut ylppärit! :) Kyllä semmoisten kemujen jälkeen voi hyvin mennä töihin pää täynnä täytekakkua, kuulostaa ihan just hyvältä!

   Poista
 2. Kyllähän se niin on että hektisen työtahdin jälkeen menee aikansa ennen kuin pääsee lomafiiliksiin. Leppoisaa lomaa sinulle. Omani odotuttaa vielä monen viikon päässä :)

  VastaaPoista
 3. Maija Poppaset <3. Ihania kuvia tunnelmineen. Tsemppiä sinulle sekä kirjoitukseen että siivoukseen ja ihanaa lomaa!

  VastaaPoista