sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Pitkästä aikaa

Huhuu! Täällä yksi pöllö huutelee... kuuleeko kukaan? :D
Lauantai-ilta alkaa olla jo aika myöhäinen, kun päätän ryhtyä kirjoittamaan blogiin. Tauko on ollut pitkä, joten tuntuu vähän vaikealta palata kirjoittamisen pariin. Vaikka se on sinänsä helppoa, kun sitä(kin) rakastan. Samalla tulee mieleen pohtia, miksi oikein olen ollut täältä pois niin kauan. Ei kai mitään erityistä syytä, elämää vain, niinkuin jokainen kirjoittaja varmasti tietää.

Päätän tehdä, niinkuin aina ennenkin: pudottelen sanoja fiiliksen mukaan ja siitä se taas alkaa sujua, toivon niin. Olemalla oma itsensä ei tarvitse liikoja miettiä tai alkaa pohtia, mitä joku haluaisi kuulla tai mitä joku ajattelee lukiessaan.

Täällä ruudun toisella puolen eletään aika lailla mukavaa ja hektistäkin arkea. Kun lapset ovat lentäneet maailmalle, on töiden jälkeen entistä enemmän aikaa omille harrastuksille ja itselle tärkeille asioille.
Unelmien toteuttamisen päätin aloittaa konkreettisesti reilu vuosi sitten, kun aikani emmittyäni perustin pienen yhden naisen yrityksen, Rebelliksen.
Tämä 1-vuotias selvisi hienosti ensimmäisestä vuodestaan - vaikka en millään ehdi tehdä niin paljon piirros- ym. juttuja kuin haluaisin, on töiden määrä kasvanut koko ajan tasaisesti. Pienellä liekillä silti mennään ja hitaasti kiiruhdetaan - kun on monta rautaa tulessa, pitää muistaa huolehtia myös siitä, että mikään rauta ei kärvähdä ;)

Oivalluksia on tullut matkan varrella. Yksi tärkeimmistä on se, että jos joskus aiemmin haaveilinkin siitä, että voisin heittäytyä täysipäiväiseksi yrittäjäksi ja tekisin onnellisena töitä kotoa käsin, on tietoisuus ja realismi sen asian mahdottomuudesta saavuttanut tämänkin taivaanrannanmaalarin mielen. Haaveillahan aina voi, mutta koska pitää elääkin, on helpompaa hyväksyä se tosiasia, että tämänkaltainen yrittäjyys vaatii todellisia onnenpotkuja ja ehkä pienen lottovoitonkin, jotta se voisi elättää kunnolla.
Voin siis huoletta unohtaa utopiat ja keskittyä positiivisin mielin omaan työkenttääni niin päivätöissäni, kuin omassa kotipajassa. Ainakin tällä hetkellä - lottokuponkia en ole ehtinyt vielä tarkistaa tämän illan arvonnan jälkeen.. :D
Superisot suositukset muuten maanmainiolle opukselle "Unelmahommissa", jonka olen jo kahteen kertaan kuunnellut äänikirjana (ainakin BookBeatista löytyy). Tämä tosi inspiroiva teos valottaa juuri sitä, miten voisi olla mahdollista tehdä omasta unelmastaan työ. Mut kyllä vakuutti ja loi uskoa siihen omaan. Opettipa juuri tuonkin, miten voi koota oman työkenttänsä monesta erillisestä palasesta - jos et voi saada toimeentuloa siitä yhdestä ja ainoasta, voit kurkotella unelmaasi ja saavuttaakin sen, muokkaanalla vähän omia vaatimuksiasi. Tässä kai pätee sekin vanha totuut: jos et voi muuttaa olosuhteita, muuta asennoitumista. Toimii!!
Ainakin yhdellä muistilistallani lukee:
                                 
                                         * käy ostamassa Unelmahommissa -kirja itselle


Voi jukra. Vähän hölmistyneenä lukaisen juuri kirjoittamani tekstin ja ajattelen: pystyin siihen.
En voi luvata, että jatkoa seuraa, mutta toivon niin. Oli kiva kurkata täältä puolen ikkunaa sinne.

