keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Haasteita, retkiä ja farkkuja

Atsiuuu! Päivä on mennyt köhiessä ja pärskiessä. Heinänuha - jokakesäinen riemu - taitaa olla kolkuttelemassa ovea... Kun virta on ollut vähän vähemmässä tänään, on ollut aikaa surffata netissä ja vierailla blogimaailmassakin pitkän kaavan mukaan.


Ensinnäkin oon taas tässä jokin aika sitten pistäytynyt ihanassa ihanassa Kapsäkissä! Kuvat puhukoot puolestaan, en voi muuta kuin kehottaa kaikkia Kuhmoisten ohi hurauttavia poikkeamaan siellä! 











 Nämä seuraavat otokset ovat puolestaan Padasjoelta ihanasta Suvimarjan paikasta, juuri äskettäin avatusta lifestyle-puodista, joka on taidolla rakennettu vanhaan kivinavettaan.








Tältäkin kesäretkeltä jäi mukaan mielettömän hyvä mieli ja jotain ihan pientä muutakin: tosi kaunis huivi Suvimarjalta, sekä nauhoja ja pitsejä bägejä varten Kapsäkistä. 


Sitten haasteisiin... Jo taannoin sain ihanasta Vuonon kimallus- blogista Mariannalta ison liudan kysymyksiä. Nyt vihdoin, juuri mökkisaunasta palattuani ja talviturkin heitettyäni päätin, että on oikea aika vastailla kysymyksiin.


1. Millainen on unelmatalosi ?
* Vanha ja ihana puuhuvila isojen omenapuiden katveessa, merenrannalla  noh, järvikin käy :D Lasikuisti on ehdoton... ja puuhella keittiössä... (lottovoittoa odotellessa :D)

2. Mikä on lempivuodenaikasi ja miksi ?
* Kesä! Toisaalta rakastan myös syksyä ja sen kauniita, kuulaita päiviä, kun taivas on korkealla...

3. Millainen oli tähänastisista lomistasi se kaikkein paras ?
* Vaikea sanoa, mikä on ykkönen - hyviä lomia on ollut niin paljon. Yksi mieleenpainuvimmista oli kesä -04: ensin ajettiin (etämies ajoi, minä istuin kyydissä vasemmanpuoleisessa liikenteessä) Irlantia ristiin rastiin ja ihmeteltiin sen vihreyttä, matkan jälkeisenä päivänä sain ostamani talon avaimet ja pääsin tekemään muuttoa sinne!

4. Kuinka monta laukkua omistat ?
* 6 nahkalaukkua, 4 farkkulaukkua ja muutama muu. Laukkuja ei voi olla koskaan liikaa, eihän?




5. Paras kirja, jonka olet lukenut ?
* Linda Olssonin Laulaisin sinulle lempeitä lauluja. Ihana <3

6. Onko sinulla esikuvaa / ihailetko jotakin henkilöä ? Miksi ?
* Ihailen monia henkilöitä ja yleensä ne putkahtavat mieleen jonkin tilanteen kautta. Tänään olen ihaillut omia vanhempiani ja heidän mutkatonta elämänasennettaan... isää, joka käväisi tekemässä koivikossa upean saunavihdan ja äitiä, joka viettää tänään nimipäiväänsä - onnea äiti <3

7. Lempiruokasi ?
* Uudet perunat ja savulohi... ja mustamakkara puolukkahllolla... muitakin on - paljon!

8. Millainen on haaveesi vanhuuden päiville ?
* Haaveilen, että saisin elää terveenä ja virkeänä vanhaksi, seurata omien lasten elämänmenoa, ommella kasseja, koruja ja kaikkea... ja matkustaa sinne omalle viinitilalle Toscanaan (kunhan ensin tulee se lottovoitto!)

9. Mitä pelkäät eniten ?
* Hämähäkkejä ja elämän odottamattomia, ikäviä asioita.

10. Miten kuvailisit sisustustyyliäsi ? 
* Boheemi sekoitus vähän kaikkea. Valoisa, eloisa ja runsas, mutta harmoninen kuitenkin.

11. Missä shoppailet mieluiten ?

*Huutokaupoissa ja kirppareilla. Kapsäkissä. Yritän myös opetella shoppailemaan kotisohvalla nettikaupoista :)




Myös Hanna blogistaan Hurja-Hannan väkerryksiä haastoi minut vastaamaan laatimiinsa kysymyksiin:



1. Jos luet kirjoja, niin minkä tyyppisistä kirjoista pidät eniten? Mikä on tämän hetkinen suosikkisi?

* Luen kausittain... välillä menee useampi kirja toisensa perään, välillä on pitempi tauko, ettei ehdi/jaka tarttua mihinkään. Talvella luin romaaneja, kuten aiemminkin mainitsemani Linda Olssonin Laulaisin sinulle lempeitä lauluja, Anna-Leena Härkösen Onnentunti ja joitakin dekkareita. Nyt menossa Sophie Kinsellan ihanat, harmittomat Himoshoppaaja-kirjat.

