tiistai 23. tammikuuta 2018

Isolla kirkolla

Viime lauantaina hyppäsin junaan ja hurauttelin Helsinkiin. Harvakseen kun siellä käy, on olo vähän kuin menisi kauemmaksikin. Toki viime vuosina pääkaupunkiseudulla on tullut käytyä sentään vähän ahkerammin, onhan siellä nykyisin 2/3 lapsukaisista (jo aikuisista) asumassa ja opiskelemassa.  Mutta se junamatka. Sanonpa, että junamatka se vasta eksoottista olikin...

Täällä "maalla" sitä on tottunut liikkumaan joka paikkaan autolla, ihan siitä syystä, että bussit eivät kulje. Tai sitten kulkevat kerran päivässä, mutta väärään aikaan. Ilman autoa täällä on käytännössä jumissa, kun töihinkin tulee matkaa reilut 60 km yhteen suuntaan.
Ja kun sillä omalla autolla on niin helppoa lähteä liikenteeseen, tulee pidempiäkin reissuja tehtyä useimmiten omalla autolla.
Tällä kertaa valitsin kuitenkin junan - niinpä etämies ajoi minut lauantaiaamuna asemalle ja löysin sieltä oikeaan suuntaan menevän kulkupelin.
Omaa paikkaani en sitten junassa löytänytkään. En, vaikka kuljin käytävän pariin kertaan, kurkkasin yhteen sivuosastoon ja kiipesin yläkertaan. Varaamaani paikkaa ei vain etsinnöistä huolimatta löytynyt. No, ei mikään ihmekään - penkkiä ei ollut olemassakaan. Oikea paikkanumero löytyi lopulta vähän vahingossa ikkunalautaan kiinnitettynä. Sen vieressä oli tyhjä iso tila ja lattiassa pyörätuolin kuva - olin vahingossa varannut pyörätuolipaikan. Viereinen paikka oli onneksi vapaana, joten hyvällä tuurilla sain istua koko matkan siinä. Keneltäkään oikeasti pyörätuolipaikkaa tarvitsevalta en onneksi paikkaa vienyt, koska käytävän toisella puolella oli toinen samanlainen paikka, ilman matkustajaa sekin.

Matka sujui siis lopulta ihan hyvin ja leppoisasti ;)

Oi Helsinki, Helsinki! Miten olen oppinut tykkäämään tästä merellisestä maamme pääkallopaikasta. Jopa oppinut hiukan suunnistamaan sen kaduilla, päätyen oikeisiin paikkoihin. Alkuun kiertoteitä, sitten myöhemmin vahingossa, nykyään jo kokemuksen ohjaamana. (Jätän suosiolla kertomatta muuan taannoisen eksymiseni maanalaiseen huoltokäytävään, kun ajattelin vähän "oikaista" ...  kaikki päättyi onneksi hyvin,  kun jostain pressun alta tupsahdin lopulta Forumiin :D)Tällä kertaa tapasin sekä esikoista kahvilatärskyjen merkeissä, että ihanaa ja hullunhauskaa ystäväpoppoota, vähän pidemmällä kaavalla. Ja muutamalla viinipullolla, pizzaa unohtamatta.


Sunnuntaiaamuna kävelin läpi hiljaisen Helsingin Katajanokalta rautatieasemalle. Varasin matkaan aikaa, joten ehdin nappailla kuvia.

Paluumatkalla löytyi oma istumapaikkakin penkkeineen heti ensi yrittämällä.
Junat ja naiset, vai miten se menikään? ;)

Arkiviikko porskuttaa jo puolessa välissä. Mulla on tässä juuri käsillä mielenkiintoinen ja ihana piirrosprojekti, joten taidan hipsiä hakemaan kynät ja paperit tähän sohvan mutkaan. Elma täällä jo odottaakin <3


Talviterkuin,

Ellis
10 kommenttia:

 1. Onneksi sait kuitenkin istua junassa! Minä tykkään niin junassa matkustamisesta, harvoin kun sitää pystyy harrastamaan. Silloin tällöin menemme tyttären luokse pohjoiseen yöjunalla ja makoisasti pystyn minäkin huonouninen junan sängyssä nukkumaan.
  Sulla taisi olla oikein mukava Helsingin reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä huippu reissu! Junalla reissaaminen on kyllä huoletonta - sitä vaan on tottunut aikatauluttomaan matkaamiseen täällä, missä julkisilla ei voi liikkua. Sitten tulee vaan otettua alle lähes aina se oma auto. Yksin liikkuessa olen kyllä huomannut junamatkailun plussat... ei tarvitse miettiä parkkipaikkoja ja muutenkin voi matkustaa rennosti kyydissä.
   Ihanaa viikonloppua sinne Ahvenanmaalle!<3

   Poista
 2. Yksi lempiharrastuksistani on harhailla Helsingin katujailman sen kummempaa päämäärää. Tämä on mukavaa puuhaa kun ilmat vähän lämpenevät. Paljon on katuja ja kujia vielä kävelemättä, monta kahvilaa kokematta. Ihana Helsinki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos asuttaisiin lähempänä, veikkaisin, että mulla olisi tuo sama harrastus. Niin harvakseltaan kuitenkin käydään ja useimmiten käydessäkään ei juuri riitä aikaa kuljeksia kovin paljoa ainakaan. Kesällä ajattelin pitää Elliksen haahuilu-päivät - tulen tyttären luo ja järkkään ihan omat seikkailupäivät. Eksyn ja eksyn uudestaan.
   Helsinki <3

   Poista
 3. Hauska Helsingin reissu sulla sitten olikin :)
  Hahaha, nuo kommellukset kuulostavat niin tutulta! Meikämaalainenkin kun harvoin "suureen stadiin" täältä tuppukylästä lähtee, niin eksotiikka ja erikoiset tilanteet ovat pikemminkin sääntö kuin poikkeus, mutta ei niistä nyt tässä sen enempää ;)
  Helsinki on kyllä kaunis kaupunki, varsinkin kesäaikaan! Ihanaa ja inspiroivaa viikon jatkoa sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä siinä onkin, että aina sitä saa aikaan jotain kommelluksen poikasta. Ja onpa jotain isompaa sählinkiäkin välillä tarjolla :D :D
   Helsinki <3
   Ihanaa viikonloppua sinne ihana <3

   Poista
 4. Onpa ollut seikkailua ja kommelluksia - hauskoja muistoja jälkeenpäin muisteltavaksi:) Ihanaista tammikuun loppupuolta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näitä kommelluksia riittää... Ihanaa helmikuuta sinne! <3
   terv. Mrs Bean ;)

   Poista
 5. Ihana seikkailu ja tuo junajuttu saa hymyilemään :)
  Minä olen Suomen lomillani matkustellut junalla Hki-Turku väliä ja useimmiten lastenvaunussa, koska siskonpoikani on ollut mukanani. Siellä on toisinaan aika mielenkiintoista ;)

  Helsinki on kiva kaupunki ja tykkään kuljeskella siellä pikkukauppoja tutkien.

  Hyvää helmikuuta sinulle Ellis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ystävä siellä <3 Helsingistä on kyllä tullut vuosien myötä mullekin mieluinen visiittikohde. Junat on kyllä kieltämättä mielenkiintoisia... koskaan ei tiedä, millaiseksi matka muodostuu :D :D

   Poista