maanantai 15. toukokuuta 2017

Toukokuun parhaat sekunnit

Mistä aloittaisin, kun toukokuun päivät ovat olleet niin täynnä kaikkea. Töitä, harrastuksia, töitä, tapaamisia, töitä, lumisadetta. Arkea ja juhlaa. Viileää koillistuulta ja pitkiä to-do -listoja. (Rakastan listoja! Mutta entäs, kun pitää jo tehdä listoja listoista??! Jokohan tipahditte kärryiltä? )
Sitten vihdoin tulee se viikonloppu, jota on odotettu! Yhtäkkiä, perjantai-iltana tuuli kääntyy kaakkoon, aurinko alkaa lämmittää ja talo on taas täynnä elämää. Valot loistavat ikkunoista ja eteisen kynnysmatto täyttyy kengistä. Yhtäkkiä muistuu mieleen, että on toukokuu - sekin pääsi jo unohtumaan rakeiden ropistessa ja ikkunoita raapatessa pakkasöiden jäljiltä.
Perjantai-ilta on saapuvia junia, saunanlämmitystä, pizzailtaa ja kuohuvaa. Mukaan mahtuu koirien jälleennäkemisen riemuakin. Hääräilen keittiössä ja kuuntelen, kuinka aikuiset lapset muistelevat lapsuuden kommelluksiaan.
Ilta pimenee yöksi. Ollaan sovittu, että seuraavana aamuna herätään ajoissa, koska olen toivonut äitienpäivälahjaksi yhteistä aikaa lasten kanssa ja retkipäivää Isojärven kansallispuistoon. Opiskelijoiden budjeteille sopivana tämä toive otetaan ilolla vastaan ja kuitataan. Ja minä saan laatuaikaa ja jotain, mitä ei voisi löytyä yhdestäkään lahjapaketista.


Valot sammuvat kuitenkin ihan liian myöhään, yökyöpeleitä kun ollaan koko joukko.
Retkestä tulee ihana ja pieni viivästys matkaan lähdössä ei haittaa hiukkaakaan. Aurinko pilkistelee välillä ja ilmassa tuoksuu keväinen metsämaa.Kuljetaan polkuja rauhaksiin. Lapset, minä, etämies ja koirat. Pysähdellään. Annetaan ajatusten juosta. Jutellaan ja jutellaan, välillä kuljetaan hiljaa. Sitten jostain tulee nenään jo savun hajua, kun nuotiopaikalla on jo joidenkin aikaisemmin matkaan lähteneiden makkarat tulilla.Niin meidän päivä ja viikonloppu etenee.
Pitkään nukuttuja aamuja, retkieväitä, reppuun kaatunut kaakao ja vaahtokarkkeja nuotiossa. Päiväunia ja saunapuiden kantoa. Yksi uuniin kuivunut paisti, pelastukseksi koituneet lihapullat ja kermakakkua. Äitejä ja maailman paras mummu. Yksi parisuhdekävely. Koirakaveruksia.'


Lyhykäisyydessään siinä kaikki oleellinen. Välillä yhtä hullunmyllyä, mutta ihanaa sellaista. En vaihtaisi hetkeäkään. No, vaihtaisin.. että sunnuntain jälkeen voisi tulla vielä toinen sunnuntai, kun kaikki loppuu aina liian aikaisin ja lopulta aina pakataan laukut ja tulee aina kiire junalle. Osa lähtee ja osa jää, niin se menee. Mutta jos ei välillä lähtisi, ei voisi koskaan palata <3Ellis
 

15 kommenttia:

 1. Voi miten ihanan toivelahjan saitkaan. Metsässä kuljeskelu on ihan parasta ja leirinuotiolla istuskelu. Mekin retkeiltiin sunnuntaina metsässä, tosin ilman lapsia. Onneksi Viivi jaksaa vielä kulkea tuolla metsäretkillä mukana :) Toivotaan leppeitä kevätiltoja lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sain kyllä, mietin oikeasti miten paljon tuommoinen yhteisesti koettu juttu antaa - eikä pelkästään mulle vaan ihan kaikille <3 Taidan tehdä tästä meille ihan perinteen, niin paljon tykkäsin! Aika, jolle ei voi laskea rahallista arvoa, mutta jonka arvo on mittaamaton.
   Toivotaan tosiaan, että vihdoinkin lämpenisi!

