Löysin pakastimesta pussin viimevuotisia puolukoita, joiden sekaan olin metsässä poiminut mustikoita (joita ei vaan voinut jättää metsään), niinpä tuosta ei oikein puolukkahilloa viitsi keitellä, kun kolmannes on mustikkaa. Mutta likööriä - siinäpä se ei taida haitata. Eipä ole ennen tullut kokeiltua, joten tuumasta toimeen lähdin likööriaineksia hankkimaan.
Alkon tädiltä varmistin, että kirkas viina on hyvä olla 38-40%, jotta likööristä ei tule liian laimeaa. Eihän tässä nyt kai mitään mehua olla keittämässä, joten sopiva 38-volttinen puteli löytyi hyllystä. Mikä vaan sopivan vahvuinen maustamaton kirkas viina kuulemma sopii tähän tarkoitukseen, minun valintani oli sieltä edullisimmasta päästä.
Marjojen, sokerin ja viinan lisäksi ei muuta tarvita, kuin hyvä kannellinen pullo tai tölkki.
Mulla on hyvä arsenaali Riihimäen lasitölkkejä, iso osa ihan päivittäisessä käytössäkin. Tämän kahden litran tölkin kiipesin keittiön ikkunan päällä olevalta hyllyltä, jossa se valmiiksi tyhjänä odotteli.
Laitoin kannen ja purkin väliin vähän voipaperia tiivistämään kantta. Kun purkkia pitää välillä hölskyttää, on kannen siksikin hyvä olla tiivis.
Varsin helppo ja näppärä homma kaikestaan tämä liköörin teko! Ihan parasta näissä itsetehdyissä jutuissa on se, että ne voi (ja pitää!) tehdä ajoissa, jotta ehtivät. Nyt on taas ainakin yksi lahja valmiina <3
Mainaan kyllä laittaa toisenkin satsin tekeytymään, kun mustia viinimarjoja on vielä puskissa riittämiin.
Piipahdin kauppareissulla myös kirpparilla. Viiden euron edestä kauneutta keittiöön: ihana pieni mutteripannu, vanha lokerikko, joka päätyy pieneen tuunaukseen, sekä lasinen korkillinen pullo, johon on kiva laittaa vaikka.. yllätys yllätys: likööriä :D
Täällä ilta pimenee sitä mukaa, kun sauna lämpenee.
Kivaa lauantai-iltaa!
Ellis
Oi, oi, itse tehtyä likööriä joulupöydässä! Mielenkiintoinen kokeilu ja varmasti tulee hyvää!
VastaaPoistaMielenkiintoista tosiaan - ja jos se todella noin helpolla onnistuu, olen supertyytyväinen!
PoistaPitää vain malttaa "hoitaa" purnukkaa pari kuukautta.
Terveisiä meidän lauantaisaunasta. :)
VastaaPoistaItse tein keväämmällä kuusenkerkkäuutetta samalla kaavalla, tehoaa kuulemma flunssaan kuin häkä.Tarkoitus on pikkupullottaa sitä lahjoiksi perheelle.Ja samalla keitin myös kuusenkerkkäsiirappia. Näitä kahta yhdistämällä saa kuusenkerkkälikööriä.Puolukka on varmasti myös oiva likööriin, mustikka hiukan pyöristää kirpeyttä, ja kauniin väristä tulee.
Ihanat löydöt!Kaikki kelpais minullekin. :)
Kiitos saunaterkuista! Voi, mä muistan kun meidän äiti teki aikanaan kuusenkerkkäsiirappia! Me saatiin sitä sitten yskänlääkkeeksi, sitä oli pilttipurkissa :)
PoistaMuistan senkin, kuinka niitä kuusenkerkkiä kerättiin ja miltä kiehuva siirappi tuoksui!
Mulla taitaa itseasiassa olla äidin vanha resepti tallessa vielä, pakko etsiä se ens kevättä varten! Kiitos, kun muistutit tuosta <3
Löydöt oli kyllä tänään hyvät, vaikkei kotiin pitänyt mitään haalia.
Oh! Likööri!! Nyt tekee mieli, kokeillakin :) Sä se keksit! Ja oi että, upeat löydötkin!!
VastaaPoistaPs. Mulla tulee täällä luonasi aina hyvin inspiroitunut olo, kiitos siitä!
Poista<3
PoistaTuota likööriä voisikin kokeilla valmistaa..:)
VastaaPoistaVoi kun hyvä idea<3 Olen joskus kauan sitten tehnyt minttulikööriä, mutta marjoistakin voisi tosiaan joskus kokeilla tehdä sitä. Kiitos inspiraatiosta:)
VastaaPoista"Eihän tässä mitään mehua olla keittelemässä" :D. No eipä tosiaan.
VastaaPoistaIhan huippuidea, joka kuulostaa sen verran helpoolta, että saattaisi onnistua jopa meikäläiseltäkin. Voi tosin olla, että parin kuukauden jälkeen en enää muistaisi koko asiaa. Mutta ei kai se haittaa, vaikka niistä muhis vuosikertalikööreitäkin.
Iloista syksyä <3