2. Jos luet lehtiä, niin minkä lehden irtonumeron ostit viimeksi? Mikä oli mielenkiintoisin artikkeli siinä lehdessä?

* Taisi olla Maalaisunelmia-lehti, jonka sain tyttäreltäni äitienpäivälahjan ohessa.. en muista, minkä lehden olisin viimeksi itse ostanut. Netti on tulvillaan ihania blogeja, joita huomaan nykyisin lukevani mieluummin kuin lehtiä :)

3. Jos harrastat liikuntaa, niin mitä uutta lajia haluaisit kokeilla?

*Haluaisin oppia suunnistamaan kompassin avulla..nimim. surkea suunnistaja hämeestä...
Frisbee-golf olisi kans mielenkiintoinen - työpaikan vieressä on täysimittainen rata - en vaan ole vielä ehtinyt perehtyä asiaan.

4. Jos haluat herkutella viikonloppuna, niin mitä ostat itsellesi kaupasta?

* Hyvää lihaa tai kalaa ja hyvän viinin. Tuoreita salaattiaineksia ja juustoa. Suklaata!

5. Jos leivot, niin mikä on eniten käyttämäsi leivontaresepti? Kerro ohje muillekin!

* Uusimmassa Pirkka-lehdessä on tämän kesän ehdoton suosikkireseptini "raparperi-jäätelöpiirakka" ....taivaallisen hyvää - ja helppoa tehdä. Ohje löytyy joko Pirkka-lehdestä tai netistä Pirkka-lehden sivuilta. Vinkki: älä laita jäätelöä piirakan päälle, jos et aio syödä koko piirakkaa heti samantien. Itse palastelen jätskin kulhoon, samoin kinuskikastikkeen tarjoan erikseen. Pilkon piirakan päälle vain mansikat :) Tämä sulattaa paatuneimmatkin raparperinvihaajat :D

6. Jos tilaat pizzeriasta pizzan, niin mitkä täytteet otat useimmiten?

* Pepperoni, kinkku, ananas tai tonnikala, katkarapu ja ananas.

7. Mikä on kivoin kommentti, jonka olet saanut jostain itse tekemästäsi jutusta?

* Käsityömessuilla meidän kojulle tuli asiakas, joka oli vuotta aiemmin ostanut farkkulaukun itselleen. Hän halusi tulla kertomaan, kuinka paljon hän laukustaan pitää ja kuinka tyytyväinen hän oli, että pitkään mietittyään oli tehnyt päätöksen ostaa laukku omakseen :))

8. Mihinkä piirteeseen olet kaikkein tyytyväisin itsessäsi?

* Hmmm. Optimismiin ja mielikuvitukseen. En osaa päättää, kumpi veisi pitemmän korren.

9. Kuinka monta puuta olet istuttanut elämäsi aikana ja mitä puita?

* Enpä ole laskenut. Muutamia kuusia ainakin ja yhden omenapuun tähän omaan pihaan. Tai tarkemmin ajateltuna isäni sen taisi istuttaa...

10. Minne lähtisit lomalle, jos saisit 1000 euroa rahaa? Mitä tekisit siellä?

* Tekisin matkan sellaisiin kaupunkeihin, joissa en ole käynyt, kuten ainakin Roomaan ja Pariisiin ja New Yorkiin. Kuljeskelisin museoissa ja puistoissa, shoppaisin (huom, se lottovoitto tulisi ensin!) ja kävisin katsomassa kuuluisia musiikkiklubeja, teattereita ja musikaaleja. Niin ja kaikki ne ihanat ravintolat ja eiffeltornit, mona lisat...
Ai niin, mutta se raha olikin vain 1000 euroa. Katsoin ensin, että 10 000...

11. Mikä valokuva tai maalaus tai kaupunki on inspiroinut sinua eniten ja miten?


* Nyt tuli paha kysymys... (miettii miettii)... Eräs pieni kipsitaulu, jossa kuvattuna tyttö helminauha kaulallaan. Kolmen euron huutokauppalöytö parin vuode takaa - inspiroi ja ihastuttaa jostain syystä. Taulu asustaa makuuhuoneeni seinällä. Kaupungeista lähnnä Tallinnan vanhan kaupungin käsityöpuodit ja niihin vievät pikku kujat mukulakivineen ja hassuine yksityiskohtineen.


