keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Munajahtia ja pohdintaa elämästä

Kun on paljon ajatuksia, on vaikeaa päättää mistä aloittaa. Keskeltä? Sivusta? Alusta vai lopusta?
Poukkoilevaa tästä ainakin tulee, se on varma se. Pysyttekö kyydissä?
Viime postauksen harmit on osin selätetty. Asioilla on tapana järjestyä -klisee pitää aika lailla hyvin paikkansa - tietynlaisten asioiden kanssa ainakin. Kun en voinut jäädä huutamaan itkupotkuraivareissa lattialle, laitoin tuumasta toimeen. Yksi toisensa jälkeen aloin hoitaa asioita kuntoon ja niin meille kannettiin uusi pyykkikone, auto vietti pari päivää korjaamolla ja putkimieskin piipahti jo alustavasti kurkkaamassa pannuhuoneen murheenkryyniä. 
Mä olen muuten monesti miettinyt, että eivät vaikeudet suinkaan jalosta meitä yhtään paremmiksi ihmisiksi, mutta saavat kyllä taatusti hyvät päivät tuntumaan hyviltä ja ehkä myös turhan nipottamisen ja valittamisen vähenemään. On kai sekin sentään jotain? ;)
Meillä oli mitä mainioin pääsiäisloma! Se tuntui pidemmälle kuin oikeasti olikaan johtuen varmaan osittain siitä, että auringonpaiste sai meidät viettämään paljon aikaa ulkosalla.
Nuorisosta 2/3 pääsi kotiin ruokapatojen äärelle. Sauna lämpesi joka ilta ja Monopoli-turnaukset paranivat ilta toisensa jälkeen. Ja mikä parasta, sain järkätä jo aikuisille lapsille munajahdin! 
Tämä meillä jo perinteeksi muodostunut The great egghunt-höynäytys alkaa aina sillä, että perustamme yhteisen whatsup-ryhmän. Sinne sitten pudottelen vinkkejä tai valokuvia munien/ yllätysten kätköpaikoista. Koska viime kerralla piilot ja vinkit olivat kuulemma liian helppoja, päätin tällä kertaa, että en päästäkään etsijöitä niin helpolla. 
Ensimmäinen vinkki tuli whatsup-viestinä, mutta loput vinkit piti etsiä kirjeiden avulla "amazing race" -tyyppisesti. Viimeinen kirje johti aarteen luo, joka löytyi tänä vuonna lukitusta postilaatikosta kotitien varrelta. Aarteena oli arpoja ja suklaamunia :D 
Oli ihanaa seurata, kuinka nuoret  puoliskoineen vaelsivat välillä sisällä ja ulkona, liiterissä ja kellarissa etsimässä ja pähkäämässä, mitä kirjeessä mahdetaan tarkoittaa.. 
Tänä vuonna liikuttiin myös poikkeuksellisesti yhtenä neljän hengen tiiminä ja palkinto oli kaikkien yhteinen, mutta sen toki sai vain löytämällä reitin (kirjeet) sen luo.
Rebellis -kauppaan valmistuu pikkuhiljaa pieniä, kivoja tuotteita. Viimeistään ensi viikolla saan lisättyä jotakin kaupan hyllyille. Sopivasti, kun äitienpäiväkin alkaa lähestyä. 
Pari uutta piirustusproggista on tekeillä ja yksi vähän isompi suunnitteilla. On itse asiassa ollut jo pidempään, mutta koska elämä aina välillä järkkää näitä ylläreitä, ei tunnit päivässä ja päivät viikossa riitä siihen, mitä haluaisi. Niin se vain on. Mutta olen levollinen ja tiedän, että kaikki aikanaan. Ideat eivät vanhene, ne itse asiassa jalostuvat ajan kuluessa ja hioessa niitä. 
Jonakin päivänä taas ehdin paremmin toteuttaa sitä, mitä kaikkein eniten haluan - ja ennen kaikkea olen tosi hyvilläni siitä, että olen löytänyt työn suhteen intohimoni ja että voin edes jollain tavalla toteuttaa sitä! 
Keittiössä valmistuu yhä useammin töiden jälkeen joko salaatti tai munakas. Kaksi suosikka ja raaka-ainetta on tällä hetkellä ylitse muiden: salaatteihin on löytänyt tiensä ihana ja raikas hunajameloni. Se on herkkua kyllä ihan sellaisenaankin, mutta on oivallinen lisuke vihreään salaattiin yhdessä kurkun, viinirypäleiden, avokadon ja fetan kanssa. Vihreää, vihreää <3

Munakkaaseen sen sijaan lorautan parin kananmunan kaveriksi tilkan kookoskermaa (Valion Kermainen kookos) ja ai että, mikä ihana kombo näistä kahdesta aineksesta syntyy! Suosittelen - ja sopii hyvin myös keventäjillekin, koska kermaisessa kookoksessa on rasvaa ainoastaan 10%.

