sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Sunnuntain kuvia ja kertomuksia

Joulu on kaikkineen ohi. En millään olisi luopunut kuusesta vieläkään, mutta koska leivinuuniin sytytettiin perinteiset joulukuusenpoltto-valkeat, en voinut ripustautua kuuseen. Sain sen sijaan pudotettua lattialle kaksi lasista kuusenpalloa. Rikkihän ne toki menivät ja sirpaleita oli joka paikassa. Päätin ajatella, että tulossa taitaa olla onnekas viikko - sirpaleet tuovat onnea!
Tänään sain miehen huijattua vasaranvarteen. Olin joskus lapsuudenkodistani ottanut talteen vanhan, saunan eteisessä olleen 60 -luvun naulakon. Tukevan, metallisen, pyöreänuppisen. Se pyöri pitkään autotallissa vailla virkaa, mutta kun eteisen koiranhihna -naulakko räsähti eräänä päivänä joulun jälkeen lattialle, tuli vanhalle naulakolle heti komennus. Itse asiassa, siitä poistettiin vanha rima, jossa naulakot olivat kiinni. Ne siis vaan kiinnitettiin seinälle sellaisenaan. Love it!! Ja varsinkin, koska tunnearvo.
Kauniista päivästäkin ehdittiin nauttimaan pitkällä metsälenkillä. Aurinkoinen ja valoisa päivä mahdollisti pitkästä aikaa myös valokuvaamisen ulkona. Kannoin alustaksi vanhan harmaantuneen lautaseinän palasen ja nappasin tuotekuvia verkkokauppaa varten. Muutaman päivän päästä luulisin saavani kaupan siihen malliin, että voidaan pitää Rebellis -avajaiset! :D

Arki palaa kehiin huomenna. Hyvä niin, ainakin uskottelen itselleni. Tiedättehän, kaikki ne mantrat siitä, että uni- ja ruokailurytmi palaa normaaliin ja tolkuton suklaan syönti loppuu.
Ehkä enemmän kuin mitään rytmin muutoksia odotan sitä, että saan käyntiin kevään odotuksen.
Julistan sen virallisesti alkavaksi heti huomenna!
Kuinkahan monta kukon askelta päivä on jo pidentynyt? Veikkaan muutamaa. Aurinkoisia päiviä on luvattu viikolle, joten toivotaan, että kukkokin ottaa oikein pitkiä harppauksia.

Hyvää talvista viikon alkua,

Ellis6 kommenttia:

 1. Ihanaa kun on luvattu aurinkoa ainakin alkuviikoksi! Paremmin sitä jaksaa, kun välillä pilkahtaa tuo energiapommi taivaalla. Mukavaa paluuta arkeen. Kyllä se kevät sieltä tulee, jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! En muista, koska aurinko on näyttäytynyt ennen eilistä, sunnuntaita!
   Arkeen paluu sujui hyvin, sinne sitä solahtaa omalle paikalleen - parin päivän päästä ei enää edes muista, että on lomalla ollutkaan. :D

   Poista
 2. HArmillinen, vutta onnekas, tuo pallojen hajoaminen.
  Meilläkin joulu on jo ohi....miten se voikin olla joka vuosi yhtä haikea hetki, kun kuusi kannetaan ulos..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mä olen tämmöinen mämmikoura. Kun toisessa kädessä oli imuri jo valmiiksi ja toisessa kuusenkoristelaatikko, olisi taas tarvittu kolmas käsi...
   Aina se joulusta luopuminen ja kodin riisuminen on vähän tylsää. Tulee hetkeksi jotenkin ankean kolkkoa, kunnes silmä tottuu. Sitten alkaakin se vimmattu kevätrymsteeraus ;)

   Poista
 3. Armasta aurinkoa onkin ehditty jo kipeästi kaipaamaan. Aurinko antaa energiaa ja olin jo melkein ehtinyt unohtaa miten kaunis sininen taivas onkaan :)
  Kevään tuloa odotan innolla, kuten myös Rebellis-kaupan avautumista! Olipa kiva kuulla ettei tuota jälkimmäistä tarvitse enää kauaa odottaakaan :D
  Kaikkea kivaa ja hyvää arjen aloitukseesi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, sitä kyllä kaivattiin!! Kaikki se valo ja kirkkaus, voi jos sen saisi jotenkin varastoitua pimeiden päivien ja matalapaineen varalle.
   Minäkin odotan kevättä! Rebellis -kauppa toivottavasti näkee päivänvaloa jo tällä viikolla. Muutamaa pikkujuttua odotellaan vielä..
   Kiitos sinulle, ihana Ansku <3 Hyvää alkanutta uutta vuotta!

   Poista