maanantai 11. syyskuuta 2017

September gardening

Sain viimein istutettua lauantaina kukkakaupalta tuomani syksykukat part.2: syklaami (musta on tulossa syklaamifani, koska ensimmäinen yhä hengissä! :D), hopealanka ja lankaköynnös.

Näille löytyi varastosta iso punasaviruukku, joka päätyi valmiina toisen asetelman eteen nököttämään. Siinähän on kummallekin hyvä paikka, kun mä näen molemmat aamulla töihin lähtiessä ja samoin palatessa ja illan aikana vielä muutaman kerran ulos ja sisään puikkiessa milloin mistäkin.
Kukkakaupan Niinan kanssa tuli puheeksi mun pihan iso ja runsassatoinen koristeomenapuu.
Hän vinkkasi, että omenoista tulisi rautalangan avulla vaikka kivoja ovikoristeita ja kransseja. Totta!! Sinänsä harmi, kun koristeomenoita ei voi käyttää syömistarkoitukseen, niitä on nimittäin vähän haitaksikin asti. Maahan pudotessaan ne on kuitenkin ainakin isommalta osin kerättävä, että eivät peitä koko puun alustaa ja pilaannu sinne (kuka niitä hiprakkaisia lintuja sitten pelastaa, kun lentävät minne sattuu -  saatika oravia, jotka kuvittelevat muutaman käyneen omenan jälkeen olevansa lintuja?!)

Mutta siis, Niinan vinkistä vaari ja omenoita puusta keräämään... Rautalankakin lopulta löytyi, vaikka olin sen aika hyvään jemmaan laittanut ;)
Sitten vaan pujottamaan omenoita rautalangan läpi.
Mulla on etuovessa iso pajukranssi, jonka riisuin muista härpäkkeistä ja tein siihen tuommoisen omena-nauhakkeen. Siinäpä saa olla, katsotaan kuinka kauan kestää! 


Nyt hanskat naulaan ja saunaan!

Ellis

Ps. Mä jotenkin tykkään tästä syksystä. Salaa. Vähän. No okei okei.. TYKKÄÄN!
      ainakin silloin kun ei sada...


7 kommenttia:

 1. Kaunista tuli! Ja säästyvät eläimet hiprakalta. :)
  Oi vitsi taas tuo viimeine kuva, kuinka on ihana.<3

  VastaaPoista
 2. Kaunis syksyinen kranssi ja tuo lankaköynnös on aivan ihana myös. Minulla oli sellainen kerran, mutta en saanut pysymään hengissä.

  VastaaPoista
 3. Kauniit syysistutukset! Lankaköynnös on yksi suosikkini ja sitä löytyy minultakin oven pielestä. Kuinkahan hyvin kelpaavat kranssissa oleva koristeomenat linnuille? Minulla huonoja kokemuksia marjakransseista, kun linnut käyvät nokkimassa ne hetkessä pirstaleiksi. Viime vuonna repivät huovutetun linnunkin pesätarpeikseen melko nopeaan :) Hehkutin muuten liian varhain flunssasta toimistani. Täällä sitä maataan reporankana työpäivän päätteeksi soffalla :( No, jospa se olo tästä lähtisi kohentumaan, että jaksaisi tehdä iltaisinkin jotain kivaa.

  VastaaPoista
 4. Tulipa kiva tuosta kranssista!Pitäisiköhän minunkin tehdä tuollainen ulos.

  VastaaPoista
 5. Lankaköynnös on yksi lemppareistani ja vienkin ne sisäkasveiksi säiden kylmetessä. Ovatpa koristeomenapuun omput ihania rautalankaan pujotettuna♥

  VastaaPoista
 6. Tulipa kaunista <3
  Nätisti olet muutenkin laittanut lankaköynnöstä ja syklaamia!

  Minä laitoin ovikranssiin mustaseljan- ja pihlajanmarjoja ja arvaas vaan oliko rastas jo siellä lisäkoristeena?

  Mukavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
 7. Kiitos ihanista kommenteistanne, ystävät! <3

  VastaaPoista