maanantai 9. helmikuuta 2015

Vastauksia bloggaamisesta


Ahvenanmaalla kaunista blogiaan kirjoittava Krisse (Meidän mökki ja kaupunkikoti *klik*) lähetti mulle taannoin tammikuussa seitsemän kysymyksen haasteen. Kiitos Krisse! :)

Mä oon onneton haasteiden kanssa... monta kivaa haastetta on jäänyt vastaamatta, kun oon vaan unohtanut... mutta koitanpa vastailla Krissen kivoihin kysymyksiin tästä rakkaasta harrastuksesta, bloggaamisesta.
1. Mikä sai sinut aloittamaan bloggauksen?

- No, alunperin aloin kirjoittamaan blogia opetellakseni uuden tietokoneeni ominaisuuksia: valokuvien käsittelyä, siirtämistä ja sen sellaista. Toisaalta, tuunailujen ja käsitöiden dokumentointi houkutteli ja itse kirjoittaminenkin on aina ollut kivaa, joten siinä kai yhdistyi monta asiaa.

Alkuinnostuksessa tuli kirjoitettua pitkään pieni juttu päivittäin, kunnes ajan myötä homma löysi uomansa ja alkoi elää omaa elämäänsä.
Voisi kai sanoa, että ensin blogi kirjoitti minua, nykyään minä kirjoitan blogia - if you know what I mean ;)

Tammikuun alusta alkoi viides blogivuosi! Piti ihan käydä tarkistamassa, voiko siitä olla jo niin kauan!!
Ja hassua, että nyt jouluna sain vasta ensimmäisen järkkärini, kuvat otin alkuun Canonin digipokkarilla, sittemmin iPhonella.2. Onko mielestäsi parempi, jos blogissa keskitytään ainoastaan yhteen aihealueeseen, esim. sisustus, vai onko mielenkiintoisempaa lukea ns. sillisalaattiblogia, jossa on juttua vähän sieltä sun täältä?

- Mä itse tykkään ehkä eniten sillisalaattiblogeista, lifestyleblogeista - ainakin sillä perusteella, että luen just sellaisia eniten! Toki, voisihan jokin vain yhden aiheen blogikin olla hyvä, mutta ei tule nyt mieleen yhtään sellaista omasta kokemuksesta.
Itsekin tykkään kirjoittaa vähän sitä sun tätä, fiiliksen ja inspiraation ja mielialan mukaan.3. Miten suhtaudut blogimainontaan ja yhteistyöpostauksiin?

- Mua ei itseäni henkilökohtaisesti häiritse toisen blogissa oleva mainonta tippaakaan. Kuten ei myöskään yhteistyöpostaukset. Niitä on ja tulee olemaan ja jos niiden aihe on sellainen, että ei kiinnosta itseä tai ei liippaa omaa elämää läheltä, voi aina hypätä yli ja siirtyä seuraavaan juttuun.
Monta kertaa on myös tosi kivoja yhteistyöpostauksia, joissa voi vaikkapa osallistua arvontoihin tms.

Itselleni on tullut muutama yhteistyöehdotus, mutta ne ovat olleet sellaisia, että eivät ole oikein istuneet  tähän mun blogin sisältöön. Olisi siis tuntunut jotenkin ulkokohtaiselta ja vieraalta kirjoittaa yhtäkkiä jostain sellaisesta, mistä ei koskaan kirjoita. Jos vastaan tulee joskus jokin tarjous, joka liippaa läheltä tätä mun blogin sisältöä, voisin ihan hyvin tarttua tilaisuuteen.

4. Luetko mieluimmin blogeja, joissa tekstit ovat mielenkiintoisia, mutta melko pitkiä ja joissa kuvilla ei ole niin suurta painoa, vai sellaisia, joissa pääpaino on kuvilla?

- Olen kaikkiruokainen. Kuvat on ehkä se, mikä kiinnittää huomion ensin, mutta hyvä teksti voi myös koukuttaa lukemaan. Sanoisin, että teksti ja kuvat täydentävät toisiaan ja usein hyvissä blogijutuissa kuvien ja tekstin kombinaatio on sopiva.
Vähän riippuu kyllä mielialastakin... joskus on kiva katsella ja ihailla hyviä kuvia tekstiin niin kovin paljoa keskittymättä.

Hyvä otsikko on myös se, mikä jo usein saa klikkaamaan jutun esiin. Hyvin kirjoitetussa jutussa muutama hyvä kuva on bonusta.
Olipas mun vastaus ympäripyöreä... :D5. Miten tärkeää blogin kirjoittaminen sinulle on ja mitä koet siitä saavasi?

