torstai 20. lokakuuta 2011

Master Chef - osa 56

Lomaviikon ruokalistalla on ollut vaihtelevasti kotiruokaa, noutopizzaa, pakastimesta löydettyä, mummun tuomisia ja kaikkea siltä väliltä. Leivottukin on... Tässä minimaalinen kooste erään päivän ruokasattumuksista:Suppilovahverot päätyivät pakastimesta pannulle sipulin ja voinokareen kanssa. Kermaa ja liemikuutio ja vähän suurustusta toki...keitto maistui tosi herkulliselle - kyytipoikana näkkileipää (kun muuta ei ollut siihen hätään), ruokajuomana tilkka viikonlopulta jäänyttä viiniä ja vettä.

Samaisena iltana päätin pitkästä aikaa leipoa. Yleensä mun leipomisjutut koostuu omista bravuureista, eli niistä omista onnistumisprosenteiltaan <90% samoista tutun turvallisista leivonnaisista (esim. pizza, tavallinen pulla, täytekakut, kuivat kakut, marjapiirakat,...)
On kuitenkin eräs leivonnainen, jonka tekemisessä toistuvasti epäonnistun. KÄÄRETORTTU.
Ei taida olla vaikea arvata, miten kävi tällä kertaa?

Olen aina inhonnut sen leipomista.. joko se tarttuu paperiin kiinni tai ei muuten vaan rullaannu...tai jotain. Tällä kertaa tapahtui tuo "tai jotain". Ehkä vatkasin liian vähän, ehkä taikina oli liian pieni mun suureen uuniin. Anyway, something happened. Pintakin vähän kärvähti (juu, se on suklaapohja, ei muuten olisi ihan noin musta), jokatapauksessa kun otin pohjan uunista, se oli niin ohut, että päivä paistoi sen läpi.
Maussa ei valittamista, mutta ei todellakaan mikään kahvipöydän kuningatar!
En voi olla laittamatta tästä kuvaa, sillä se voi rohkaista jotakin saman probleeman kanssa painiskelevaa kotileipuria... don´t worry, there is even worse baker living here :D

Löysin kuitenkin tästä jotakin positiivista:
1. vähemmän hiilareita (surkastunut koko)
2. hyvä vatsalihastreeni (paljon naurua koomisen lopputuloksen äärellä)

Lomakin lähenee loppuaan.
Ihan kiva, ei ainakaan ehdi leipoa enempää... mutta kivaa viikon loppupuolta ja suut makiaksi!

Baker-Ellis

12 kommenttia:

 1. Tuo torttu saa kyllä sanattomaksi! Ja samalla olen lohdutettu, sillä voit vain kuvitella, että täällä meidän kokeilukeittiössä on niin ikään sattunut ja tapahtunut ja yhä sattuu ja tapahtuu yhtä sun toista ;)

  VastaaPoista
 2. Suppilovahverokeittoa, NAM! Tuli nälkä!=)
  Miksi joskus joku leipomisjuttu voikin mennä niin pieleen. Onneksi yleensä kotiväelle maistuu eikä ulkonäkö haittaa!=)
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Osanottoni kääretortun johdosta ;oD. Mä en ole muuten ikinä tehnyt kääretorttua! Nyt kuule mun on varmaan pakko joku kerta kokeilla, että minkälaisen minä saan aikaiseksi =o)

  VastaaPoista
 4. Viipi: Kiitos sympatiasta... sanattomaksi se veti täälläkin... :D

  Sari: Joo, sienikeitto on tämän ajan melkeinpä paras kausiruoka. Kääretortun leipomisen jätän tän jälkeen suosiolla muille :)) Vaikka koskaanhan ei pida sanoa ei koskaan...

  Hanna: Lämmin kiitos osanotosta :D Kokeile ihmeessä, rima ei ton mun pohjanoteeraus-tortun jälkeen ole kovin korkealla...

  VastaaPoista
 5. Mun kääretortulle käy aina noin...... :P

  Iloista viikonloppua Suomeen!!

  VastaaPoista
 6. Tiiätkös, minä olen kokonaan luopunut kääretortun valmistusyrityksistä... Joka ikinen kerta siinä on jotain pielessä. Yleisin ongelma mulla on se, että rullatessa koko homma halkeaa - mutta muitakin probleemia on ollut... Ehkä pitäisi taas, vuosien tauon jälkeen, kokeilla uudestaan. Nyt meillä on uusi uuni, joten en enää senkään piikkiin voisi laittaa epäonnistumistani! :D

  Täytyy myös kiittää tunnustuksesta, josta mainitsit jo aikoja sitten! On vakaa aikomus käydä se täältä poimimassa; aika vain tuntuu lentävän kuin siivillä nykyään!

  VastaaPoista
 7. Todella yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa!!

  Oltiin puhelimessa, kun kääretortun paiston tulos alkoi sulle valjeta ja täytyy myöntää, että vaikka kuinka silloin kerroit lopputuloksesta, niin en osannut kuvitella sitä tuon näköiseksi....sorry....:)))))

  VastaaPoista
 8. Kirsikka: Lohduttavaa kuulla, että muillekin tapahtuu... :) Kiitos, kivaa viikonloppua sinne naapurimaahan myös!

  Ansku: Kääretortut ei taida helpon kuuloisesta ohjeestaan sitten kuitenkaan olla niitä mukavimpia leivonnaisia...leipurin näkökulmasta ainakaan :)
  Ole hyvä tunnustuksesta - sinulla on ihana blogi, josta välittyy lämmin tunnelma!

  Päivi: Joo, noin tyhjentävää kuvaa ei pysty edes kaksi tuhatta sanaa kuvaamaan... :)
  Kerroinko jo niistä sämpylöistä? :DD

  VastaaPoista
 9. Tässä kyllä ihmetyttää se, että osaat loihtia mitä hienompia täytekakkuja, mutta kääretortun kanssa käy noin....mulla on kyllä ihan toisinpäin.

  Et kertonut niistä sämpylöitä??

  VastaaPoista
 10. Päivi: Joo-o, tykkään kyllä tosi paljon tehdä täytekakkuja, niissä ei mitään probleemaa. Mutta että kääretorttu..
  Trust me, sämpylöistä et halua edes kuulla :D
  (ok, kerron joskus..)

  VastaaPoista
 11. Kiitos! Ja anteeksi!
  Voin nyt ihan rehellisesti tunnustaa, että melkein tipahin penkiltä. Kiitos päivän nauruista! Ja anteeksi, eihän sitä saisi toisen epäonnistumiselle nauraa. Mutta en mä oikein muutakaan osannut.. varsinkin kun tossa vieressä on ihan tommonen samanlainen tikkuaski.. :D

  Ja juu.. vaaaaaanha juttu, mutta ko tänne johkaannuin ni rupesin sit selaileen, että mitä muuta löytyy.. Ensin itkin - kun luin Justuksen poismenosta - osanottoni siitä - ja nyt sain nauraa. Kiva että päällimmäiseksi jäi kuitenkin se nauru. :D

  VastaaPoista
 12. Kiva, kun eksyi tänne ja sait päällimmäiseksi ne naurut :))

  VastaaPoista