sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Himmeisiin iltoihin

Joka syksy löydän itseni näihin aikoihin ompelemasta heijastimia. Niin taas tänään.
Vanha kutistettu villapaidan hiha löytyi vähän vahingossa tilkkulaatikosta ja etsiytyi ranteeseen. Siitä se ajatus sitten lähti... syntyi hihaheijastin vanhaan puhvelinnahkaiseen takkiin. Koitan jo hivuttaa tätä takkia talviteloille, mutte se ei suostu menemään. Änkeää aina päälle, joten olen sovitellut sen päälle kivaa farkunsinistä toppaliiviä, että tarkenen. Menköön nyt sitten vielä vähän aikaa, kunhan huolii heijastimen hihaansa. :D

Toinen pikkuinen heijastin syntyi tutulla mallilla, nyt vain kiinnitin siihen metallisen "hampaan", jolla se on helppo napata kiinni taskun reunaan, huppuun tai helmaan.
Heijastinten ompelu on just sopivaa puuhaa, jos takana on ihanin retkiviikonloppu. Taas jälleen samoissa Isojärven kansallispuiston maisemissa seikkailtu ja vietetty muutenkin aikaa rakkaalla poppoolla liki 30 vuoden takaa. Aika kulkee, mutta niin kuljetaan mekin! Näistä vielä lisää myöhemmin..


Ellis


18 kommenttia:

 1. Kauniita ja niin tarpeellisia näihin pimeneviin syysiltoihin. Minulla olisi myös tarkoitus tehdä noita hihaheijastimia lisää, ovat käteviä käyttää! Iloa uuteen viikkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Kävinkin kurkkamassa sinun kauniita heijastimia - hihaan kiinnitettävät on kyllä käteviä. :)
   Kivaa viikkoa sinne myös <3

   Poista
 2. Noihan on kuin koruja, kauniita. Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 3. Kauniita heijastimia ole ideoinut ja tehnyt. Nyt on todella pimeää jo iltaisin ja aamullakin kun lähtee töihin, eli yksikään heijastin ei ole liikaa. Turvallista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa <3 ilman heijastinta ei kyllä tee pimeään mieli lähteä...
   Kivaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 4. Tosi kiva! Mä olen myös näprännyt tällaisia erilaisia jotka eivät roiku narun päässä. Esiteinitkin tykkää, kun saavat valita "pannan"värin. Siihen tein tähtiä samalla tavalla kuin sä. Ja on kyllä tosi helppoa ja onnistuu keneltä vaan kuten sanoit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Kati! Joo, helposti tehtävissä olevat on aina yleensä niitä parhaita. Tulee valmiiksi ja pääsee käyttöön samantien!

   Poista
 5. Hienot heijastimet!
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! <3
   Samoin kivaa alkavaa uutta viikkoa!

   Poista
 6. Tosi hyvän näköinen onkin tuollainen rannekeheijastin, eikä tartu kiinni joka paikkaan niin kuin nuo narun päässä roikkuvat usein tekevät.

  Oikein kivaa ja turvallista syysaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos krisse!
   Kivaa, turvallista viikon alkua sinullekin!

   Poista
 7. Voi miten kiva heijastinidea! Meillä vietetään ensi viikolla koulussa "tuunaa heijastin" -viikkoa. Voisin tuunata itselle jonkun tuollaisen söpöisemmän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Tuija! Tuohan onkin kiva idea kouluun - mä voisin yhdelle pienelle poppoolle napata tuon teidän koulun idean! :D

   Poista