- Siitä on kyllä ajan oloon tullut tosi tärkeää! Muistan hyvin, kuinka joskus alkuun sitä ajatteli, että apua.. mitä ihmiset ajattelee ja mitä, jos joku tuttu lukee... mitä se ajattelee, kun mä tämmöistä kirjoitan ja tämmöisiä kuvia tänne laitan.
Nykyään en ajattele lainkaan sellaisia. Tää on mun oma paikka, oma henkireikä ja tärkeä osa mua.
Tästä on tullut rakas harrastus, jota teen silloin, kun siltä tuntuu.
Tästä tulee hyvä mieli ja tässä on matkan varrella tutustunut aivan mahtaviin ihmisiin ja saanut uusia ystäviä <3 <3

Joskus tulee postattua usein, toisinaan voi tulla pitkäkin tauko muiden kiireiden takia. Aiheiden keksiminen ei tosiaan ole vaikeaa, kun se tarve kirjoittaa kumpuaa juuri siitä halusta kertoa jotakin. Jos ei ole mitään kerrottavaa, ei silloin tule kirjoitettua. Just tähän oikeastaan viittasin tuolla aiemmin, kun sanoin, että ensin alkuun blogi kirjoitti minua... silloin alkuun oli kova tarve kirjoittaa mahdollisimman paljon ja aina ei meinannut keksiä, mistä kirjoitaisi. Nyt kirjoitan vain silloin, kun tulee se tunne, että "tämän mä haluan kirjoittaa".6. Kirjoitatko avoimesti, omalla nimellä blogiasi, vai tietävätkö siitä vain harvat ja valitut?

- Kirjoitan vanhalla lempinimellä Ellis. Se tuntui jotenkin luontevalta ja itseäni kuvaavalta nimeltä silloin, kun aloitin. Halusin myös samalla nimetä mun farkkutuunailut ja muut käsityöt ja tuunaukset, joten Ellis on mun "puumerkki" myös omissa töissä.
Perhe ja läheiset, ystävät ja tuttavat kyllä tuntee Elliksen :D7. Minkä neuvon/neuvoja haluaisit antaa aloittelevalle bloggaajalle?

- Ole oma itsesi. Kirjoita asioista, mistä pidät ja olet kiinnostunut. Kirjoita aina toisia kunnioittavasti <3
Älä ole turhan kriittinen itsellesi, jokainen on joskus kirjoittanut ensimmäisen jutun. Tartu "kynään" ja anna mennä! :D
Olipa kiva pohtia näitä... itseasiassa mä haluaisin esittää nämä samat, Krissen laatimat kysymykset eteenpäin seuraaville hurmaaville blogiystäville:

Maitolaiturin Kyllikit (Hanna ja Tiina), sekä Aarnilintu (Elina) 

Napatkaa tästä kysymykset, jos haluatte pohdiskella bloggauksen syntyjä syviä. :)

Kuvitukseksi liitin helmikuuksi piirustelemani kalenterilehden. Siellä se nyt jääkaapin ovassa keräilee tärkeitä merkintöjä tärkeille päiville.Ellis <3


14 kommenttia:

 1. Olipa kivaa luettavaa - ja monesta kohtaa tunnistin omaakin blogitaivaltani, vaikka sitä puolet vähemmän onkin kuin sinulla;)
  Nämä haasteet ovat kyllä hauskoja luettavia - vaikka välillä hieman haastavia tehtäviä - mutta aina näistä jotain uutta toisesta oppii tietämään - ja löytää uusia, kivoja blogeja;)
  Valoisaa uutta viikkoa, Ellis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady! Mä kans tykkäsin kovasti tästä haasteesta, kiva mietiskellä, miksi täällä tulee vietettyä niin paljon aikaa. Mukavaa helmikuun viikkoa sinne!! :)

   Poista
 2. Kiva postaus! Mukavaa tiistaita :)

  VastaaPoista
 3. Kiva kun vastasit haasteeseen.
  Oletpa taas kivan kalenterisivun piirtänyt! Mukavaa viikkoa sinulle Ellis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun haastoit! Tää oli kiva. Kiitos :)
   Hyvää uutta viikkoa sinne Ahvenanmaalle!

   Poista
 4. Kiitos, nappaan tämän enemmän kuin mielelläni:)

  VastaaPoista
 5. Kivat vastaukset. Sun näköiset. Tykkään sun tyylistä piirtää :)

  VastaaPoista
 6. Minäkin ihailen piirtämistyyliäsi! Tämä oli kiva postaus :) Oikein mukavaa viikon jatkoa Ellis!

  VastaaPoista
 7. Ihania ajatuksia, aivan kuin minun suustani, vaikka vain yksi uusin blogini on julkinen ja muutkin löytyy kaivamalla ahkerasti nettiä: ) Lainaus sinulta on aivan kuin minulta: Tää on mun oma paikka, oma henkireikä ja tärkeä osa mua.Tästä on tullut rakas harrastus, jota teen silloin, kun siltä tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noi se on... mä luulen, ettei me sun kanssa olla lainkaan ainoita, jotka tuumailee noin. <3
   Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista