tiistai 5. syyskuuta 2017

Joululahjapuuhissa

Kaunista syyskuun viikkoa! Mä olen vihdoin ehtinyt flunssalta ja muilta kiireiltä jalkautua tuonne pihan marjapuskiin. Toki siellä on tullut piipahdettua harva se ilta, lähinnä iltapalalla, mutta ihan keräämään asti ehdin vasta nyt. Hyvä, että marja-aika on vähän tavanomaista myöhäisempi, muuten olisi varmaan jo marjat olleet entisiä.




Päätin keittää taas parin vuoden tauon jälkeen hyväksi havaittua mustaherukkahilloa. Se on aivan ihanaa broiler- ja liharuokien kylkiäisenä.




Koska menekki ei kuitenkaan mikään valtaisan suuri ole, hilloa kun meillä syö pääasiassa vain minä (don't ask :D), tulee hillosatsista helposti yli oman tarpeen. Päätinkin purkittaa sitä pieniin söpöihin hillopurkkeihin - kellarissa hillo tekeytyy ja säilyy mainiosti, joten se on kolmen kuukauden (!!!) kuluttua just passelia jouluviemisiksi ja pikku lahjoiksi. 




Mä itse tykkään saada lahjoja, jotka voi syödä, juoda tai muuten käyttää, niinpä musta on myös mukava antaa sellaisia lahjoja omille ystäville - ei tarvitse tuottaa kenellekään stressiä turhasta tavarasta, kun ainoa mitä jää jäljelle on pieni sievä hillopurkki! Ja senhän voi säästää omiin tarpeisiin seuraavaan sadonkorjuuaikaan - tai viedä lasinkeräykseen.




Voihan joulu! En mä nyt ihan vielä ole valmis tästä syksystä kuitenkaan luopumaan. Ripustelin tässä yhtenä iltana kirppislöydöt, värikkäät puutarhalyhdyt, tuohon takapihan terassin villiviiniin.








On tässäkin vuodenajassa oma viehätyksensä: hämärtyvät illat, kirpeät syysaamut, omenantuoksu ilmassa ja kuulas taivas. 

Tiistain terveisin,

Ellis



17 kommenttia:

  1. Ihana lahja idea! Itsetehdyt lahjat ovat niitä parhaita, niissä on sydän mukana! Syksystä ja pimenevistä illoista pidän, en niinkään ilmojen viilentymisestä. Piti kaivaa jo sormikkaat esille ja kohta ne joutuu laittamaan jo käteenkin. Mukavaa iltaa sinne!

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä joululahjoista - itsetehdyt on ihan parhaita!
    Mä ajattelin kerrankin aloittaa jouluvalmistelut ajoissa, ainakin lahjojen suhteen :D loppujen lopuksi tuo reilu 3kk menee tosi nopeasti!
    Hanskoja tarvitaan täälläkin aamuisin, auton ratti on jääkylmä. Syksy taisi tosiaan tulla...

    VastaaPoista
  3. Voi ihana, niin hyvä lahja!! Nerokas suorastaan! Mitä ihmettä minä keksisin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, helppo ja ajoissa valmis on ainakin tämä paketti :D

      Poista
  4. Kiva ja herkullinen lahjaidea! Meillä ei tässä rivitalokodissa ole kellaria eikä kylmiötä ja hillojen ja mehujen teko on jäänyt kovin vähäiselle - lisäksi yritän vältellä sokeria. Mutta pieni hillopurkki ei kovin paljon tilaa jääkaapistakaan vie ja minulla on vielä edellisenkin vuoden marjoja pakkasessa, joten jospa saisi aikaiseksi edes tuon verran;)
    Syksy on minun vuodenaikani - värit, ilma, jota voi hengittää - kirpeät säät ja villasukat.
    Ihania syyspäiviä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä myös tykkään syksystä, jos vaan on kuivaa. Edes viileät kelit ei haittaa, kunhan ei sataisi. Villasukat ja kynttilät <3
      Ihanaa syksyä alkua sinnekin!

      Poista
  5. Rakastan syksyä! ...ja jouluakin....:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulukin tulee ihan hujauksessa! Kolme kuukautta sitten oli kesäkiin alkupuoli, ja tästä kolme kuukautta eteenpäin, saadaan jo availla joulukalenterin luukkuja!

      Poista
  6. Niin kiva lahjaidea! Joulujutut alkaa olemaan täälläkin jo mielessä.😀
    Pari lahjaakin olen jo ostanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mä kans päätin olla tänä vuonna ajoissa...

      Poista
  7. Syksyssä on oma viehätyksensä. Tykkään! Herkullisia kuvia tässä postauksessa. Hillo lasipurkeissa on mainio lahjaidea. :)

    -Ruut

    VastaaPoista
  8. Tosi kiva lahjaidea!
    Syksyssä tykkään väreistä, sieniltä tuoksuvasta metsästä ja sen antamasta sadosta. Valoisuuden vähenemisestä en tykkää, mutta onneksi on kynttilät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, onneksi on kynttilät! Syksy menee kyllä, jopa tykkään, jos on kuulaat ja kivan kuivat säät.
      Kiitos Ansku! :)

      Poista
  9. Ensimmäinen kuvasi meni suoraan sydämeeni.<3 Mustaviinimarjan maku ja tuo harmaa patinoitunut lauta,ah! Ja hillopurkit vanhalla penkillä pitsipeiton kanssa,esteetikon umelmakuvia.
    Aivan mahtava joululahjaidea ja kovin, kovin inspiroiva, kaunis postaus kuvineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tuolla pihan vanhan tammen alla sään armoilla patinoitunut, vanha penkki. Ei siinä juuri paljoa tule istuskeltua, mutta se on ihan mahtava paikka kuvata! :D
      Kiitos ihana <3

      Poista
  10. Mukavaa kuulla, että flunssa on hellittänyt. Näin aikuisena kun jo kaikkea tavaraa on, niin on kivointa juuri saada itsetehtyjä ja herkkulahjoja. <3 Mukavaa viikonloppua Ellis <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on mustakin! Ja itsetehtyä on myös tosi kiva antaa lahjaksi.
      Kiitos Tiia, sinne myös ihanaa viikonloppua <3

      Poista