lauantai 1. helmikuuta 2014

Muumilaaksosta iltaa!

Oon niiiiiin talviunilla. Nukuksissa, horroksessa, puolivaloilla, whatever.... mutta hereillä en siis oikein kunnolla ole ollut joulun jälkeen. Nyt ehkä pikkuhiljaa alkaa silmistä näkyä muutakin kuin markan raot, vaikka ihan vielä en ole varma, kannattaako nousta.
Voi olla siis, että tulin vaan pikaisesti moikkaamaan tässä kylkeä kääntäessä ;)
Ihan ensin, kiitos edelliseen mattopostauksen kommenteista ihan hurjasti!! Te kyllä inspiroitatte mua, nyt on taas muutamat farkut saksittu, tässä horroksessakin se kyllä onnistuu.
Ainoastaan ompeluhuoneen muutossa johonkin kadonneet sakset hidastavat vähän. Eiköhän nekin jostain kolahda eteen, ennemmin tai myöhemmin...Eräänä päivänä kotiin ajaessa huomasin, että jäälle oli aurattu traktorilla kiva reitti.
Keitin kaffeet ja menin kaivamaan naftaliinista (=autotallista) luistimet. Mielikuvissani viiletin pitkin järven selkää punaposkia ja päivän liikkasuoritusta hankkimassa.
Jepjep. Rannassa ähräsin luistinten kanssa niin, että siinä jo tuli hiki. Nauhakin katkesi toisesta luistimesta ja mulla oli liian paksut sukat, joten luistimien mokomat ei meinanneet mennä jalkaan ensin ollenkaan...
Ja onneksi tuli hiki luistimia laittaessa, ei sitten ihan niin kovasti harmittanut, kun luistelumatka jäi muutamaan sataan metriin... eihän siellä nimittäin kaunot mihinkään luistaneet. Ei vaikka oli sauvat mukana. Lunta oli liikaa jään päällä kuitenkin ja jää oli kaunoille liian epätasaista. Lisäksi mun luistimet on viimeksi teroitettu varmaan  viime vuosituhannella.

Noh, töissä pääsen luistimille ja kaukaloon pienten kiitäjien kanssa ;) Meillä on luistelukoulu hyvässä vauhdissa...

Yhtäkkiä sitä vaan huomaa, että on jo helmikuu... alkaa miettiä, että kuukauden päästä on jo maaliskuu... :)
Ehkä mun talviuni alkaa olla nyt tällä erää tässä, kuitenkin. Tiedä, vaikka saisi vielä suksetkin esille tämän talven aikana :)

Ellis18 kommenttia:

 1. Kiva huomata että "heräsit" :) Pienet talviunet ovat kyllä välillä ihan hyvä juttu, jaksaa sitten taas uusin voimin ottaa ihan kevät vastaan. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän mä hiukan vielä jatkoin uniani.. :) Mutta täällä ollaan!

   Poista
 2. Minäkin taitaisin tarvita luistelukoulua....on meinaan aikaa hurjasti viime kerrasta, kun olin luistelemassa....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se mullakin joka talvi se eka kerta pitää ottaa vähän rauhallisemmin... ei tässä iässä viitsisi enää kompuroida luita poikki. Ja kun tuolla jäällä saa väistellä lisäksi noita pieniä kiitäjiä!

   Poista
 3. Huomenta sis! Täällä toinen muumi - mutta kuten ihanasti tsemppasit, kuukauden päästä on jo maaliskuu <3 Ja talvilomakin siinä samassa hötäkässä ;D Sitä ennen annetaan luistimille ja monoille vastinetta, ainakin töissä ... Turinatreffeillekin riittäisi muutama sananen ;) ? !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta toinen muumi :D
   Maaliskuukin on yhä lähempänä... luistimet ja monot saa tosin tällä menolla laittaa tältä talvelta naulaan, kelit menneet sen verran huonoksi.
   Treffit pian pian pian!

   Poista
 4. Talviunessa taidan miekin olla. Jospa tästä alkaisi pikku hiljaa heräilemään.
  Kirjoittelen lähiaikoina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania talviunia sullekin <3
   Palataan ja kuullaan pian!

   Poista
 5. Talvi unet tulee aina tarpeeseen ;) Mukavia unen jatkoja tai heräilyä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta, talviunet tuli tosiaan tarpeeseen! Tästä se heräily pikkuhiljaa jatkuu...

   Poista
 6. Talviuni on makeaa :) Meillä taisi kuitenkin tänään alkaa kevät, joten täytyypä heräillä ja ihmetellä valoa & lämpöä. Torstaina Suomeen talvea katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teillä on jo niiiiin ihanan keväistä! Jospa se kevät tulisi tännekin tänä vuonna ajoissa, kun lumien sulamiseen ei ainakaan näillä näppäimillä pitäisi kovin kauaa mennä :)

   Poista
 7. Linnut lauloivat jo kovasti kevään oloisesti tänäaamuna, kun kävelin bussille. Onneksi alkaa horrosaika olla takanapäin ja valon lisääntymiselle ja kevätmielen esiin hiipimiselle ei vain voi mitään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Mä en ole nyt muutamaan päivään oikein ollut kuulolla lintujen suhteen, kun oon ollut kipeenä, mutta oi jos vaikka jo huomenna päsis tas liikenteeseen ja tekemään havaintoja linnuista ja muista kevään merkeistä :)

   Poista
 8. Moikka ♥ On kyl aiva ihanat talvi saappaat sul ♥ Mul oli luistelust väliä reilu 20 vuat ja muutama vuas sit menin kokeilemaa ni hyvä ku pystys pysyin hah ja totesinkki et paremppi jättä tää homma hah enne ku luut on katki ♥ Meil olis ny murun kans luistinkenttäl vaa kilsa ja kerra mentti häne tytön kans sin ja ajattelinkki jos hankin luistimet..Mut siel ei voi ulkkona laitta luistimia ku ei ol penkkiäkää ja ku jouttuu siel kopis laitta ne jalkka ni siin on kauhia koroke mikä pitäis luistimien kans men et olkko sit vaa seki harrastus hah ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Lämpimät on myös, en muista, milloin mulla olis ollut noin lämpimiä talvikenkiä. Ehkä lapsena huopatossut :)
   Luistimia ei ole kylä kiva viritellä ulkosalla... meillä on pieni lämmitettävä koppi ihan luistinradan päässä. Helpottaa kummasti :)

   Poista
 9. Joskus niitä vaan on väsyneempiä kausia;) Kyllä ne virkeämmät hetket vielä tulee! Maaliskuuta kohti tosisaan ollaan menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on! Joskus on hyvä olla hiljaa hetki, saa ajatukset marinoitua rauhassa :)

   Poista