perjantai 7. joulukuuta 2018

5 & 6 & 7

Kaikenlaiset riennot ja itsenäisyyspäivän vietto ottivat aikaa sen verran, että päätin yhdistellä näiden päivien osalta joulukalenterin luukkuja.
Huomasin muuten vaivihkaa, että mielelläni palaan jo aiemminkin jossain yhteydessä omilla foorumeilla esillä olleisiin ideoihin, koska ne tavalla tai toisella sopivat tähän vuodenaikaan, jouluun ja ovat vieläpä minulle itselle tärkeitä ja rakkaita asioita. 

Eilen virittelin instaan itsenäisyysteemaan sopivan lippukuvan ompelemastani lippuviiristä. Viiri roikkuu meillä takan edustassa poronsarvessa ja olen aikanaan tehnyt sen pienistä farkkutilkuista.
Helppo kuin mikä ja somisteena toimii mitkäs muut kuin - nauhanpätkät, jälleen!
Kierrätystä parhaimmillaan, tähän kun voi käyttää vaikka minkäväriset nauhanpätkät ja farkutkin voivat olla kaikki erivärisiä vaikkapa. Yhden lipun - juuri tuon Suomen lipun - olen ommellut vaaleasta pellavanpalasta (vanhoista kesähousuistani) ja siihen tein siniristin farkusta.
Miksei tämmöistä lippuviiriä voisi ommella vaikka kuuseen?!
Tässä on siis suikale farkkua, johon olen ommellut nauhat, taittanut suikaleen sitten kaksinkerroin ja  huristellut siksakilla reunoista yhteen. Yläosaan pitää vain muistaa jättää pieni "kuja", ettei siksakkaa ihan kiinni asti - muuten ei naru tai nauha mahdu kulkemaan läpi.

Toinen vinkki on silkkaa kierrätystä sekin. Sopii talveen, jouluun, lahjaksi, itselle... Nämäkin olen ainakin instan puolella jo kierrättänyt, mutta koska päivän (ja koko kalenterin) sana on kierrätys ja diy, sopii se kuin nakutettu tähän luukkuun.
Vanhat villapaidat ja -takit on saaneet uuden elämän sohvatyynyinä. Valkoisessa lettineuleessa oli valmiina pykälähelma, joten tyynyssä oli siis valmiina herkullinen yksityiskohta, kun siihen lisäsi napit. Vanha nahkamerkki on farkuista napattu.

Toinen tyyny koostuu useammasta eri neuleesta. Olen kutistanut ne ensin konepesussa (60°), jonka jälkeen niistä tulee ihanan huopuneita, paksuja ja lämpimiä. Kutistamisen jälkeen ne eivät myös enää purkaudu, vaan niitä voi muotoilla saksilla mielin määrin. Leikkasin siis tilkuiksi ja ompelin yhteen. Taisin jonkun pitsiliinankin palasen kiinnittää yhteen palaan. Farkuista löytyi nahkamerkki tähänkin tyynyyn. Jotenkin nahka ja villa sopii hyvin yhteen - luonnonmateriaaleja molemmat, sekä aikaa kestäviä <3
Tämmöiset luukut tällä kertaa. Huomenna sitten jotain muuta... paitsi että en mä tästä diy-teemasta aio mihinkään kovin kauas hypähtää.

Kivaa perjantaita,

Ellis

7 kommenttia:

 1. Nämä ihanat ideat kyllä kestävät uusinankin!

  VastaaPoista
 2. Hyvät ideat eivät vanhene, hienoa vain että niitä kaivelee uudestaan esille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, muistuu samalla itselle mieleen moni hyväksi koettu juttu. Kiitos <3

   Poista
 3. Tää sun joulukalenteri on ihan paras! Elämänmakuinen ja yllätyksellinen - se ei välttis avaudu ihan joka päivä ja sitten yht äkkiä luukkuja aukeaa useampi kerrallaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pus <3 niinhän siinä just käy, kun ei aina ehdi.

   Poista
 4. Tuo lippusiima on niin viehättävä!

  VastaaPoista