Voikaa hyvin, palataan pian!
Ja hyvää sunnuntaita - sekin on nyt jo alkanut!

Ellis

  

20 kommenttia:

 1. Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa! Ihania kuviasi olen toki ihaillut Instassa ja aina mietin että olispa ihanaa kun itselläkin olisi tuollainen taito piirtää ja maalata kaikkea näkemäänsä. Mutta kun sitä lahjaa ei ole suotu niin pitää nauttia toisten luomuksista ja itse pyrkiä valokuvaamalla tallettamaan kaikkea kaunista.
  Hyvää jatkoa sinulle ja yrityksellesi. Toivottavasti vielä joskus pystyisit saamaan elantosikin sitä kautta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva olla täällä taas! :)
   Sinulla onkin ihan mahtava kuvaamisen taito <3
   Niin, eihän noista työjutuista toki koskaan tiedä, mutta pääasia, että voi tehdä tykkäämäänsä asiaa edes sen verran, kuin on mahdollisuuksia. Kiitos ihanasta kommentista <3

   Poista
 2. Ps. Huomasin että sinulla on sivupalkissasi vielä vanhan blogini ihan ensimmäinen nimi. Nykyisin minut löytää blogista KRISTIINA K.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitan vihdoin saada sen vaihdettua... :) kiitos, että muistuttelit!

   Poista
  2. Nyt onnistui :D en vaan pääse kirjautumaan lukijaksi jostin syystä enää, kun blogger-tunnus on vaihtunut johonkin ihan toisenlaiseen profiiliin... vanha google-profiili, jonka mun mielestä piti jo poistua kokonaan. Pitää selvitellä...

   Poista
 3. Ihana tuo bannerisi.♡
  Kirja löytyy muuten tällä hetkellä kun tätä kirjoitan Tori.fi.ssa 6e.lla.😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3
   Ja kiitos vinkistä - kävinkin heti kurkkaamassa, mutta huomasin, että toimitustapana oli pelkkä nouto, joten taitaa jäädä hakematta, kun oli sen verran kaukana. :)

   Poista
 4. Ihana, suloinen pöllö! Sinulla on kaunis käsiala.
  Itselleni on käynyt blogin kanssa sama juttu, että nykyisin tulee päivitettyä blogia harvakseltaan, vaikka ei siitä ja blogituttavuuksista halua luopuakaan. Omalla kohdallani käytän nykyään enemmän instagramia. Se on kiva kaikessa yksinkertaisuudessaan.
  Sama juttu myös se, että on pakko olla myös muu päivätyö, jotta voi tehdä kuvallisia (minulla lähinnä metalligrafiikka) töitä.
  Kiitos kirjavinkkauksesta! ..ja iloa & luovuuttaa kevääseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninnu <3
   Insta on minullakin lähes päivittäin päivityksen alla, tykkään niin paljon siitä sen spontaaniudesta ja vaivattomuudesta. Niin paljon kuin tykkäänkin kirjoittaa, on blogi jäänyt vähemmälle. Ajattelin yrittää vähän elvyttää tätä, kun kirjoittaminen ja pohdiskelu sen ohessa on niin mukavaa - ja toisaalta täällä oma yhteisö ja vuoropuhelu niin antoisaa.
   Tuo kirja oli kyllä tosi avaava ja koukuttava, taisi upota mulle juuri oikeaan hetkeen.
   Sun grafiikat on aivan upeita!! <3 Taiteellista ja valoisaa kevättä sinne myös!

   Poista
 5. Ihanaa kuulla susta, täälläkin! Koitetaan pitää blogimaailma hengissä! Sun maalaukset ja muut työt on kyllä hurmaavia, ihanaa, että teet!