   Poista
 2. Oi että! Ihan parhaan äitienpäivälahjan saitkin! Tosi ihanalta kuulostaa viikonlopun viettosi hullunmyllyineen kaikkineen ❤
  Minä aikoinaan kerroin omalle äidille Nuuksiossa nuotiopaikalla äitienpäivänä istuessamme, että odotan hänen ensimmäistä lapsenlastaan :)
  Läheiset ja luonto, siinä ne elämän rakkaimmat ja tärkeimmät voimavarat ❤
  Ja näinhän se on, että on pakko lähteä, jotta voi taas palata.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Ansku! Mulla meni ihan kylmät väreet, kun mietin tuota sun ja sun äidin Nuuksion nuotiohetkeä! Ihana, kaunis muisto <3
   Satuitpa oikeaan tuossa, että läheiset ja luonto on ne tärkeimmät, oleellisimmat.
   Kiitos tästä! <3

   Poista
 3. Ihanaa! Kiitos kun jaoit tämän! Mä pidän tämän mielessäni ja tiedän jo mitä toivon vuoden päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun tykkäsit <3
   Tää on niin helppo ja kiitollinen toivomus, että takuulla tulee hyvä mieli niin antajalle kuin saajalle. :)

   Poista
 4. Ihan paras äitienpäivä ollut sinulla! <3 Luonto ja lapset, koira ja etämies kuuluivat minunkin äitienpäivääni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaisella kokoonpanolla siis ollaan menty äitienpäivät siellä ja täällä! Kiitos <3

   Poista
 5. Sulla on ollut ihan paras äitienpäivä <3 Itseäni hieman harmittaa, kun äitienpäivä
  sujahtaa aina ohi mummolan ja anoppilaan väliä suhatessa. Mutta toisaalta olen
  kiitollinen, kun mun ja pilkkikaverin vanhemmat ovat vielä elossa, yhdessä vietetyt
  hetket ovat aina kullanarvoisia. Pitäisi varmaan jatkossa viettää oma äitienpäivä
  vaikka päivää aikaisemmin, juu, tämä menee testiin heti ensi keväänä.
  Toukokuusi kuulostaa kiireiseltä. Muistathan pitää huolta itsestäsi ja varata aikaa
  myös levolle.
  Aurinkoisia alkukesän päiviä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ehdottomasti kannattaa tää toteuttaa - ja itseasiassa mekin tehtiin tuo retki jo lauantaina, kun sunnuntai on aina jotenkin sellainen lähtöpäivä.. nuoriso lähtee jo kukin omille teilleen.
   Ihanaa, kun saatte vielä nauttia isovanhempien kanssa yhdessä! Kyllä ne kaikki yhdessä vietetyt hetket on niin mittaamattoman arvokkaita. Meilläkin oli mummu tiiviisti mukana äitienpäivän touhuissa, siksikin retkipäiväksi sopi paremmin lauantai. Ja tuleepahan oikein kunnolla, pitkän kaavan mukaan juhlittua, kun voi aloittaa jo lauantaina :D :D
   Ihanat kesähalit sinne Teija! <3

   Poista
 6. Arvaatkos, että mulla oli ihan sama lahjatoive: perheretki metsään! Tosin, mä saan vielä hetken odotella jo luvatun lahjaretken toteutumista, sillä meidän äitienpäivän tienoo hujahti sukuhulinoissa. La:na juhlistettiin anoppia su:na omaa äitiä.
  Kuvat ja teksti välittävät sun tunnelman ja onnen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään ihmettele lahjatoivettasi, sinut tuntien rakas sis <3
   Ihania ovat myös nuo sukutohinat.. meillä ne ovat vallan rauhallisia, kun mummu ja muut tulevat meille. Nauti sinä täysillä omasta retkestäsi, kun sen aika koittaa! <3

   Poista
 7. Täydellinen äitienpäivä <3

  Kivat kuvat tunnelmaa täynnä tälläkin kertaa :)

  VastaaPoista