maanantai 17. lokakuuta 2011

Joko voi? Voiko jo?Eilen illalla pähkäilin itseni kanssa, onko jo tarpeeksi syksy ja tarpeeksi pimeä, että voisi ripustaa ensimmäiset valot...
Loman ja sen myötä tapahtuvan kotoilun kunniaksi päätin ryhtyä toimeen lokakuista pimeyttä vastaan.
Oikeasti en kysellyt keneltäkään mitään, vaan ripustelin tuikkuvalot pianon päällä killuvan peilin ympärille. Sota pimeyttä ja syksyä vastaan on tällä erää selätetty, vaikkakin olohuoneen kattovalaisin on edelleen pimeänä... (sorry, etämies... näillä valoilla et näe kyllä lukea auto- ja metsästyslehtiäsi yhtään paremmin, mutta lupaan yrittää tehdä jotain myös kattovalon hyväksi - noh, tunnelma on sentään aikas romanttinen, vai mitä? :))

Päätin olla tekemättä minkäänlaista to do-listaa lomalle. Yleensä olen kilometrin mittaisen listan kanssa aloittamassa lomaa ja huomaan, että viimeistään tiistaihin mennessä:

a) lista on ylimitoitettu ja se on tullut laadituksi jossain yltiöoptimismin puuskassa
b) tapahtuu jotain yllättävää kivaa, joka saa listan asiat unholaan
c) kun huomaan etten ehdi tekemään kaikkea, on parempi jättää tekemättä nekin vähät
d) lista on hukkunut

Ja arvaatteko, mitä tapahtui, kun listaa ei ollut? Päivä sujui ihan mallikkaasti sisältäen sopivassa suhteessa kotihommia, rentoilua, pakollisten asioiden hoitoa, suklaan syömistä, kokkailua ja ulkoilua. Ilman stressiä.
Näillä mennään... hyvällä tuurilla piha on loppuviikosta hiukan vähemmän lehtien peitossa, yöunet vähän pidentyneet ja ompeluksia ja muita tuunauksia on valmistunut jonkinmoinen joukko kädentaitomessuja varten...

Mukavia syyspäiviä!

Ellis

11 kommenttia:

 1. Kuulostaa loistavalta suunnitelmalta :D Mun pitäisi toimia ihan samalla tavalla. Vaikka, no, se listan tekokin jää usein vaan suunnitelmaksi!

  Valot! Hei, minä olen pohtinut samaa. Jos varovasti aloittaa, ihan vaan yksistä jossain ;) Taidanpa viritellä esille... :)

  VastaaPoista
 2. Juuri eilen mietin, että joko vai vasta kohtako. Nyt kun katson tuota kuvaa, tiedän että jo! Tosin sen verta yritän malttaa, että kruunaan valoasettelulla siivouspäivän - joka on vasta loppu vkosta, sillä niinkus varmaan arvaat, ompeluhössäkkä on vallannut koko hushollin :)
  Aivan mahtavan hyvä lomasuunnitelma sulla, tai siis suunnittelmaton loma!

  VastaaPoista
 3. Kaiken maailman listat ovat pannassa....☺
  Pitää tehdä mikä tuntuu milloinkin hyvältä.

  Valot ovat juuri nyt tärkeitä, odotan vain ensiviikoa, kun olemme uudessa kodissa ja saan alkaa laittamaan VALOJA...☺

  Mahtavaa lomaa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Voi voi! Ripustaa valoja siis!! :) Pitäny jo laittaa kans, mutta aina on tullu jotain muuta puuhaa esteeksi. Tänä iltana jospas!?

  VastaaPoista
 5. Rilla * Viipi * Irmastiina * Teija * Liina
  Kiitos valokannustuksesta, kyllä pimeä ilta on vaan paljon mukavampi ottaa vastaan pehmeitten valojen kanssa :))
  Mukavaa viikon jatkoa teille kaikille!

  VastaaPoista
 6. Pähkäilin pari päivää sitten myös tuota jouluvalo-ongelmaa.. Joskin perinteet voitti ja tyydyn odottamaan itsenäisyyspäivään. Siihen asti mennään kynttilöillä :)

  (Oon edelleen ihan vähän katellinen tuosta pianosta, tänne kämppään ei mahdu kitaraa suurempaa soittopeliä edes kenkälusikalla ahtamalla..)

  VastaaPoista
 7. Minä pähkäsin ihan samaa viime viikonlopun siivouksen jälkeen. Valot jäi sillin vielä laatikkoon, mutta kyllä ne kovasti sieltä pyrkivät ikkunaan. Ihan muutama pieni pallo vaan, kyllä ulkona saa edelleen olla pimeää, mutta ihana tunnelmavalo on aina paikallaan sisällä.

  Olitko muuten viime vuonna Tampereen kädentaitomessuilla farkkutuotteiden kanssa? Heti kun ensimmäisen kerran eksyin blogiisi jostain, tuo sivupalkin farkkukassien tyyli näytti jotenkin tosi tutulta. Jotain tuollaisia muista ihailleeni messuilla viime vuonna.

  VastaaPoista
 8. hayan: Hih, mullakin on AINA ennen jouluvalot tulleet kuvioihin vasta itsenäisyyspvänä, tai tarkemmin ajateltuna joo, aikaisemmin... pyhäinpäivän tienoilla. Jotenkin huijasin itseäni tänä vuonna ja päätin, että nää ei ole jouluvalot vaan syyspimeänvalot :)))
  Ja piano... yksi lempihuonekaluni <3 lova it!

  Elina: Joo olin viime vuonna farkkujuttujen (ja muiden tuunausten) kanssa messuilla :) Ollaan siis varmaan törmätty siellä! Tänä vuonna sitten taas... tuu ihmeessä moikkaamaan, jos olet siellä liikkeellä :)

  VastaaPoista
 9. Voihan sentään.. Tänä vuonna tuolle kädentaitomessujen viikonlopulle sattuu niin monta asiaa päällekkäin, että en taida päästä sinne:( Lauantaina joudun olemaan ihan oikeissa töissä ja sunnuntaina taasen olen paikallisen käsityöyhdistyksen juhlamyyntinäyttelyssä myymässä. Eli samanlaista farkunvääntöä on täälläkin tällä hetkellä menossa, että on mitä myydä sitten kuukauden päästä.

  VastaaPoista
 10. Elina: Tsemppiä ja tekemisen iloa sinnekin!

  VastaaPoista