**********


Maitolaiturin Kyllikit muistivat minua joskus kevättalvella rakkaushaasteella <3 
Haasteen ajatus on seuraavanlainen:


Tässä siis minun rakkauteni:


Rakkautta on..... herätä kesälomalla 6.30 varmistamaan, että nuoriso herää kesätöihinsä.


Rakkautta on..... Pestä koiranpennun pissit lattialta pitkän ulkoilun jälkeen...


Rakkautta on..... olla hiillostumatta lapsen unohtuneelle kotihommalle, vaikka on muistuttanut tätä noin 56 kertaa asiasta.


Rakkautta on..... muistaa ystävää viestillä tai puhelulla pitkän tauon jälkeen ja huomata, että kaikki (=ystävyys) on ennallaan <3




Kiitos ystävät ihanat näistä kaikista haasteista!! Napatkoon ne tästä mukaansa ken haluaa!
Tuota 11 kysymystä haastetta voisin omalla kohdalla muokata siten, että kaikki, ketkä ovat jaksaneet lukea tänne asti, voisivat vastata tuonne kommenttilootaan kahteen kysymykseen:


1. Mitä ostat torilta kesällä?


2. Matkustatko jonnekin tänä kesänä? Minne?


**********


Kotona on tapahtunut monenmoista tällä viikolla. Kasvimaa sai vihdoin siemenensä, pyykkikasat on huvenneet jos ei ihan olemattomiin niin ainakin vähän pienemmiksi. 
Ompelukonekin on hurissut tällä viikolla. Kasseja on valmistunut jokunen, yksi löysi jo itselleen uuden ihanan kodin ja muitakin kohta viedään. Muutenkin taitaa olla jonkun sortin luomisvimma meneillään :) 
Minä taidan keittää iltakaffeet  ja lähteä Elman kanssa pienelle iltakävelylle kieloja keräämään. Se tuoksu on niin ihana!












Ainiin.. tulossa on oviprojekti. Mulla on marinoitumassa autotallissa vanha 8-ruutuinen lasiovi, josta tulee meille tunaten ihana ruokapöytä!! (kiitti viipi ideasta!) Etämies on asiasta vähän toista mieltä, mutta sehän vain lisää mun haastetta onnistua ja saada mies taas kerran huokaamaan "no joo, täytyy myöntää, ettei se hassumpi 
ole sit kuitenkaan..."

Pomppivien fonttien ja kuvien keskeltä lämpimin kesäterkuin,

   Ellis





18 kommenttia:

  1. Ai kuinka kivoja juttuja ja ihania kasseja:)
    Kysymyksiin vastauksena:
    Minä ostan torilta ehdottomasti mansikoita. Toinen juttu olisivat kesäkukat, mutta koska en omista parveketta saati puutarhaa (NYYH), niin kukkia ei oikein saa mihinkään. Tuoreita, auringon lämmittämiä ja kesältä maistuvia kotimaisia mansikoita sen sijaan voisi syödä lähes loputtomasti!
    Toivottavasti matkustan jonnekin tänä kesänä. koska meillä on ollut tapana harrastaa äkkilähtöjä, ei matkakohde ole ihan vielä selvillä. Toisaalta houkuttaisivat myös Imatrankosken rannat, Tallinnan vanha kaupunki ja Riikan lähistön rannat, joista olen viime aikoina havainnut monia erittäin positiivisia kokemuksia täällä blogimaailmassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Totta, mansikoita ei kai voi tuoreena syödä koskaan liikaa... Ja äkkilähdöt on ihania! Tosin olen vain yhden kerran lähtenyt kunnon äkkilähtölomalle, muutamia vuosia sitten kesällä Turkin Marmarikseen. Matkaan lähdettiin varausta seuraavana päivänä, matka oli tosi onnistunut ja kiva!

      Poista
  2. Olipa mukava postaus, kun nyt pitkästä aikaa ehdin täällä lorvailemaan :)
    Minä ostan torilta mansikoita, kirsikoita ja jäätelöä enimmäkseen, tuli ihan vesi kielelle kun ajattelen noita herkkuja ! Kesällä me yleensä mökkeillään, ehkä pistäydytään Tallinassa .
    Aurinkoista päivää sinulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun ehdit :))
      Kivaa mökkeilyä ja viikonloppua <3