  Joo, ei auta kuin paahtaa päivätöissä, jotta voi harrastaa niitä lempiduunejakin :) Mulla on ollut toiminimi nyt puolentoista vuoden ajan, ja ihan mukavasti on töitä ollut siihen nähden, että vain iltaisin voi tehdä. haaveilen siitä, että jossakin kohtaa voisi vaikka hiukan lyhentää viikkoa, jotta voisi tehdä muutakin lisää... katsotaan. Onnea ja menestystä sinun hommiisi, ihana saada tällaista vertaistukea ja -keskustelua, tosi tärkeää. Ja peukutus tuolle kirjalle! Voi hyvin, aurinkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Satu <3 Niin koitetaan!
   Se on just noin kuin sanoit, on paahdettava "oikeita" töitä, jotta voi harrastaa lemppareita! Kyllähän mä oon joskus miettinyt, olisiko se sitten niin kivaa, jos pitäis henkensä pitimiksi tehdä niitä rakkaita harrastuksia... ei vaan, pitää olla ihan kiitollinen, että on kiva työpaikka ja se mahdollistaa muunkin tekemisen. Tuo viikon lyhentäminen (salaa ajatellen myös viimeisten työvuosien, siis ennen eläkkeelle jäämistä) on mullakin kyllä ihan semi-realistinen haave, jos kaikki menisi hyvin. Enivei, aina on yhtä ihanaa haaveilla <3
   Aurinkoa ja valoa sinne maaliskuhun sinullekin! <3

   Poista
 6. Ihanaa lukea pohdintojasi unelmien toteutumisesta♥ Ihailen kovasti maalauksiasi - herkät akvarellit osuvat ja uppoavat tähän herkkikseen<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 ihana kommentti - täällä toinen herkkis!

   Poista
 7. Mukava kuulla että unelmia on toteutunut ja silti jalat maassa vaikka pää pilvissä, sieltä ne suuret ideat tulevat ;)

  VastaaPoista
 8. Kiva oli lukea kuulumisiasi pitkästä aikaa. Ja kiitos äänikirjavinkistä. Lataan Unelmahommissa -kirjan samantien lenkkikaverikseni. Mukavaa maaliskuun jatkoa, Ellis ❤️

  VastaaPoista
 9. Kiva, kun olet taas täällä ja kiitos äänikirjavinkistä, todellakin!
  Unelmia on minullakin, mutta elämäntilanteet ja sairaus kuin käsijarruna, joka on jäänyt jumiin - se ärsyttää.

  Akvarellisi ovat niin suloisia, ihana nähdä niitä taas täälläkin <3

  VastaaPoista
 10. Olen eka kertaa sun blogissa, mitä lie polkua tänne eksyinkin.
  Sinä siis olet taiteellisesti lahjakas. Selailin vähän ja katsoin blogiin laittamiasi kuvia ja niinhän se on, olet taiteellisesti lahjakas, en vielä ehtinyt lukea kuin ekan postauksesi tekstin. Pitää sitten lukea oikein useampiakin, kun on enemmän aikaa.
  Minullekkin on sanottu että olen taiteellisesti lahjakas, mutta olen erilailla (jos nyt yleensä olen)lahjakas. Minä en esim. osaa maalata tauluja, kortteja jne. Vaan minä osaan sisustaa, tehdä asetelmia...
  Olisin halunnut opiskella sisustus suunnitteliaksi, mutta täällä Kokkolassa ei voinut opiskella, siksi minusta tuli sairaanhoitaja. Minulla oli siinä elämän vaiheessa viisi lasta ja nuorin oli vuoden vanha, niin en raahtinut lähteä toiselle paikkakunnalle opiskelemaan.
  Toinen haave oli perustaa oma sisustusliike, mutta ei ollut tarpeeksi rahaa ,eikä rohkeutta. Niin että näillä mennään.
  Olisin liittynyt blogiisi lukijaksi, mutta olinkin liittynytkin jo joskus aikaisemmin(eli on minun täytynyt joskus täällä käydä, en vaan muista)
  No ainakin voin laittaa sinun blogisi omaan blogiluettelooni, niin minun on helpompi seurata blogiasi.
  Oikein aurinkoista ja lämmintä viikkoa sulle, täällä on takatalvi.

  VastaaPoista
 11. Lovely blog. Thanks for sharing with us.This is so useful.

  VastaaPoista
 12. Hyppäys unelmiin on sinulla onnistunut, jätät jälkesi ja saat luoda. Se että päivätyö on pakko vielä olla niin toivotaan että se onnenpotku saapuu tai lottolappu onnistaa. Tuottoisaa lokakuun loppua <3

  VastaaPoista