Tiedättekö sen tunteen, kun ylitsevuotavan varmasti vaistoaa jonkin asian suhteen olevansa oikeassa, oikeilla jäljillä? Että asiat kuuluvat mennä juuri tietyllä tavalla ja voit jo etukäteen tietää, että olet onnellinen omiin valintoihin ja suuntaan, jota kohti menet? Vaikka sitten vähän kiertotien kautta.
Joskus sellaisina kevätpäivinä, kun aurinko lämmittää poskia ja pieni puro juoksee tien yli, sinä vain tiedät sen. Yhtä varmasti, kuin tiedät kesän tulevan.
Keväthöpinää, huhtikuuta ja lumen sulamisen iloa!

Ellis 14 kommenttia:

 1. Inspiroidun valtavasti näistä sun postauksista, kiitos taas jakamisesta! Aitoa elämää ja hienoa suhtautumista asioihin, hyvä, että muistutat tässä taas minuakin siitä. Ja niin se on, että tuleen ei auta jäädä makaamaan. Kiitos Ellis, ihanaa kevättä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sua ihanaa - ja mä inspiroidun näistä sun kommenteista! Niin totta tuo, ettei auta jäädä tuleen makaamaan!
   Kiitos myös itsellesi Satu ja lempeitä kevättuulia <3

   Poista
 2. Oi, teillä ollutkin kiva munajahti. Ihanaa kun olet jaksanut panostaa piilotukseen ja etsintään. Meillä mennään vielä kylmenee/kuumenee tyylillä ja aarrekarttaa käyttäen munien etsinnän suhteen. Mutta hyvä idea, täytyykin laittaa muistiin ja kokeilla kun lapset kasvavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tää on kyllä kiva juttu - olen saanut lapset höynäytettyä vielä aikuisena tähän ja sepä vasta hauskaa onkin, kun voi lisätä vähän kertoimia :D

   Poista
 3. Asioilla on tapana järjestyä ja pienet vastoinkäymiset tuovat elämään sitä elämisen makua. Hieman meinaa meno olla itsellä tällä hetkellä mollivoittoinen läheisen sairastelun vuoksi ja arjen pienet murheet tuntuvat pieniltä sen rinnalla. Ihanalta kuulostaa teidän pääsiäinen. Ulkoilua ja läheisten kanssa oleilua, mikä parasta! Mukavaa loppuviikkoa. Tänään on saatu pilkahdus todellisesta keväästä täällä etelässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ihan totta. Jos ei koskaan olisi huonoja hetkiä, mahtaisivatko hyvätkään tuntua niin hyviltä. Elämä tarvitsee ne kontrastinsa ja suolansa.
   Voimia sinulle, ymmärrän niin hyvin tuon tilanteen ja huolen <3 Toivottavasti tilanne helpottaa ja murheet väistyvät!
   Keväistä ja levollista loppuviikkoa sinne myös Anni! <3

   Poista
 4. Välillä mennään ylös ja sitten taas alas. Jaksamisia.

  VastaaPoista
 5. Ihan mahtavaa munajahtia - meilläkin on jonkinlaista harrastettu, mutta kyllä nyt ensi pääsiäisenä noustaan ihan uudelle ellistyyppiselle levelille! Kiitos vinkistä<3
  Ajatuksiasi ja pohdintojasi on mukava lukea♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tätä munajahtia on aivan ihana suunnitella ja tehdä :D Seuraavaksi kerraksi jo suunnittelin, että vinkkejä löytyy eri puolilta tätä pikku kylää. Todellinen amazing race ;)
   Kiva, jos sait idean tästä mukaan!
   Kiitos ihana <3

   Poista
 6. Upea munajahti-idea!

  Kyllähän ne asiat suurimmaksi osaksi järjestyvät, vaikka toisinaan sitä vaaditaan kärsivällisyyttä (jota minulla ainakin on vain hitunen).

  Oli varmasti mukavaa saada nuoret kotiin pääsiäiseksi! Meillä he menivät omia menojaan ja tämä oli nyt toinen pääsiäinen, kun viikingin kanssa kahden mökillä lomailtiin. Ulkoiltiin paljon ja oltiin mese-yhteydessä nuorisoomme :)

  Ihanaa huhtikuuta Ellis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianna <3
   Mulla on tunnetusti lehmänhermot, mutta täytyy sanoa, että niidenkin pituus on nyt ollut koetuksella. Onneksi ei sentään ole ollut vaaraa, että kokonaan katkeaisivat. Aina kun muistaa, että jokaisella asialla on kääntöpuolensa.
   Oli tosiaan ihanaa, kun nuoriso pääsi kotona käymään - tosin yksi joutui muuton vuoksi jättämään väliin, mutta onneksi on nuo some-yhteydet - se saa poppoon koolle ainakin jollain tasolla. Tuokin vaihe, mitä te elätte, on toisaalta ihana, kun nuoret alkavat levitellä siipiään ja kasvattaa reviiriään - jää aikaa kahdenkeskiseen elämään. :)

   Ihanaa, valoisaa ja keväistä huhtikuun viikkoa sinnekin, ihana ystäväni <3

   Poista
 7. Nice article as well as whole site.Thanks for sharing.

  VastaaPoista
 8. It's a beautiful design. I loke the pattern also.Thanks

  VastaaPoista