      Poista
  3. Leena on kyllä ihana lukea tätä sun blogia, innolla aina odotan seuraavaa päivitystä. Mun tarvii kanssa mennä käymään tuolla Suvimarjassa joku päivä kun ajetaan siitä ohi kun mennään mökille Padasjoelle, muutkin ovat jo sitä suositelleet. Torilta ostan mansikoita ja tänä kesänä lomareissumme suuntautuu Pohjois-Norjaan, Hammerfestin läheltä on vuokrattu mökki viikoksi, Pohjois-Norjan maisemat ovat kyllä aina näkemisen arvoiset vaikkakin olen jo siellä käynyt reilusti toistakymmentä kertaa vuosien saatossa. Hauskaa kesäloman jatkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Päivi <3
      Poikkea ihmeessä mökkimatkalla siellä Suvimarjassa, sinne tulee kuulemma koko ajan lisää tavaraa, nytkin jo oli vaikka mitä :)
      Norja on niin kaunis, en kylläkään ole käynyt kuin pari kertaa, mutta ne maisemat jäi mieleen! Muutamalla tosi hyvällä norjalaisella tv-sarjalla on kyllä kieltämättä ollut Norja-matkakuumetta lisäävä vaikutus meikäläiseen :D
      Kivaa kesää ja mökkeilyä + reissua teille <3

      Poista
  4. Mansikoita ja vielä lisää mansikoita ja sit siikliperunaa - ja jos Ellis sattuu hääräämään kimpsuineen toripöydän takana, niin aina on jotain ihanaa peilikaappia, patalappua tms lähtenyt mukaan siltäkin pöydältä ;)
    Oui, Villiers-sur-Morin & Paris!<3 Ja ehkä piipahdus rannikolle Normandiaan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeee... pian taas Tammelantorille kimpsujen ja kampsujen, kassien ja pussien kanssa :)))
      Voi kun voisin piilottaa itseni sun matkalaukkuun ja lähten mukaan Ranskaan!!!!!
      Ihanaa matkaa, kohta hyppään autoon ja kiidän teille toivottamaan livenä vielä matkatoivotukset :)

      Poista
  5. Ihana hyvänmielen postaus...ihanat puodit ja mukavat vastaukset kysymyksiin...:)

    Oikein mukavaa ja aurinkoista torstaita sinulle.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3
      Ihanaa ja auringonlämpöistä päivää sinullekin :D

      Poista
  6. Ihanat puarit ja farkku laukkune ♥♥♥ Kävin enne tosi usein toril mut nykyään käyn tosi harvoin keskustas vaik matkaa on vain 10 kilsaa, ni ei tul sit torilkka käytty niin pal ♥ Mun äitti käy joka viikko toril ja meil on siis tori aukki ymppäri vuoare ♥ Kesäl ostelen hernei ja vihanneksii ja kukkassii ym ja äitiki hakkee vihanneksii ja kukkasii ♥ Tunnenkki melkke kaik nyyjät sielt, ku olen vuas kaure käyny siel ♥ Joulun aikkoihi ostan joulu kukassii ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3
      Tuttujen torimyyjien puodissa onkin kiva asioida - ja juuri noita herneitä, mansikoita, vihanneksia.... mmmm... ihanaa!
      Meillä täällä on tori vain kesällä, siellä tuleekin sitten käytyä aina kun vaan sattuu olemaan kotosalla toripäivänä (tiistaina). Ja juurikin noita vihanneksia ja mansikoita haettua. Ja aika usein myös torikahvit juotua :))

      Poista
  7. Mukava postaus, jutut, puodit, vastaukset ja laukut...ihan kaikki.
    Minä ostan torilta mansikoita, kirsikoita ja joskus kukkasia. Turun toria kaipaan ja suuria & makeita sokeriherneitä, joita täältä ei saa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ja kiitos vielä kivoista kysymyksistä :))
      Torielämä jotenkin niin kuuluu kesään ja sellaiseen kiireettömään kesäpäivään.
      Ihania kesäpäiviä sulle sinne kuvankauniisiin kesämaisemiin ja ihanan näköiseen kesäpaikkaan!

      Poista
  8. Oli tosi ihana lukea vastaukset. Näin oppii tuntemaan blogituttuja vähän enemmän =o). Ja kysymyksiin: Ostan torilta kirsikoita useampia kertoja kesässä eikä tänäkään kesänä reissailla kuin Kuopion ja mökin väliä. Mökki meillä on Kymenlaaksossa Jaalassa. Ihanaa kesää sinne =o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Totta :)) Kiitos sinullekin Hanna kivoista kysymyksistä :)
      Kivaa, rentoa ja aurinkoista mökkikesää sinne <3

      Poista
  9. 1. En juuri mitään, koska meidän paikkakunnan torimyynti on kuihtunut olemattomiin... :( Jätskiä aion sieltä kiskalta hakea, ehkä jo tänään!

    2. Matkustan ainakin mökille, heinäkuun puolivälissä. En millään malttaisi odottaa!

    Nuo molemmat paikat, joissa olit käynyt, näyttävät sellaisilta että saisin helposti niissä vierähtämään päivän jos toisenkin... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jätskiä ei voi kesällä syödä liikaa! Onneksi melkein kaikkialta saa sitä :)
      Ihanaa mökkeilykesää teille <3

      Poista